Jump to content

Страх који ме много мучи

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре неколико месеци имао сам жестоку расправу са мајком. Пале су тешке речи, увреде, псовке...

Од тада имам страх од "судбине", страх од сутра, страх од Бога и страх од божје казне.

Тај страх који се укоренио у мени бих назвао страхом од судбине тј о будућности. Пример манифестације тог страха од јуче. Писао сам једном јеромонаху који ме страх мучи и гледао сам филм и слушао аудио књигу о оптинским новомученицима. Тамо се помињу 3 девојчице глуве, неме и ментално заостале. Кад је мајка девојчица отишла код прозорљивог старца да се посаветује и затражи помоћ, старац је одговорио да су деца болесна јер је њен муж срушио звоник у Оптини пустињи. Па како онда да немам страх од Бога, страх од сутра, страх од "судбине"? Читајући житија и свете оце, Бог ипак кажњава а ја имам страх да ће ме Бог казнити због тог греха који сам учинио мајци.

Грех сам исповедио и горко се покајао.

Како да се ослободим тог страха?

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, motorheadsd рече

ја имам страх да ће ме Бог казнити због тог греха који сам учинио мајци.

Грех сам исповедио и горко се покајао.

Како да се ослободим тог страха?

Za svađu je potrebno dvoje, tako da ste učinili greh jedno prema drugom. Lepo što si se ispovedio, ali popričaj sa majkom i oprostite jedno drugom, biće vam oboma lakše.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Natasa. рече

Za svađu je potrebno dvoje, tako da ste učinili greh jedno prema drugom. Lepo što si se ispovedio, ali popričaj sa majkom i oprostite jedno drugom, biće vam oboma lakše.

Помирили смо се и опростили једно другом

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, motorheadsd рече

Помирили смо се и опростили једно другом

Onda nema čega da te bude strah. Ne treba se ni opterećivati gresima toliko da  to vodi u iracionalni strah. Ispovedio si se, oprostili ste jedno drugom, ta "epizoda" je bila produkt ljudske slabosti i te stvari se dešavaju. Bitno je da ste sad mirni jedno sa drugim.

Подели на овим сајтовима

То је прошло, пусти те мисли из главе на воду.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Опрости мајци што те је увредила. Људски је грешити али и праштати. Најлепше је када чујемо речи: извини погрешио сам.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...