Aquilius Cratus Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Биолошка смрт човека представља процес при коме душа напушта тело. Будући да тиме тело остаје без свог покретача, постаје непокретно, без животног даха, без живота, и претвара се у прах из кога је и састављено. Znaci kad nekog ubiju hitcem u glavu on ne prestaje da se krece zato sto mu je unisten mozak nego zato sto je dusa odlucila da napusti telo?? Bar mi se cini da nesto sto "nema delova" ne moze biti osteceno zrnom vatrenog oruzija?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Znaci kad nekog ubiju hitcem u glavu on ne prestaje da se krece zato sto mu je unisten mozak nego zato sto je dusa odlucila da napusti telo?? Bar mi se cini da nesto sto "nema delova" ne moze biti osteceno zrnom vatrenog oruzija?! Самим тим када настане биолошка смрт на било који начин,дали је то хитцем,природном смрћу или како већ аутоматски душа напушта тело... Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Самим тим када настане биолошка смрт на било који начин,дали је то хитцем,природном смрћу или како већ аутоматски душа напушта тело... A da ne napusti mogla bi da pokrece telo bez obzira sto je mozak razoren? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BAJO-PIVLJANIN Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Zasto niko nece da protumaci stih? Mojsijeva 2,7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 A da ne napusti mogla bi da pokrece telo bez obzira sto je mozak razoren? Тело без душе је прах, душа без тело је бесмртна...живи има почетак али не и свој крај! Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Zasto niko nece da protumaci stih? Mojsijeva 2,7 U tom momentu je postao licnost, stekao mogucnost subjektivne percepcije druge licnosti, prvo Boga, pa time i sticanje svog pravog identiteta. BAJO-PIVLJANIN је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Тело без душе је прах, душа без тело је бесмртна...живи има почетак али не и свој крај! To nije bilo moje pitanje. Sustina mog pitanja je kako znas da je dusa pokretac tela (to je inace Aristotelova ideja) a ne mozak? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Zasto niko nece da protumaci stih? Mojsijeva 2,7 Nema u tom stihu ništa nejasno,bar meni,on znači da je Bog stvorio čoveka. Kako ga ti tumačiš ? I smatraš li da je po nečemu poseban ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 To nije bilo moje pitanje. Sustina mog pitanja je kako znas da je dusa pokretac tela (to je inace Aristotelova ideja) a ne mozak? Дух је у души, душа у телу, тело у свету. Дух је покретач душе, душа је покретач тела, а тело је покретач других тела. Какав је дух, онакви и покрети душе; каква је душа, онакви и покрети тела. Добар дух покреће душу на добро, и тело испуњава вољу душе.... Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BAJO-PIVLJANIN Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Nema u tom stihu ništa nejasno,bar meni,on znači da je Bog stvorio čoveka. Kako ga ti tumačiš ? I smatraš li da je po nečemu poseban ? Ljudi se cesto pitaju: zasto Bog nije objasnio neke stavri, i zasto je ostavio ljude prepustene sami sebi da donose razna misljenja, teorije itd..i samim time stvaraju veliku zbrku. Ja mislim da je Bog sve vec lijepo objasnio. tako isto i po pitanju "duše" Mojsijeva 2,7 A stvori Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovjek duša živa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 ,duša je od Boga,a pošto je i zemlju stvorio Bog,onda je i telo od Boga,ali u malo daljem stepenu srodstva.... Da, i kad razmišljam o telesnoj smrti i o onome što u pravoslavlju opisuju kao: odvojio je dušu od tela,odvojio je ono što je neodvojivo. Tu mora jasno da se stavi tačka , da jeste odvojio ali nije pocepao. Po meni, Duh života,Božjim stvaranjem konačno oživljavaj materiju i telo postaje duša živa. Materija sada oseća,pokreće se, jednom rečju ŽIVI kao nikad pre Kolika je tako veličina stvaraoca? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 To nije bilo moje pitanje. Sustina mog pitanja je kako znas da je dusa pokretac tela (to je inace Aristotelova ideja) a ne mozak? Zato što do tada materija nije bila živa(jer je delo ruku,dakle postoji proces koji se završava tek sa duhom života) i onda bi došlo do toga da bude suvišno reći da telo posle duha postaje duša živa. Ili je dokazan život same zemlje bez duše? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BAJO-PIVLJANIN Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Дух је у души, душа у телу, тело у свету. Дух је покретач душе, душа је покретач тела, а тело је покретач других тела. Какав је дух, онакви и покрети душе; каква је душа, онакви и покрети тела. Добар дух покреће душу на добро, и тело испуњава вољу душе.... Mene interesuje samo, Zasto Bog komplikuje; Zasto je stvorio tjelesnog covjeka ako vec dusa postoji kao takva? To nema smisla nit logike, bar meni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Дух је у души, душа у телу, тело у свету. Дух је покретач душе, душа је покретач тела, а тело је покретач других тела. Какав је дух, онакви и покрети душе; каква је душа, онакви и покрети тела. Добар дух покреће душу на добро, и тело испуњава вољу душе.... Ja te pitam kako znas da je to tako a ti samo ponovis istu tu tvrdnju. Odlican nacin za vodjenje dijaloga. Uzgred nista od ovoga sto si nabrojala nije tacno. Oboreno je eksperimentima na rascepljenom mozgu. A i sva ostala istrazivanja neuronauka su podrzala stav da je velika vecina mentalnih fenomena, o motorici tela da i ne govorimo, uzrokovano radom mozga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Zato što do tada materija nije bila živa i onda bi došlo do toga da bude suvišno reći da telo posle duha postaje duša živa. Ili je dokazan život same zemlje bez duše? Do kada? O cemu ti to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука