Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 минута, Леон Професионалац рече

А како онда може да неко не буде светац ако се Вама не свиђа?12:smeha:

Знате ли Ви шта тврдите уопште?

Као што одређује ко јесте, исто тако Господ одређује и ко није светац а не Ви.

Ако га је Он прославио а ето у тексту сведочанства да јесте - откуд толика дрскост да Ви тврдите да није?

Можда га је Он прославио, а можда и није. Можда су га само фратри балсамовали. А шта ћемо са оним тибетанским гуруима, који се не распадају. Изем ти доказ, Велиборе.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Жичанин рече

Ко је то "наш" или "ваш"?

Па мој је онај који правоверно и потпуно исповеда Православну Католичанску веру и припада Једној, Светој, Католичанској, и Апостолској Цркви Христовој. Ко је ваш, то не знам, али на основу датог могу само да претпоставим.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Дакле Леополд је свет у цркви у којој је и Степинац свет (блажен, али је то исто). Где ће ти душа, црни Џомићу? Па зар све то мораш због радне визе? Стиди се Јасеновца. Иначе, оца Саву можеш и сам да питаш. 

Оканите ме се.

Господ одређује а не Ви. Ето, кад некога прослави то се види. Шта вам је, зар сте слепи код очију?

Хајде! Касно је, одморите мало. И, није лепо оговарати некога иза леђа, кад није ту.

Ето, отишао сам. :ani_biggrin:

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Леон Професионалац рече

Господ одређује а не Ви. Ето, кад некога прослави то се види. Шта вам је, зар сте слепи код очију?

А иначе је опште познато да демони никада не обмањују род људски?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

Јес ти онај што проповедаш Христа Варуну? Индру? Кришну?

Imali smo raspravu na nekoj temi o tim stvarima i sve smo lepo razjasnili , sta i kako je to sv. Nikolaj  pricao o ovim stvarima i opet se ponovo pokrecu ta' pitanja iznova.

Nikako ne mogu da shvatim zasto se to radi ? Pa, nece neistina , ako se sto puta ponovi postati istina. Nikako. staniiiiiii

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GresniStanoje рече

А иначе је опште познато да демони никада не обмањују род људски?

И ја не знам шта је ово вечерас. Множите се рапидно :-D 

Хајде лијегајте, почећете као ови протестанти који блебећу да су и мошти и чудесне иконе у православљу демонска обмана.:))

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Жичанин рече

У смислу... "Истина је само једна- Владика Артемије"?

Не, Марко Радосављевић је више ваш тип истине. Изгледа да ви ипак више волите те ликове с претензијама ка глобалној јурисдикцији.

Подели на овим сајтовима

Видим да вас @Жичанин и @Volim_Sina_Bozjeg добро возају, аутоматски полажете за ,,Д" категорију. Не знате где бијете. Хах!

Ја сам сувишан, одох да спавам.

Лака вам ноћ ;-) 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Леон Професионалац рече

Хајде лијегајте, почећете као ови протестанти који блебећу да су и мошти и чудесне иконе у православљу демонска обмана.:))

Чуда у туђим верама су демонска обмана.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Жичанин рече

IMG_0606.jpg

Па ја сам мислио да је поприлично очигледно да је за то да неко верује да је његова сопствена вера истинска потребно и довољно да тај неко верује да су све остале вере лажне. Зашто би иначе тај неко био те одређене вере уколико сматра да је нека друга вера истинита?

Узгред, одлично аргументујете своје ставове, нема шта!

Подели на овим сајтовима

Просто је застрашујуће како секташи који нападају текст о.Зорана имају храбрости или лудости да суде Богу и да одређују где може бити светаца,а где не.Ако немају разумевања за Зоранов текст значи и да не мисле него се уместо мишљења врте по окошталим менталним структурама фанатизма и незнања за које су се ухватили као пијан плота јер немају веру која је једини темељ истине и пут до спасења.Кажу у праву су они који исповедају веру ,а не кажу они који верују.Страшно.Ово је само потврда да је прародитељски грех оштетио комплетног човека и осећање и мишљење.Све.Помолимо се за ове јаднике.

Подели на овим сајтовима

Leopold Bogdan Mandić baš i nije bio ekumenista 

Цитат

"Cilj moga života mora biti povratak nesjedinjenih istočnjaka katoličkom jedinstvu."
- sv. Leopold Mandić (21. kolovoza 1914.)
...
Dragi prijatelji, sv. Leopold Mandić je najbolji primjer razlike između tradicionalnog katoličkog pristupa prema istočnim raskolnicima i modernističkog "ekumenizma".

Evo, glavnih razlika:

a) sv. Leopold Mandić nikada nije nazvao istočne raskolnike "kršćanima", već ih je uvijek nazivao "nesjedinjenima" i raskolnicima...

b) sv. Leopold Mandić je govorio o POVRATKU raskolnika u Crkvu, dok modernistički "ekumenisti" govore o "ujedinjenju crkava" i "kršćanskom jedinstvu", kao da je Katolička Crkva ravnopravna s raskolničkim i heretičkim zajednicama...

c) sv. Leopold Mandić je govorio da istočnjake treba osloboditi od njihovih zabluda, dok modernistički "ekumenizam" podrazumijeva toleranciju prema herezama istočnih raskolnika, i, što je još gore, prema protestantskim herezama.

izvor :  https://tomablizanac.blogspot.hr/2015/08/on-nije-bio-ekumenist-jos-manje.html

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Леон Професионалац рече

Не знам зашто ми се дуплирају кометари. Све ми функционише како треба а излази ми као да сам себе цитирам.

С опроштењем:))

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, GresniStanoje рече

У неким средњовековним православним храмовима су на фрескама изображени пагани, старогрчки философи али, и ово је кључна ствар, без нимби.

Pojava Platona u Crkvi Bogorodice Ljeviške govori, pre svega, o nivou kulture na kome se nalazila tadašnja srpska crkvena elita. Međutim, ovaj manastir nije izuzetak, jer se slična freskopisna kompozicija nalazi i u manastiru Žiča.

Platon-freska.jpg

Platon i Aristotel na freskama srpskih manastira!

То си ти нешто сањао да су без ореола...12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...