Срђан Шијакињић Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече вероватно десетине, или чак и стотине хиљада/милиони људи се причесте, а епидемије не избијају. Размислих мало - тешко ипак да су милиони у питању... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 пре 25 минута, Срђан Шијакињић рече Размислих мало - тешко ипак да су милиони у питању... У свету јесу милиони. Мада се Руси не рачунају јер вотка све спржи... Goku and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 пре 17 минута, Juanito рече У свету јесу милиони. Мада се Руси не рачунају јер вотка све спржи... А што је ракија лошија од водке? drvce, Juanito, Васијан and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 пре 16 минута, Милан Ракић рече А што је ракија лошија од водке? С хедонистичке стране је боља. С медицинске обично има мање алкохола од оне 70% вотке. А и Руси више пију вотку него Срби ракију. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 пре 1 сат, Срђан Шијакињић рече Шалу на страну, што се сезонских прехлада и грипа тиче, лично мислим да причестити се истом кашичицом није ништа опасније од иначе боравити међу људима. Међутим, ако је истина да су пат. Павле и Сабор сматрали да треба да учинимо "колико је до нас" да се евентуално не инфицирамо ХИВ-ом, питање је онда шта је заправо став Цркве по питању да ли "дејство" (да се тако грубо изгразим) причешће има само у духовној сфери, или може да нас заштити и од природних појава (као што је пренос инфекције). Ја не знам да ли Црква има неки званичан став о томе уопште. Како год, чињеница је да никаква зараза не влада међу поповима, чак делују као прилично здрава популација, пошто сваке недеље их виђамо на службама, иако редовно узимају причешће после свих. Према томе (шта год био разлог), рекао бих да причешће није опасно у епидемиолошком смислу. Јер нпр. сваке године, широм Србије, најмање 3-4 пута (прва недеља васкршњег и божићног поста, Васкрс и Божић), вероватно десетине, или чак и стотине хиљада/милиони људи се причесте, а епидемије не избијају. Sto se sale tice, nismo se svi salili, ili makar nismo bili ovako otvoreno ekstremni. Glede zvanicnog stava: pogle samo kako je srocena izjava povodom istupa dvanaestorke u vezi sa skorasnjom anti-Darvin peticijom. Tesko da bi se izjasnila o takvoj efemernosti. A, to sto nema zaraze medj popovima, voleo bih da vidim neko objasnjenje. Voleo bih da znam da li slican mehanizam cuva i medicinsko osoblje po bolnicama? Da li je realno desavanje "zaprljano" u odnosu na mentalnu predstavu prenosenja zaraza, te dabacili realno ne skacu tako lako sa coveka na coveka i da ih tamo docekuju armije leukocita i sta sve vec ne? Takodje mislim da bi bilo neeticki kontrolisano uspricavati bolescure zarad eksperimentisanja. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 пре 2 часа, drvce рече Nemoj da si toliko gadljiv&maloveran. Ko te placa za ovakve postove? Ja mislim da Srđan Š.samo hoće da se tema razmotei sa više aspekata,a znamo da je patr.Pavle mnogima neprikosnoven duhovni i "Da nam budu jasnija neka pitanja vere" autoritet drvce је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 Управо сада, Нифада рече Ja mislim da Srđan Š.samo hoće da se tema razmotei sa više aspekata,a znamo da je patr.Pavle mnogima neprikosnoven duhovni i "Da nam budu jasnija neka pitanja vere" autoritet I ja to mislim. Zato sam mu suprotstavio iznete stavove. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 Најискреније, немам неки став гледе "Причешће спречава заразу" уверења. Нем појма. Али ћу се причестити и ако знам да се пре мене причестио неко заражен ХИВ-ом или томе слично. Јер: 1. реално, шансе за заразу су и даље ниске 2. ако се и заразим, исплати се. Ово друго је кључно. Goku, Предраг М, коЖељ њацИ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 Daj ljudi u čemu je problem neko nekad u istoriji od 2000 godina nije prijavio zarazu radi očuvanja vere??? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 пре 2 часа, drvce рече Sto se sale tice, nismo se svi salili, ili makar nismo bili ovako otvoreno ekstremni. Glede zvanicnog stava: pogle samo kako je srocena izjava povodom istupa dvanaestorke u vezi sa skorasnjom anti-Darvin peticijom. Tesko da bi se izjasnila o takvoj efemernosti. A, to sto nema zaraze medj popovima, voleo bih da vidim neko objasnjenje. Voleo bih da znam da li slican mehanizam cuva i medicinsko osoblje po bolnicama? Da li je realno desavanje "zaprljano" u odnosu na mentalnu predstavu prenosenja zaraza, te dabacili realno ne skacu tako lako sa coveka na coveka i da ih tamo docekuju armije leukocita i sta sve vec ne? Takodje mislim da bi bilo neeticki kontrolisano uspricavati bolescure zarad eksperimentisanja. Ја стварно не знам које би објашњење могло бити. Све и да се докаже да се инфекције не преносе из неких потпуно овоземаљских разлога, то ми уопште не би сметало, нити би ми променило смисао који причешћивање има. Шта год да је разлог, опет кажем, делује ми извесно да је причешћивање безопасно, што због личног, што због општег искуства. Дискусија би можда имала неког значаја једино у специфичним ситуацијама, када би требало да се причесте особе које су сигурно оболеле, од неке тешке болести која се сигурно може пренети капљичним путем, па после њих здраве особе, али мимо тога, мислим да нема пуно материјала за бригу, ни код верника, ни код агностика или атеиста. Paradoksologija, АлександраВ and drvce је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 Их.. Па на многим местима, у храмовима, већ, не мали број свећеника, причешћује тако што ложицом (жлицом, ожицом..), убацује Тело и Крв Христову у уста причесника, форхендом..не додирујући усне нити језик истог .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 29, 2017 Пријави Подели Написано Мај 29, 2017 пре 4 часа, Paradoksologija рече Али ћу се причестити и ако знам да се пре мене причестио неко заражен ХИВ-ом или томе слично Мени се то буквално десило. Био сам код оних џанкија и један је ХИВ и он стао баја пре свих и шта сад да радиш, и ја се исто некако докотрљам и причестим се. Није да нисам размишљао на моменат шта ће сад бити, али тај моменат је потрајао пар секунди пред причешће а после све ти миндеђ, дрога је то сине мој опасна то причешће. Маркс се зезнуо, није религија дрога него причешће. Драгана Милошевић, Васијан, Paradoksologija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 пре 8 часа, Жељко рече дрога је то сине мој опасна то причешће. Маркс се зезнуо, није религија дрога него причешће. Znao sam da si drogoš! АлександраВ, Goku, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 30.05.2017. at 1:19, Жељко рече Мени се то буквално десило. Био сам код оних џанкија и један је ХИВ и он стао баја пре свих и шта сад да радиш, и ја се исто некако докотрљам и причестим се. Није да нисам размишљао на моменат шта ће сад бити, али тај моменат је потрајао пар секунди пред причешће а после све ти миндеђ, дрога је то сине мој опасна то причешће. Маркс се зезнуо, није религија дрога него причешће. HIV se generalno ne prenosi pljuvačkom. Ali, može ako krvare desni Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука