Jump to content

MITARSTVA - da li verujete u njih?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Матусал рече

Ајд размисли реално да је праведно да ти будеш једно тело са Христом?

Pa, dobro, kako to mozemo povezati sa nasom temom razgovora ?

Krstenjem postajemo svi jedno telo Hristovo, i sasvim je odgovarajuce. I, svi mi verujuci smo to telo. Da li cemo onda, prenebregavati cinjenicu, da se razlikujemo po veri i po podvigu prema Hristu ?

Nije mi bas jasno, da li ti mislis , da cemo svi mi verni, zato sto smo jedno telo u Hristu, da zadobijemo slicne ili iste darove u carstvu , kako da kazem, kao po nekoj neophodnosti ?

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Bokisd рече

Ali, pomisli samo, da li je pravedno i istinito, da neko ko se ceo zivot podvizava i sledi Hristu svaki dan i mesec i godinu, bude na kraju jedno telo sa svima, ( i sa  onima koji nisu u podvigu kao i on ),...... po nekim duhovnim i nebeskim darovima ?

Ne deluje realno, zar ne ?

Nemoguce da ne znas  za Hristovu pricu o radnicima u vinogradu? Prica (parabola)  govori o tome kako je vinogradar isplatio istu dnevnicu radnicima koji su dosli kasnije i radili manje, kao i onima koji su od jutra rmbacili u vinogradu mnogo se naradeci.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Vidite ljudi ja sam zaista učinio pokret ka Bogu, što reče svetitelj kojeg je matusal citirao, duša mi stremi ka Bogu.

Nije to lako, zaista nije bilo je tu puno odricanja i iskušenja, bilo je i srećnih i tužnih trenutaka...

Bol, patnja,radost, smenjivalo se u mom životu, kao što se između ostalog smenjuju i radnje u samom Pismu..

Nisam odustao, predao sam svoj život Hristu, nikoga ne mrzim, ponekad sam kao i život, nekad blag a nekad oštar na rečima ali..

.. ali ne mogu da zamislim, da se što sam decenijama prošao, da sve muke i sva pokajanja višegodišnja koja sam imao, da sva odricanja i svi postovi mogu biti toliko veliki i tolika jaki pred Bogom, da to Bog nekome ne bi mogao isto oprostiti pred sam trenutak njegove smrti, pred svesnu končninu i zatvaranje zemaljskih okica.

Eto to ne razumem, kakvi su vaši podvizi i dela, kakva je to vaša ljubav prema Bogu da vi mislite da je neko ne bi bio dostojan da je zadobije pred samu njegovu zemaljsku smrt, pred sam izdah, kad je sam sa Bogom kad je na poslednjoj ispovesti?

Prosvetlite me malo, kakav je to život i kakva su to dela koja imate da vi mislite tako?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Pa, dobro, kako to mozemo povezati sa nasom temom razgovora ?

Krstenjem postajemo svi jedno telo Hristovo, i sasvim je odgovarajuce. I, svi mi verujuci smo to telo. Da li cemo onda, prenebregavati cinjenicu, da se razlikujemo po veri i po podvigu prema Hristu ?

Nije mi bas jasno, da li ti mislis , da cemo svi mi verni, zato sto smo jedno telo u Hristu, da zadobijemo slicne ili iste darove u carstvu , kako da kazem, kao po nekoj neophodnosti ?

Ма немој да бринеш о томе добиће много више него што заслужиш тако да ћеш бити презадовољан. Него не рече ми може ли херувим пошто је виши чин да замени улогу престола?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Благовесник рече

Nemoguce da ne snas za Hrrisovu pricu o radnicima u vinogradu

Naravno, o tome sam mislio, kada sam , ono u ranijem postu rekao ( odgovor na tvoj post ), ....da, ako neko krene putem otaca u podvigu ka Hristu, cak i ako ne dostigne plodove i blagodat otaca, dobice slicne nagrade kao i oci.

To je, ono, taj nas Bog, iz price i radniscima u vinogradu. On gleda na nasu nameru i zelju srca i na osnovu toga i sudi....

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

dobice slicne nagdrade kao i oci.

Ti ne čitaš Pismo kako piše ili ga namerno izvrćeš.

U tom kontekstu ako si imao Pismo na umu, sveti oci će dobiti istu nagradu kao i mi a ne sličnu kako si ti napisao.

1 dinar prijatelju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Матусал рече

Ма немој да бринеш о томе добиће много више него што заслужиш тако да ћеш бити презадовољан. Него не рече ми може ли херувим пошто је виши чин да замени улогу престола?

Koliko se secam, prestoli su u istom cinu  kao i serafimi i heruvimi. I, koliko se secam, svaki od ovih cinova, svojom pojavom vrsi odredjenu funkciju kod sozercanja Boga i predaje tih znanja nizim cinovima.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ti ne čitaš Pismo kako piše ili ga namerno izvrćeš.

U tom kontekstu ako si imao Pismo na umu, sveti oci će dobiti istu nagradu kao i mi a ne sličnu kako si ti napisao.

1 dinar prijatelju.

Ne mogu VSB, da shvatim tacno, sta mislis ovde.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Koliko se secam, prestoli su u istom cinu  kao i serafimi i heruvimi. I, koliko se secam, svaki od ovih cinova, svojom pojavom vrsi odredjenu funkciju kod sozercanja Boga i predaje tih znanja nizim cinovima.

Значи сваки чин је незамењив и јединствен по функцији није у питању само количина благодати, као што је свака личност непоновљива и јединствена и анђели су личности имају своја имена и Господ их познаје по имену као и све своје овце и сви су му подједнако важни и када неког изгуби све оставља и трага за несталим.

Подели на овим сајтовима

Sa svima se ovde slazem, jer govorite isto iz razlicitih uglova i aspekata... Ali meni i dalje nije jasno kako van ucenja o ociscenju moze se objasniti da u Carstvo Bozje moze uci, na primer, konkretan primer - Covek koji se celog zivota trudi i prasta, ali nije mogao jednom coveku nesto oprostiti? Bog ce mu taj greh verovatno oprostiti, ali mora biti i OCISCEN od te pogreske, a to jedino moze biti ako sam shvati da je pogresno postupio. Taj covek to moze jer je sebe usmerio ka Bogu tj. trudio se da zivi po Bogu. Zbog pomenute pogreske ipak ostaje udaljen od Boga. Cvrsto verujem da upravo zbog takvih nije konacan sud odmah nakon smrti!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Јер је Царство небеско слично човјеку домаћину који ујутру рано изиђе да најми посленике у виноград свој.

Tweet thisPost on Facebook

И погодивши се с посленицима по динар на дан, посла их у виноград свој.

И изишавши око трећега часа, видје друге гдје стоје на тргу беспослени.

И њима рече: Идите и ви у виноград мој, и што буде право даћу вам.

И они отидоше. И опет изишавши око шестога и деветога часа, учини тако.

А око једанаестога часа изишавши, нађе друге гдје стоје беспослени и рече им: (то стојите овдје цијели дан беспослени?

Рекоше му: Јер нас нико не најми. Рече им: Идите и ви у мој виноград, и што буде право примићете.

А кад би увече, рече господар винограда приставу својему: Дозови посленике и подај им плату почевши од посљедњих до првих.

И дошавши који су око једанаестога часа најмљени, примише по динар.

А када дођоше први, помислише да ће више примити, и примише и они по динар.

И примивши роптаху на домаћина.

Говорећи: Ево, ови посљедњи један час радише, па их изједначи с нама који поднијесмо тегобу дана и жегу.

А он одговарајући рече једноме од њих: Пријатељу, не чиним ти неправду. Ниси ли погодио са мном по динар?

Узми своје па иди; а ја хоћу и овоме посљедњему да дам као и теби.

Или зар ја нисам властан у своме чинити шта хоћу? Зар је око твоје зло што сам ја добар?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Благовесник рече

Sa svima se ovde slazem, jer govorite isto iz razlicitih uglova i aspekata... Ali meni i dalje nije jasno kako van ucenja o ociscenju moze se objansiti da u Carstvo Bozje moze uci, na primer, konkretan primer - Covek koji se celog zivota trudi i prasta, ali nije mogao jednom coveku nesto oprostiti? Bog ce mu taj greh verovatno oprostiti, ali mora biti i OCISCEN od te pogreske, a to jedino moze biti ako sam shvati da je pogresno postupio. Taj covek to moze jer je sebe usmerio ka Bogu tj. trudio se da zivi po Bogu. Zbog pomenute pogreske ipak ostaje udaljen od Boga. Cvrsto verujem da upravo zbog takvih nije konacan sud odmah nakon smrti!

Ето дао си им супер идеју, да ће многе ствари које овде могу решити, са Богом решавати на небу ипак је на небу лакше.

То је по мени погубно за душу.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa kako onda razumeš Pismo kad ne možeš da shvatiš prostu rečenicu?

Ko kaze da razumemo ( licno ) pismo skroz , bas u detalje ? U principu, trudim se maksimalno, da se oslanjam na tumacenje otaca, povodom bilo kog pitanja iz pisma.

Nego, ti sve preokrenes u jednom postu, sve pomesas , i ispadne pomalo nejasno. Zbog toga te i pitam, da malo bolje objasnis, koja je tacna poenta nekog tvog posta. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ko kaze da razumemo ( licno ) pismo skroz , bas u detalje ? U principu, trudim se maksimalno, da se oslanjam na tumacenje otaca, povodom bilo kog pitanja iz pisma.

Nego, ti sve preokrenes u jednom postu, sve pomesas , i ispadne pomalo nejasno. Zbog toga te i pitam, da malo bolje objasnis, koja je tacna poenta nekog tvog posta. 

Ма бре што б с рекло носи се.

Ти не читаш српски?

Ај ти поновим на ћирилици.

Дакле ако си рекао а јеси рекао да си имао на уму причу из Писма о виноградарима, коју сам се ја после потрудио и поставио овде, онда плата није слична оној којој ће примити свети оци како си ти хтео да прогураш, него је ИСТА.

Слично или исто није ИСТО!

аКО ГУРАШ СЛИЧНО ОНДА ИСКРИВЉУЈЕШ ПИСМО И ТО РАДИШ САДА ВЕЋ НАМЕРНО И ЈОШ СЕ ПРАВИШ ТОША И ЈОШ СЕ ПОЗИВАШ НА СВЕТЕ ОЦЕ У ТУМАЧЕЊУ ПРИЧЕ.

ПА КОЛИКО ЈЕ 1 ДИНАР КАО ПЛАТА? иСТО ИЛИ СЛИЧНО?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...