Jump to content

Saša Knežević: ORBITALNO I ATOMSKO VREME

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ето колико си ти интелигентан кад ја уз слику на којој се јасно види јаре, а не јагње, па још и напишем у поруци јаре-а ти напишеш јагње. 

Шта рећи даље...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 743
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, о.Горан рече

Ето колико си ти интелигентан кад ја уз слику на којој се јасно види јаре, а не јагње, па још и напишем у поруци јаре-а ти напишеш јагње. 

Шта рећи даље...

Да нисам ветеринар. Као што ти ниси теолог. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, grigorije22 рече

Pa napisao je da nece uci u vecnost kao licnosti. Pitanje je sta to znaci? Jer kao prvo, zivotinje sa naucne tacke gledista imaju licnost. Sigurno je u pitanju neki bogoslovski pojam licnosti. Na interenetu sam nasao da teolozi i svestenici uglavnom odgovaraju da mi ne znamo sta se desava sa zivotinjom kada ugine. Sveti Teofan Zatvornik je pisao da postoji mogucnost da je Bog stvorio neku opstu dusu u koju se stapaju i ulaze uginule zivuljke.

Јадно је јасно, да је Јанко у праву да Сава негира васкрсење тих љубимаца. Дакле, ту си се учитао. А ко је у праву, тј. да ли ће бити животиња, остаје да се види. Као и да ли ће бити нас. 

Подели на овим сајтовима

Ако неко треба да буде ветеринар да би разликовао јагње од јарета, онда стварно почињеш да превазилазиш самога себе човече. И сад ћеш ти да браниш неку тамо теорију еволуције која се бави настанком стотина хиљада врста, а не знаш да разликујеш јагње од јарета хаха. Дакле, животиње које су, поред српског цара животиња тј. његовог величанства прасета, најчешће у Србији. Ја се стварно питам докле иде ово твоје самоуништење у порукама, да ли си неки талентовани мазохиста шта ли.

Тих `шипак` порука сам се ја заситио по форумима, а то су оне којима само фали BjMXJWRIcAAoz6N.jpg  на крају да би биле потпуне.

Небитно је да ли сам ја теолог или не, салонски теолог сигурно нисам као поједини, битно је да износим аргументоване постове и да пишем о ономе у шта се сасвим довољно разумем да могу да изнесем став са тежином. За разлику од појединих који дефинтивно немају ни минимум знања о датој теми а сматрају се позваним да другим држе лекције. Ја то никад нисам био нити ћу бити,молим лепо....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

Небитно је да ли сам ја теолог или не, салонски теолог сигурно нисам као поједини, битно је да износим аргументоване постове и да пишем о ономе у шта се сасвим довољно разумем да могу да изнесем став са тежином.

Да, осећа се та тежина у ваздуху... Разумеш се у теологију као ја у те овце и јарце:)))) 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Јадно је јасно, да је Јанко у праву да Сава негира васкрсење тих љубимаца. Дакле, ту си се учитао. А ко је у праву, тј. да ли ће бити животиња, остаје да се види. Као и да ли ће бити нас. 

Pa nije logicno jer one zivotinje koje budu zivele u vreme drugog Hristovog dolaska bice samo preobrazene i nastavice egzistenciju. Kao sto je onaj lav jeo slamu iz ruke Svetog gerasima.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, bambika рече

Po ugledu na ovakvno rasuđivanje bi mogla svaka religijska tema da se podvede.

да, у праву си... сигурно, 100%... Иако бих могао нешто да ти препоручим, али пост је... религиоши се у време овог периода, а после се мало разлеригирај...   

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, grigorije22 рече

Pa nije logicno jer one zivotinje koje budu zivele u vreme drugog Hristovog dolaska bice samo preobrazene i nastavice egzistenciju. Kao sto je onaj lav jeo slamu iz ruke Svetog gerasima.

Не дави. Сава каже нема животиња, исто и Јанко. 

Ти се моли Герасиму и прави религију око тих лавова, али не натежи. И не разумем што се секираш око животиња, а можеш да се молиш за људе? Пусти Бога да ради свој посао...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Да, осећа се та тежина у ваздуху... Разумеш се у теологију као ја у те овце и јарце:)))) 12:smeha:

Салонска теологија чији си ти типичан пример ме у сваком случају не занима. Такве салонске теологе је нпр. Достојевски фино разобличио.

Није проблем код тебе што се не разумеш у овце и јарце за које иначе знамо да се често помињу у Светом Писму како у СЗ тако и у НЗ, већ је проблем што се ти свуда петљаш глумећи неког турбо теолошког кербера. Те форе негде пролазе, негде не. Пролазе код оних који не знају за боље, та твоја салонска теологија којој признајем симпатичан хумор тј. форму и искреност. Негде ово двоје није довољно, као код моје маленкости нпр., мени ова дискусија није интересантна већ морам да ти запушим уста јер ме гњавиш празним причама, безвезним увредама и компарацијама јер очигледно имаш времена напретек па можеш овде да празнословиш до миле воље.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Zoran Đurović рече

Као и да ли ће бити нас.

Zar nismo već tamo u eshatološkoj realnosti?:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, grigorije22 рече

E oni naucnici kazu da je Zemlja okrugla, stvarno su prsli ko lajsne. Ma sta oni koji se bave naukom i proizvode naucne rezultate uopste znaju.

Исти научници су говорили о бубама и округлој земљи?

Мислио сам да су ови први биолози а други геолози.

Кад оно први психолози а други теолози...

Куда овај свет иде...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, grigorije22 рече

sa naucne tacke gledista imaju licnost

по којој дефиницији "личности". Персоналитет, особеност? Има и камен "особеност", другачији је од оног другог. Уникатан је. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...