Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Теби није добро, друже... Ти тврдиш да Никола убија народ по Италији? Заиста мора да имаш неки проблем са памећу, а за срце нећу да кажем, да не бих употребљавао теби непознате појмове. Да ниси ти можда онај Мирољуб Петровић? 

Јесте да си научењак аво, али знаш могао би понекад и да извадиш главу из научних радова и мало бациш око на оно што се зове Свето Писмо. Знаш аво, има свашта поучно и душекорисно тамо да се прочита. Мирољуб је секташ аво, а ја сам православни, само што нисам салонски православац. Ја не продајем веру за вечеру.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GresniStanoje рече

Јесте да си поп аво, али знаш могао би понекад и да извадиш главу из научних радова и мало прочиташ оно што се зове Свето Писмо. Знаш аво, има свашта поучно и душекорисно тамо да се прочита.

Што рекоше Латини: Паде Цариград јер није хтео да се покаје и врати у цркву! Видиш ли како си избаждарен као они?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Што рекоше Латини: Паде Цариград јер није хтео да се покаје и врати у цркву! Видиш ли како си избаждарен као они?

Тачно тако - ето дијагнозе.

Падају на ономе што другима спочитавају.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Паде Константинопољ јер је цар прихватио унију! Међутим чак и ту нас је драги Бог погледао, јер је бољи турски турбан но папска тијара. Под турцима одржасмо веру, под францима би се затрло Православље. Но озбиљно ти кажем аво, прелистај мало Свето Писмо.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GresniStanoje рече

Паде Константинопољ јер је цар прихватио унију! Међутим чак и ту нас је драги Бог погледао, јер је бољи турски султан но папска тијара. Под турцима одржасмо веру, под францима би се затрло Православље.

Зрео си ти да те утеши Акакије Утешитељ... Идеш на игноре... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Зрео си ти да те утеши Акакије Утешитељ... Идеш на игноре... 

Е, јак си ми ти научењак аво, кад овако пропагираш једномишље и једноумље. Свако ко се не слаже с тобом - игноришеш га. Врло научно нема шта.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, GresniStanoje рече

Но озбиљно ти кажем аво, прелистај мало Свето Писмо.

Или ћеш да се упристојиш кад разговараш са саговорницима, посебно ако су саговорници школовани теолози, или летиш.

Ово не значи да мораш да прихватиш њихове ставове, имаш право на своје ставове, али значи да немаш права да се према њима тако опходиш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Koliko sam shvatio nisi clan pravoslavne crkve ili gresim ?

U svakom slucaju, odakle ti pravo da nazivas clanove crkve sektasima ? Pominjes stalno neku hriscansku ljubav , a ovamo 'pljujes' po ljudima bez pardona. Ne ide to tako.

Jasno je ucenje crkve, da van crkve ne postoje svetitelji i osveceni ljudi. Samo to treba ispostovati.  A, sasvim je i logicno, jer  je samo u crkvi Duh sveti i osvecenje i blagodat, koji moze dati osvecenje i svetost coveku. Moze da dostigne odredjeni nivo prosvecenja , ali, tesko moze sam od sebe da stekne osvecenje i svetost.

Tako je kako je. :gleda:

Не знам како си то погрешно схватио да нисам припадник Правосолавне цркве.Јесам.Секташи су они који би да се деле и ограђују јер су несигурни, а Афанасјев лепо каже ми знамо где Црква јесте,али не знамо где није.Уосталом одакле Ти знаш да су они припадници правослвне Цркве а мени кажеш да нисам иако сам и рекао да јесам,например када сам говорио о разлици између нас православних и римокатолика у јелу.Свакако да нико сам себи не може да да светост али Дух Свети дише где хоће зар не.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, RYLAH рече

Или ћеш да се упристојиш кад разговараш са саговорницима, посебно ако су саговорници школовани теолози, или летиш.

Ово не значи да мораш да прихватиш њихове ставове, имаш право на своје ставове, али значи да немаш права да се према њима тако опходиш.

To što kažeš bi apsolutno imalo smisla ukoliko bi se isti ponašali dostojno zvanja. Ako se, međutim, ne ponašaju tako - stvari se menjaju... osim, naravno, ukoliko administracija nije grčevito pristrasna... e tada već ne postoji sklad, samo totalitarizam.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Nebojš.a рече

To što kažeš bi apsolutno imalo smisla ukoliko bi se isti ponašali dostojno zvanja. Ako se, međutim, ne ponašaju tako - stvari se menjaju... osim, naravno, ukoliko administracija nije grčevito pristrasna... e tada već ne postoji sklad, samo totalitarizam.

Администрација је грчевито пристрасна и постоји само тоталитаризам.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ови без слике и који се одједном појављују мора да су следбеници Марка Радосављевића и чувају учење стриктно као што чувају овце Грешног Милоја.Неверници да су икад осетили благодат Светог Духа не би хулили на њега.Па бар превентивно да кажу па можда тамо има благодати да мало припазимо шта пишемо.Овај што је написао да св.Никола убија људе по Италији изашао је из оквира нормалности.То су последице отпадања од благодати и затварања у властите конструкте.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Августин рече

Ови без слике и који се одједном појављују мора да су следбеници Марка Радосављевића и чувају учење стриктно као што чувају овце Грешног Милоја.

Мани се испразних оптужби. Ни ја вас нисам називао крипто-унијатама. Или изнеси аргументе, или ћути.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GresniStanoje рече

Мани се испразних оптужби. Ни ја вас нисам називао крипто-унијатама. Или изнеси аргументе, или ћути.

Види, Грешни... Овде се та секта не толерише. Одавно је та прича на овом форуму завршена, свако је рекао шта је имао, свако је у међувремену и показао шта је имао, и то је то што се тиче артемита. 

Ако си дошао овде да мисионариш за Гершног Милоја или Грешног Марка, можеш само бан да добијеш јер је та прича испричана, Богу хвала, тиме што су они показали ко су и шта су пре него што су добили прилике да направе неку већу штету.

Ако мислиш да овде обитавају будале које не капирају прикривене секташе, опет се вараш. Таква прича неће да буде толерисана, посебно не на оваквим темама где људи могу да прочитају стварно нешто лепо и душекорисно.

Подели на овим сајтовима

Ја нисам никакав крипто унијат.ја сам припадник православне Цркве али очевидно је да римокатолици имају и апостолско прејемство и литургију.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Августин рече

Овај што је написао да св.Никола убија људе по Италији изашао је из оквира нормалности.

Ја то нисам написао. Барем не експлицитно, а ава ме је вукао за језик, па сам пустио.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...