Jump to content

Serija "Nemanjići"

Оцени ову тему

WiseMan

Препоручена порука

On 2. 3. 2018 at 20:06, KosovoSrceCovecanstva рече

Ne znam da li znas da dagestanci Cecene zovu - Cehi - a Ceceni se na to ljute, i kazu da oni nisu Cehi, nego Noxhi - sinovi Noa (to procitah na nekom ruskom forumu).:)

Ovdje u Evropi je to obrnuto, kad je bila ona frka s Čečenskim teroristima u Beslanu, napali Francuzi neku Čehinju, radnu kolegicu koja je radila s njima šta oni tamo rade s tom djecom itd. Poslije im ona morala donijet kartu i crtat i objašnjavat gdje je Češka a gdje Čečenija i da to nisu iste stvari pa su joj se izvinjavali.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/video-deset-godina-od-krvoprolica-u-beslanu-zasto-je-vladimir-putin-naredio-da-se-puca-na-skolu/693235/

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Avocado рече

Vecu gomilu nebuloza odavno nisam procitao.

Daj, prestanite više kukat i zapomagati, to je obična serija a vi se tako nasekiraste. Šta biste tek da su vam je snimili Amici ko Češima što su na osnovu njihovih Pověsti českých i napravili takav kulturno-filmski genocidni maskr! (to je takav mitološko-legendarno-epski posvatni spis koji kod Čeha ima značenje koje kod Srba imaju epske narodne pjesme i kosovski ciklus). Dobro ste još prošli, mogli ste dopast kao oni. Evo šta oni sami kažu na to što su Amerikanci u holivudskom maniru zfilmovali (oskrnavili) njihove přesvaté Pověstí české:

Komedija o tom kako se može skrpit nekoliko čeških povjesti zajedno, napraviti ljubavni petiugao i s grupicom hrabrih Mirku Dušinu (armija) osvajat stijenu (utvrdu).

Komedie o tom, jak se dá slátat několik českých pověstí dohromady, vytvořit milostný pětiúhelník a s hrstkou chrabrých Mirků (Dušínů?) (=armáda) dobývat skálu (=pevnost)

Dole ispod videa su komentarni sablažnjenih, zaprepašcenih i zgroženih čeških YT usera, ne zaboravite pročitati i njih, razumjecete dosta, sasvim dovoljno! :D 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

Vecu gomilu nebuloza odavno nisam procitao.

Nisam uopste citao clanak, vidim da je nesto oko serije, pa reko, daj da postavim ovde, procitace neko, pa da vidim i ja o cemu se radi. :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ова епизода је неупоредиво боља од предходних. Сама глумачка екипа (Ћетковић и Глоговац) чине је бољом. Византијско појање на венчању  Стефана Првовенчаног и Евдокије чини ту сцену доборм, и ако би било боље да су мало више обратили пажњу на то да прикажу чин венчања, тј да га "симулирају" уз византијско појање.

С обзиром на све околности много бољи утисак оставља ова епизода. Наравно има недостатака али је много боља од предходних.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, grigorije22 рече

Idem do granice da pokupim Evdokiju. Ima neka gudra tebra. :smeh1:

Има "хитова" и даље. Ако сам добро разумео Евдокија каже принцу Стефану да неко може да га научи да игра поло? Поло се много касније појавио колико се мени чини. Или је можда рекла коло, што ми је мало бесмислено.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Вилер Текс рече

Има "хитова" и даље. Ако сам добро разумео Евдокија каже принцу Стефану да неко може да га научи да игра поло? Поло се много касније појавио колико се мени чини. Или је можда рекла коло, што ми је мало бесмислено.

Ako je to kolo, onda je Evdokija naturalizovana Srbijanka a Stefan Lužičan z Lužic, kao što sam i pretpostavljao, ako je to polo onda je Evdokija Moravanka, ti se naučili polo od Tatara a Stefan opet Lužičan z Lužic jer ti nisu znali ni kolo a ni polo. :D 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Вилер Текс рече

Ipak je to kolo, znači ta prva opcija. S Tatarima tj. Mongolima je to vremenska kolizija, oni na izletu na Moravi bili o par godina poslije Stefanove smrti.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mongolský_vpád_na_Moravu

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Жичанин рече

Пратим ово више од две деценије. Низ књига је написана о овоме. Дуга је прича. Углавном, човек је сасвим у праву. Нема правих аргумената " званичне" историографије која може да демантује ове податке. На жалост, нашој деци се генерацијама пуне главе том мантром да је Стефан Немања крунисан круном римског папе. Ради се о једном фалсификату на основу кога српска историја добија радикално другачији смисао од онога што је права истина.

Ne znam šta piše u tom nizu knjiga ali ono što na brzaka vidim na netu je da se kontra-argument zasniva na tome kako izgleda njegova kruna koja je naslikana na fresci... što i nije baš neki sjajan argument.

Sa druge strane, ne znam na osnovu čega zvanična istorija smatra da je krunu dobio od pape, ali pretpostavljam da je nešto malo pouzdanije od toga kako je negde naslikan... jel zna neko?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Жичанин рече

Пратим ово више од две деценије. Низ књига је написана о овоме. Дуга је прича. Углавном, човек је сасвим у праву. Нема правих аргумената " званичне" историографије која може да демантује ове податке. На жалост, нашој деци се генерацијама пуне главе том мантром да је Стефан Немања крунисан круном римског папе. Ради се о једном фалсификату на основу кога српска историја добија радикално другачији смисао од онога што је права истина.

A sta je u vize one price, da li je tacna, da su Nemanjini roditelji bili katolici, ima li dokaza koji to osporavaju?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Благовесник рече

A sta je u vize one price, da li je tacna, da su Nemanjini roditelji bili katolici, ima li dokaza koji to osporavaju?

Колико ја знам не помиње се да су били католици, већ да је Стефан Немања крштен као католик је православног свештеника није било. А после је опет крштен као православац.

Па и да су били католици нема везе. А уосталом то је период од неких 100 година после раскола када ствари нису биле искристалисане. И да јесу шта то мења?

Мислим безвезе се људи замлаћују.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Вилер Текс рече

Па и да су били католици нема везе. А уосталом то је период од неких 100 година после раскола када ствари нису биле искристалисане. И да јесу шта то мења? Мислим безвезе се људи замлаћују.

Ovim si obesmislio i buncanje koje Жичанин objavljuje.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Жичанин рече

Овоме треба само мала примедба да Доментијан уопште није ни поменуо то наводно крунисање, него је Ђура Даничић убацио ту једну реченицу по налогу Ватикана, а под заштитом аустријске обавештајне службе. Од тада је све кренуло. Када се мало боље позабавимо историјом настанка Аустроугарске и унутрашњим националним и политичким гибањима у то време у оквиру Дунавске монархије, јасније је шта се догодило.

У реду. Нека је и тако. Али ако је овако да ли то мења православност Стефана Немање?

Мислим питање које постављам је апсудр али оно се мора поставити. Нема потребе да се људи саблажњавају  над тиме одакле смо добили круну или тиме да се Стефан Немања, потоњи Св. Симеон крстио као католик, јер није било другог свештеника. Па чак и да је било.

Не може се Србима оспорити православност ни у ком случају.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...