Jump to content

MITARSTVA - da li verujete u njih?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Tanjir рече

samo se ti praviš lud i troluješ nas ovde od ranog jutra. 

Zar nisu tebe već na nekoliko tema ljudi označili kao trola?

Nisam bio ja u razgovoru sa tobom tada.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

U čistilištu se mjenjau samo oni koji to hoce, oni koji to nece i ne kaju su a smatraju da Boga ne trebaju jer im nije k ničemu su vec najvjerovatnije u paklu.

A kad izraze volju da hoće?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

A kad izraze volju da hoće?

To su onda ti što su u čistilištu. Razlika izmedju jednih i drugih je u tvrdoci srca, Neko se pokaje a neko ni na mukama, srca tvrdokorna, sjeti se onog lijevog razbojnika. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tanjir рече

Pošto više ne znam kako da ti objasnim, nisu uspeli ni oci ni liturgijski tekstovi. 

Imaš čovekaaa i on se sastoji od tela i duše. Telo znaš šta je. A duša je plavičasti duhić koji napusti telo po smrti tela i luta podnebesjem, onda Bog odlučuje, da li će ta duša u blaženstvu, u raju sa svetima i anđelima da čeka vaskrsenje tela, ili u tami sa demonima u strahu da čeka vaskrsenje tela. Taj proces odlučivanja gde će duša da pripadne je Crkva nazvala Mitarstva. 

Dobro veruj u šta hoćeš, kažem ti niti tražim da ne veruješ u to niti da veruješ, tako I ti nemaš prava to da tražiš

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

To su onda ti što su u čistilištu. Razlika izmedju jednih i drugih je u tvrdoci srca, Neko se pokaje a neko ni na mukama, srca tvrdokorna, sjeti se onog lijevog razbojnika. 

A Bog ne zna unapred da se taj neko neće pokajati, pa mora da ga na lomaču malo da vidi koliko the izdržati?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Гајић рече

Прочитај "Лествицу", па је за неких 15-20 година коментариши. 

Мера раста у Христу какве везе има са митарствима?

Скоро ми један рече: "Бог је мањини, али победиће" :)))

Е да ли су сви свети  мученици, морали кроз митарства, а што их Анђели тешише, то је пуј пике не важи? Овде си да научиш "крпа" бити и да волиш непијатеље своје! 

Ето пошто нисмо желели слободном вољом, сада ће митарствима на чардаку који је ни на небу,ни на земљи да нас излече од својевоље :bu:

Овде је све, Суд Божији се дешава!

Pa vama je svjedno, dovvoljno da neko nije ubio i sl. VSB tvrdi tako, pitaj njega, čemu onda kakvo rastenje u Hristu?Svejedno nece zaglavit ni u paklu a ni u čistilištu šta god i kako god okreneš.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tanjir рече

Ali samo da se zna da ja ovo nisam izmislio, nego sveti oci su to videli. Ti ne moraš da veruješ svetim ocima na reč, ja im verujem.

Veruj u šta hoćeš I prestani da ljude vučeš za rukav da moraju da veruju, nemaš nikakva prava na to.

Kako ti se sviđalo današnje putovanje, poterao si me dobro I daleko.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

Pa vama je svjedno, dovvoljno da neko nije ubio i sl. VSB tvrdi tako, pitaj njega, čemu onda kakvo rastenje u Hristu?

Pa nije baš tako zaki. ne zamenjuj teze, ja se ne bavim time da određujem koliko je kome dovoljno ili nije, upravo suprotno.

Dakle ti zamenjuješ teze, ti si mene pitao da li je dovoljno da neko ne čini zlo, ja ti kažem da je meni dovoljno, jer ja ne znam da sudim kao Hristos, zato se ja I ne bavim šta je kome dovoljno a šta nije, gledam sebe I uzrastam koliko mogu.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 7 минута, Zayron рече

Pa vama je svjedno, dovvoljno da neko nije ubio i sl. VSB tvrdi tako, pitaj njega, čemu onda kakvo rastenje u Hristu?

Ја верујем да ће пре Абориџини спасти но филозофи одавде који киле не подигоше у животу.

Скоро ме један свештеник "обрадовао" теВолошком мишљу:

"Само ће се православни спасти, јер Бог Свезнајући је знао да они, индијанци и остали неће да Га прихвате, те се нама јавио..." Који хедшот :D

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Veruj u šta hoćeš I prestani da ljude vučeš za rukav da moraju da veruju, nemaš nikakva prava na to.

Kako ti se sviđalo današnje putovanje, poterao si me dobro I daleko.

пре 1 минут, Tanjir рече

Moraćemo ovo da ponovimo još koji put. Bilo je baš zanimljivo.

Е брука... Џаба сте кречили. Изађосте на претпоследњој станици... У ствари не, дошли сте пред врата, покуцали и вратили се назад...

Враћајте паре за карте! :))

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A Bog ne zna unapred da se taj neko neće pokajati, pa mora da ga na lomaču malo da vidi koliko the izdržati?

Razlika izmedu paklenïh i čistilišnih muka je ova:

U paklu su kaznom.

U čistilištu su sredstvom.

Iz pakla se ne može van.

Iz čistilišta može a samo u jednom smjeru, u raj.

U paklu nas muče djavli.

U čistilištu se mučimo sami jer trpimo nedostatkom Boga, fali nam Bog isto kao narkomanu droga ili alkoholiku alkohol ili pušaču cigare a zlo nam je od samih sebe, otprilike onako kako je to objasnio starac Zosima u Braci Karamazovima.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

Razlika izmedu paklenïh i čistilišnih muka je ova:

U paklu su kaznom.

U čistilištu su sredstvom.

Iz pakla se ne može van.

Iz čistilišta može a samo u jednom smjeru, u raj.

U paklu nas muče djavli.

U čistilištu se mučimo sami jer trpimo nedostatkom Boga, fali nam Bog isto kao narkomanu droga ili alkoholiku alkohol ilio pušaču cigare a zlo nam je, otprilike onako kako je to objasnio starac Zosima u braci Karamazovima.

Dakle kako to da su oni na kraju vremena kad dodje sveopšte vaskrsenje zakinuti za mogućnost "leka" u čistilištu?

Nepravda je to moj zaki šo bi rekao dragi Kalimero.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle kako to da su oni na kraju vremena kad dodje sveopšte vaskrsenje zakinuti za mogućnost "leka" u čistilištu?

Nepravda je to moj zaki šo bi rekao dragi Kalimero.

Nije zakinut niko jer ce oni imati takvu ogromnu prednost opet na svoje oči vidjeti Gospoda Isusa Hrista - Parusija

https://cs.wikipedia.org/wiki/Parusie

I svako ko mu se pokloni i pokaje se, kršten ili nekršten, prizna svoje grijehe i njega kao Spasitelja bice spašen. 

No, jednom se to vec desilo, jednom je tu vec bio a mnogi ne samo da ga nisu prepoznali vec su ga i ispljuvali.

Tako da se mnogo niko ne pouzdava u to što ce ga vidjet na svoje oči, ne mora to dopast sasvim dobro po njih.

Подели на овим сајтовима

• Гости

А они који Себељубиво презиру "Живот", а у име Христа ће се гледати кроз прсте, јер је довољно да се поклоне и "покају"? 

Ја у слепог и глупог бога не верујем! А јошмање верујем да ће некога слати у митарства, јер је био у "таквом и таквом" окружењу! Дође криза, да ли се довијаш, или му трпећи верујеш на новонасталој ситуацији? Када Јов поста праведник, пре лудила када се пепелом посипао, или након покајања? Чуј покајање у СЗ 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...