Jump to content

Dobacivanje, nasrtljivost i vređanje od sutra krivična dela

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

пре 29 минута, Juanito рече

Ајде да будемо мало поштени и да кажемо да око тога нико није дизао фрку. Сви овде волимо жене и заштитили бисмо их животом.

Hajde pre toga da budemo pošteni i da kažemo da ih nismo zaštitili...

Pre 20 godina su se poslanici u skupštini smejali kada je neko predložio da se posebno propiše kažnjavanje za silovanje u braku jer po našoj sudskoj praksi to ne može da se desi... pa smo pre 10ak uveli zabranu nasilja u porodici i isto tako su bile priče da će da se zloupotrebljava i da država ne treba da se meša... meni danas neshvatljive...

Do pre 10ak godina ništa osim obljube (silovanja) i "protivprirodnog bluda" (felacio) nije bilo kažnjivo... mogao si svaku ženu da izvataš koliko hoćeš i ako nema nekog muškarca da je zaštiti tako što će te prebiti, mogla je samo da trpi... i onda su uvedene "nedozvoljene polne radnje" i isto tako su mnogi pametovali kako je to neprecizno i nejasno i može da se zloupotrebi i šta se od toga desilo? Ništa.

Do juče si mogao svaku ženu da proganjaš i da joj govoriš najstrašnije gadosti (ako ne spadaju pod pretnju ili uvredu) i nije bilo kažnjivo... sad jeste kažnjivo i meni je malo muka da opet slušam kako će to da se zloupotrebljava i zlotumači pri čemu za tako nešto nema nikakvog osnova jer delo, iako nije sjajno napisano, nije uopšte tako dvosmisleno kako se predstavlja.

Svi vi koji biste zaštitili žene a koji ste zabrinuti za to kako je ova odredba napisana ste imali skoro 700 godina od Dušanovog zakonika do danas da takvu normu napišete... imate i celu budućnost da predložite bolji tekst te norme... do tada, ovo sad je najbolja norma koju imamo, a koja štiti žene od polnog uznemiravanja.

Цитат

Већ око тога да ће се сасвим нормално понашање подводити под "гадости" и "плашење", а поучени искуством са запада кад су идентични закони у питању. 

Koje normalno ponašanje? Daj jedan primer da ga provučemo kroz ovu normu i da vidimo da li to tako stoji.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

Svi vi koji biste zaštitili žene a koji ste zabrinuti za to kako je ova odredba napisana ste imali skoro 700 godina od Dušanovog zakonika do danas da takvu normu napišete... imate i celu budućnost da predložite bolji tekst te norme... do tada, ovo sad je najbolja norma koja štiti žene od polnog uznemiravanja koju imamo.

12:smeha:

Какве бре норме, говорим о заштити својим личним животом. Да станеш између ње и насилника, па куд пукло. У државну заштиту апсолутно не верујем. Никад, али никад, ама баш никад никад и никад ми држава није урадила ништа што није било на моју штету. Каква бре заштита државе, заиста је вероватније да је земља равна него да ће држава било кога да заштити од било чега. То је аждаја која гледа како да те прогута и како да ти нађе најмању могућу ствар да те мучи и извуче задњу пору живота из тебе. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

mogao si svaku ženu da izvataš koliko hoćeš i ako nema nekog muškarca da je zaštiti tako što će te prebiti, mogla je samo da trpi...

Ja sam poznavala jednog lika koji je po sopstvenom priznanju proganjao svoju bivšu.

Bio je pod drogama, ostavila ga, on se fiksirao na nju, još bio metalac - i počeo da je prati, da je sačekuje ispred ulaza, da joj piše, da je zove, da drami kako će da se ubije bez nje, da joj šalje i ostavlja pred vratima predmete natopljene njegovom krvlju... iako ga je milion puta preklinjala da prestane i da je pusti da živi život na miru. Sve je to totalno legalno ponašanje bilo do juče. I sada bi bilo legalno da devojci to ne smeta, ali ima opciju i da prijavi.

Kako je prestao? Kada je ona našla novog dečka koji mu je pripretio ozbiljnim fizičkim nasiljem (kažnjivo zakonom, usput).

Da li je nužno da žena ima nekog ko će da izvrši krivično delo za nju da bi ona bila ostavljena na miru? Je l' to normalno, uređeno društvo? 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

заиста је вероватније да је земља равна него да ће држава било кога да заштити од било чега

Mene policajac zaštitio kad su dizelaši hteli da me biju što sam 'padavičarka' :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Juanito рече

12:smeha:

Какве бре норме, говорим о заштити својим личним животом. Да станеш између ње и насилника, па куд пукло. У државну заштиту апсолутно не верујем. Никад, али никад, ама баш никад никад и никад ми држава није урадила ништа што није било на моју штету. Каква бре заштита државе, заиста је вероватније да је земља равна него да ће држава било кога да заштити од било чега. То је аждаја која гледа како да те прогута и како да ти нађе најмању могућу ствар да те мучи и извуче задњу пору живота из тебе. 

Kad reče "Сви овде волимо жене и заштитили бисмо их животом" mislio sam da misliš na sve žene, a ne samo na one koje bi ti lično zaštitio ili na one žene koje imaju koga da ih zaštiti (neke nažalost imaju samo policiju)... pa sam shodno tome i napisao ono... pogreši čovek...

Ja ih volim sve i voleo bih kada bi lično mogao da stanem između svake od njih i nasilnika, ali pošto ne mogu, sviđa mi se i to što sad ti džiberi znaju da mogu za ovakve stvari da budu krivično kažnjeni.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

говорим о заштити својим личним животом. Да станеш између ње и насилника

Али, онда све жене стално треба да живе и крећу се под пратњом. Или да знају да се бију. Или да, као што овај закон омогућава, позову ту одвратну државу да га испрепуца уместо тебе и мене.

Подели на овим сајтовима

Па све то што ви помињете су очигледни примери насиља који немају неке посебне везе са полом и полношћу.

Зашто закон треба да се бави посебно "полним насиљем" не разумем. Није ту проблем што је "полно" него што је "насиље".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

Али, онда све жене стално треба да живе и крећу се под пратњом. Или да знају да се бију. Или да, као што овај закон омогућава, позову ту одвратну државу да га испрепуца уместо тебе и мене.

Vidi...naidjem na neku pricu , gde monah otprilike kaze kako zena treba stalno da ide u pratnji i smerno obucena...inace je sama kriva za sve sto joj se desi. ( inace se jezim na takvo rasudjivanje) 

Necu da komentarisem to da mi je prijatelj rekao da ga ne privlace razgolicene,vec pokrivene (?) .

Tako da, 110 % sam za ovaj zakon

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Avocado рече

polnog uznemiravanja

Ti si beše pravnik?Objasni mi šta je polno uznemiravanje?Da li žene polno uznemiravaju muškarce kada idu polu gole po gradu po toj definiciji?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Ti si beše pravnik?Objasni mi šta je polno uznemiravanje?

Piše ti u zakonu:

"Polno uznemiravanje jeste svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje."

Цитат

Da li žene polno uznemiravaju muškarce kada idu polu gole po gradu po toj definiciji?

Ne... jer ne povređuju tvoje dostojanstvo i ne prouzrokuju ti strah niti neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, АлександраВ рече

Држава је бескорисна. Сећате се онога што је Дијаспорка на једној теми писала о томе како држава Швајцарска третира конкретан случај ужасног породичног насиља? Дакле Швајцарска. О држави Србији не треба онда ни трошити речи. Срећно вам свима који се у ту аждају уздате и верујете да неће награбусити једино невини или тривијални случајеви  

Не морају све жене да буду стално под пратњом, али могла би држава да дозволи поседовање и ношење оружја кад је већ сама неспособна и невољна да ради било шта осим малтретирања недужних. У држави у којој се за самоодбрану иде у затвор ми треба да верујемо да ће потпуно недефинисани закон заштити жене и јасномразликовати истинске насилнике од обичних џибера или чак невиних људи. Дајте бре људи, не живимо у бајци. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Ne... jer ne povređuju tvoje dostojanstvo i ne prouzrokuju ti strah niti neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

Ма јели? А шта ако ми је то екстремно увредљиво? Могу чак и да докажем колики хормоснки бум производи у мом организму. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

"Polno uznemiravanje jeste svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje."

Odlično.Predlažem da svi koji su još uvek normalni u lobanji pod hitno masovno tuže ove ponosne paradere jer to vređa dostojanstvo i inteligenciju svakog čoveka.Stvara i neprijateljstvo i uvredljivo okruženje sa pedereskim slikama svetoga Save i sa parolama smrti države.Dobar zakon.....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Могу чак и да докажем колики хормоснки бум производи у мом организму. 

За то нису криве жене већ твоји хормони и штатијазнам... ово је баш ружно... јбт. то је она прича о томе како је ок силовати жену због тога што је мамила својим изгледом... ова прича је стварно отишла у ....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, АлександраВ рече

За то нису криве жене већ твоји хормони и штатијазнам... ово је баш ружно... јбт. то је она прича о томе како је ок силовати жену због тога што је мамила својим изгледом... ова прича је стварно отишла у ....

Ироничан сам. Мени то уопште не смета, већ уживам и не да не кривим жене ни за шта, него сам бескрајно захвалан што постојите и што сте такве какве јесте. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...