Jump to content

Грчки јерарси позвали на бојкот школског предмета „Искорењивање хомофобије“

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, -Владимир- рече

Не, уопштено. Конкретно, овај предмет је глупост. Боље би било борба протива насиља или тако нешто слично, мада веронаука би требала да то већ све покрива. Али тема се скреће на неко помињање усвајање, какви су гејеви као родитељи и сличне ствари које везе немају ни са чим, као и свака тема где се помиње реч хомосексуалац. Право питање је, зашто је овакав предмет и коме уопште потребан.

Zašto je potrebna škola kakva jeste, kad je prevaziđena? Zašto je potrebna država da odlučuje koje zajednice su institucionalizovane, a koje ne itd.? I mogu i detaljno za zdravstvo, penziono, usvajanje itd.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 202
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 9 минута, Велизар рече

Небитно је шта ја сматрам за нормално. Ето, нека буде да је нормално то што ти тврдиш. Реци ми који црквене ауторитете имаш иза себе? Наведи међу онима које видимо у чл. 7 Устава СПЦ.

Naravno da je bitno jer se biologija bavi homosexualnoscu i ne znam zašto bi se pozivao na nekoga kad u Crkvi, odnosno ni na jednom Saboru nije raspravljano detaljno o homosexualnosti, niti postoji neko konkretno objašnjenje? Zašto? Dovoljno su mudri, jer da su izašli sa zajedničkim stavom da je neprirodno, već bi pogrijesili, pošto je dokazano da nije neprirodno, već prirodno. Ja nisam vidio da se na nekom Saboru jasno zauzeo stav o homosexualnosti. Ja ne tvrdim, da je nešto normalno ili ne,vec kritikujem tvoj stav da je jedino heterosexualnost normalna i kritikujem sve one koji kažu da je homosexualnost protivprirodna, jer ih savremena nauka opovrgava.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, todor рече

Срам га било. :)

И тебе срам да буде, још више. :-Д

Pa da... lepo je Isus rekao u svojoj besedi na gori "ako bas ne morate nemojte se samoubijati (osim ako bas, bas nema drugog izbora), ali zato- pederluk! Nikada i niposto, braco moja sprska!"" :D:D:D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Кратос рече

Piše i u SZ

U tom stivu pise i da ne smes da nosis odecu od razlicitih materijala... ides u pakao direktno Kratoseeeeeeeeeeeee! :D 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

U tom stivu pise i da ne smes da nosis odecu od razlicitih materijala... ides u pakao direktno Kratoseeeeeeeeeeeee! :D 

Pa to, kad im se nešto ne svidja na sve se pozivaju:D

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Велизар рече

још једном, није на мени да ја доказујем, него на теби.

Apsolutno gresis. Isus je govorio  o jednakosti medju ljudima a ti si taj koji zelis da uvedes amandman na taj zakon. teret dokaza pociva na tebi... kolko ja mogu da vidim, @Ronald je taj koji se drzi izvornog pravoslavlja tako da covek nema potrebe ama bas nista da dokazuje.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Apsolutno gresis. Isus je govorio  o jednakosti medju ljudima a ti si taj koji zelis da uvedes amandman na taj zakon. teret dokaza pociva na tebi... kolko ja mogu da vidim, @Ronald je taj koji se drzi izvornog pravoslavlja tako da covek nema potrebe ama bas nista da dokazuje.

On ima i problem sa logikom jer je uveo pojam normalno, a da sam ne zna da objasni šta pod tim podrazumjeva. Zatim sam pojam normalno je  teško definisati osim ako se pozivamo na neki strogi medecinski termin, što sa homosexualnoscu nema veze jer su ti ljudi normalni u zdravstvenom i psihološkom smislu isto koliko i heterosexualni.

E sad on može da pređe u duhovno filozofiranje, ali tada su svi isti, grešni, to je premisa od koje se polazi.

Ako normalno izjednačava sa moralno, onda treba da opravda one rijeci apostola Pavla o robu i njegovom služenju gospodaru pošto je danas robovlasništvo u svim savremenim zemljama s pravom kritikovano jer moral evoluira i selektivno tumačenje rijeci iz pisma kako kome odgovara je pogrešno, a to svi rade.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, st.anger рече

tako je. sagledavaju se posledice takvog ponašanja i odobravanja istog po duh. 

Posledice pogrešnog ponašanja su uvijek iste za sve grijehove. Ali pazi kod istopolnih blizanaca jedan može biti homo, a drugi hetero, tako da je tu kultura isključena, on se rodio takav i tu ne možeš da uopšte spominje ponašanje jer čak i situacija homosexualnosti u zatvorima kao vid adaptacije i kanalisanja strasti je održiva dok se ne izadje iz istog, a kasnije se ljudi vraćaju na heterosexualnost.

Ima mnogo bisexualaca i oni se odaberu za jednu stranu, često seneki razočaraju u žene, a drugi u muškarce.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Велизар рече

Он тврди да хомосексуалност није грех, елем он је тај који треба да доказује, не ја.

evo  brate @Ronald objasni nam zašto biti gay nije grijeh i kakvu korist imaju od toga oni koji to rade. zašto je dobro biti gay? ako po tvom mišljenju nije grijeh onda znači da je dobro. zašto je dobro? objasni nam, nauči nas.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Ronald рече

Zašto je potrebna škola kakva jeste, kad je prevaziđena? Zašto je potrebna država da odlučuje koje zajednice su institucionalizovane, a koje ne itd.? I mogu i detaljno za zdravstvo, penziono, usvajanje itd.

Можеш, наравно. То је твоје право. Само што ја нисам питао ни за школу ни за државу. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, cloudking рече

nemojte se samoubijati (osim ako bas, bas nema drugog izbora)

znaš li da je duvanje sporo samoubistvo. suoči se brate sa samoubicom u sebi. priznaj si to.

ili će se pravdaš da nemaš drugog izbora

pazi da te  ne oduva trava zaborava :windy:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Велизар рече

Уосталом, сасвим је легитимно да браниш став да хомосексуалност није грех. Проблем је за тебе што то не можеш да одбраниш са аспекта Цркве чији кажеш да си члан, и о чијем становишту и разговарамо.

Problem je što ti misliš da se u školi koja se bavi i prirodnim fenomenima ne treba učiti nešto vezano za homosexualnost koja jeste prirodna fenomen. Zašto poseban predmet? Zato što je ljudska kultura kompleksna i homosexualnost je dio realnosti.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ronald рече

Zatim sam pojam normalno je  teško definisati

Jeste ako ga gledas iz oka heteroseksualca i hriscanina koji je crkven, a ti si sam rekao da si aseksualan, sto znaci da te ne privlace ni muskarci ni zene, a to je vec neki poremecaj

ako cemo iskreno :) Plus, jednom prilikom si rekao da je tvoja mama seksi, sto takodje nije normalno tako reci za svoju mamu, tj. gledati je na taj nacin, zar ne ? :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...