Jump to content

Sto je Bog spojio covek da ne razdvaja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, БанеЛ рече

Има и ова од св. Јована Златоустог:

Жена својим врлинским животом морално чува целу нацију, али је и уништава својим неморалом. 

Зато, жене, немате малу улогу, да се зна. :skidamkapu:

Сећам се својих форумских почетка, кад ме је Хуанито напеналио зато што сам рекао да ме не занимају девојке које висе до 5 ујутру по граду. Ми зором у пчелињак, оне госпојице из града. Има ту још пикантерије да се изнесе, али није за овај форум. 

@Ana Bjelan Интересантан ти је овај текст, баш ме занима како би био написан за мушкарце. У мојој средини, нешто таквих црквених девојака као у твојој причи нема. Не мислим да ти будући партнери сад морају обострано да буду литургијски хришћани, али ако је један атеиста, ту тешко да може да се скрпи како треба. Није немогуће, али тешко. Довољно је да су обоје верници, па полако. 

ne moraju da budu, dovoljno da jedan hoce da utice na drugog, u stvari da to ume, a ja na primer se vise bavim sobom i kako da ispravim sebe nego sto idem u crkvu. Nesto kao Sokrat, malo se salim. Idem ponekad u crkvu, ali ne tako cesto

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana Bjelan рече

ne moraju da budu, dovoljno da jedan hoce da utice na drugog, u stvari da to ume, a ja na primer se vise bavim sobom i kako da ispravim sebe nego sto idem u crkvu.

Сви смо ми на путу усавршавања. Битно је ово што си поменула да један утиче на другог. Рецимо, читао сам за Натали Портман. Она је Јеврејка, удата за неког тамо, који није био Јеврејин, али је због ње постао. Дакле, јачи ће да одвуче превагу. И рецимо, неко ожени атеисткињу, или се нека уда за атеисту, и атеиста надјача и шта онда?

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, БанеЛ рече

Сви смо ми на путу усавршавања. Битно је ово што си поменула да један утиче на другог. Рецимо, читао сам за Натали Портман. Она је Јеврејка, удата за неког тамо, који није био Јеврејин, али је због ње постао. Дакле, јачи ће да одвуче превагу. И рецимо, неко ожени атеисткињу, или се нека уда за атеисту, и атеиста надјача и шта онда?

pa nista oboje gube, a i brak nece dugo trajati

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ana Bjelan рече

pa nista oboje gube

И јеси ли и даље при томе да је довољно да је један верник?

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ana Bjelan рече

pa i nije bas dovoljno :)

Особе морају да буду компатибилне, да имају сличне системе вредности, иначе то иде све много теже. Никако не кажем да је немогуће, али теже је. И та заједница треба да се одржава. Мало пре Аника је поменула да 5-10 % људи одржавају брак. То је поражавајуће. 

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, БанеЛ рече

Pa dobro možda je čovek prihvatio judaizam zbog nje.Ako njima dvoma to ne smeta što bi smetalo nama?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Ana Bjelan рече

Šta je ona izgubila u ovom slučaju konkretno?I zašto brak ne bi trajao?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 5.2.2017. at 22:27, Живана рече

Pa nije se zbog zaljubljenosti ubila nego sto joj ne daju da bude s njime. Ubila se zbog zabrane. Oduzimanje slobode. Mislim da su se ranije mnogi roditelji tako ogresili o svoju decu. Mislim da na to ne treba niko da utice nego ako vec ne bude valjalo da budu tu za nju da je podrze a ne da brane. Kakva je to "ljubav" unesreciti sopstveno dete.

Ne znam, a možda može biti slučaj da roditelji realno sagledavaju stvar, a ona zaslepljena ne. Pa roditelji misleći, najbolje za svoje dete, brane, a ispadne tragedija. Možda je zato o.Tadej loše govori o zaljubljenosti. Ipak je to uglavnom hemija i mislim da nije ni slična istinskoj ljubavi. Otuda je ponekad tragična.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, БанеЛ рече

Сви смо ми на путу усавршавања. Битно је ово што си поменула да један утиче на другог.

Ljudi, ovo je ziva istina. Kad smo se Gagi i ja uzeli nismo znali ni OCE NAS, nit smo isli u crkvu. Ja sam, da kazem, verovala u Boga, ali  je to, uglavnom, bilo na nivou valja se zbog dece . Gagi je govorio da veruje u neku silu. E, sad kao sto kazu, bez nevolje nema bogomolje, te kad me slomi strah i briga za najdraze na svetu, ja primih Gospoda u svoje srce, um i dusu, kretoh da postim, idem na Liturgije.

Posle par godina, imajuci u vidu da tamanim, cvarke, slaninicu, i ostale masnoce, cim prodje post, moj covek meni rece : " Aj'  ti batali cvarke i slaninicu, a ja cu, zauzvrat, da postim uvek kad ti postis. "  Pristadoh ja sva srecna, al' onda poce da me, muci - dal' ce to njemu Bog da uvazi, jer ne posti zbog Boga, nego zbog mene ?:0201wink:I, ja ti, brze - bolje , sve petama u gluteus, kod mog divnog oca Zareta, paroha naseg, pa kazem : " Oce, tak'a i tak'a stvar ". 

( E sad sam potpuno ozbiljna )

Na to ce meni nas Zare : " Naravno da se vazi, bitno je da je poceo da posti iz ljubavi, a nikad se ne zna da li ce muz da se spase kroz zenu, ili zena kroz muza. Kroz ljubav i jedni kroz druge se spasavamo." :mazenje:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Ana Bjelan рече

da, ne mora da znaci da ne bi trajao, al nema blagodati u tom braku

Zašto misliš da nema?Zašto Bog ne bi izlio svoju blagodat na dvoje ljudi koji se istinski vole,pretpostavimo da je tako u ovom slučaju iako pojma nemamo,pričamo napamet?

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Ana Bjelan рече

da, ne mora da znaci da ne bi trajao, al nema blagodati u tom braku

Može i ovako da se gleda, ali mislim da si ovde isključiva :). Bog voli i ateiste. Blagodat se ne zadobija automatski, to je pitanje srca. Ima mnogo brakova koji su sklopljeni u crkvi, pa nisu potrajali.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ana Bjelan рече

Ja jesam vernik ali vas molim da  ne trujete narod tim pričama, kako za milog Boga opstadoše svi ti ateistički brakovi?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, arizan рече

Može i ovako da se gleda, ali mislim da si ovde isključiva :). Bog voli i ateiste. Blagodat se ne zadobija automatski, to je pitanje srca. Ima mnogo brakova koji su sklopljeni u crkvi, pa nisu potrajali.

Ima toliko brakova ateista gde se oseća blagodat

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...