Бојан Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 A што молитве светима? Опет, да се искористим вашим аргументом, Символ вере не каже ,,Чекам васкрсење мртвих а не бесмртност душе''. Бесмртност душе је тада била општепознато учење, и да је представљало икакву саблазан по хришћанство Оци би се против тога борили, а не махом преузели. Ово да душа спава, да нема ничег, да ,,одмах наступа Васкрсење'' су све адвентистичка учења. DYNABLASTER, PetarP, Aquilius Cratus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ... по Св. Максиму Исповеднику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 A што молитве светима? Знао сам да ћеш се ти јавити... Ево, да не будем преопширан: и у другим религијама се моле мртвим људима и стварима, па тако и код нас Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Ово да душа спава, да нема ничег, да ,,одмах наступа Васкрсење'' су све адвентистичка учења. Неће бити баш да су сва "адвентистичка". Шта Христос каже када му кажу да је Лазар умро? ..да скратим, каже: Није умро, него спава. Но, можда је и Христос био адвенстиста? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 A што молитве светима? Опет, да се искористим вашим аргументом, Символ вере не каже ,,Чекам васкрсење мртвих а не бесмртност душе''. Бесмртност душе је тада била општепознато учење, и да је представљало икакву саблазан по хришћанство Оци би се против тога борили, а не махом преузели. Ово да душа спава, да нема ничег, да ,,одмах наступа Васкрсење'' су све адвентистичка учења. Sa` ce da ti kaze kako je to u stvari samo "deo divne pedagoske tradicije Crkve, bla, bla, bla..." "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Иѕбришите ме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 A што молитве светима? Опет, да се искористим вашим аргументом, Символ вере не каже ,,Чекам васкрсење мртвих а не бесмртност душе''. Бесмртност душе је тада била општепознато учење, и да је представљало икакву саблазан по хришћанство Оци би се против тога борили, а не махом преузели. Ово да душа спава, да нема ничег, да ,,одмах наступа Васкрсење'' су све адвентистичка учења. Ali i Miroljubovsko koji to vise puta istice kad zeli naglasiti da je PC satanisticka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Sa` ce da ti kaze kako je to u stvari samo "deo divne pedagoske tradicije Crkve, bla, bla, bla..." Па, овде се чак не ради ни о томе (мада то никако није аргумент коме се треба смејати, али ок)...већ сам одговорио. Шта да се ради, људи попут тебе су уласком у Цркву оставили мозак на стенд бај Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Ал ти је аргумент .... Светитељи другачије говоре. Њима ћу веровати. Свакако госпођо. Ја не живим да би убеђивао људе у своје ставове. Немојте се узнемиравати Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Знао сам да ћеш се ти јавити... Ево, да не будем преопширан: и у другим религијама се моле мртвим људима и стварима, па тако и код нас A `de to kod vas? Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Неће бити баш да су сва "адвентистичка". Шта Христос каже када му кажу да је Лазар умро? ..да скратим, каже: Није умро, него спава. Но, можда је и Христос био адвенстиста? Kad je neko Bog i kad ima mogucnost da vaskrsne bilo koga onda mu svaki mrtav covek dodje kao meni i tebi neko ko je zadremao na kaucu i zaista samo spava. I to se uklapa taman kao i ovo tvoje. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Па, овде се чак не ради ни о томе (мада то никако није аргумент коме се треба смејати, али ок)...већ сам одговорио. Шта да се ради, људи попут тебе су уласком у Цркву оставили мозак на стенд бај Da, da, naravno, zaboravio sam da si ti nepogresiv, i da prosto vidis kroz sagovornike. Jel to od neke novije verzije windowsa7 ili je u pitanju neogranicena produhovljenost? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 A `de to kod vas? У Мега Гига Истински Православној Цркви Нема Ничег После Смрти Хришћана Kad je neko Bog i kad ima mogucnost da vaskrsne bilo koga onda mu svaki mrtav covek dodje kao meni i tebi neko ko je zadremao na kaucu i zaista samo spava. I to se uklapa taman kao i ovo tvoje. Да, али занимљиво је да је употребљена баш та реч: спава. Још је занимљиво како то неки виде као "адвенстистичко" учење, што је чудно. Елем, да се вратим на своју позицију: смрт је крај...the end my beautiful friend! Ако има васкрсења, онда устајеш, ако нема онда ништа. Da, da, naravno, zaboravio sam da si ti nepogresiv, i da prosto vidis kroz sagovornike. Jel to od neke novije verzije windowsa7 ili je u pitanju neogranicena produhovljenost? Имам 7, ваљда је од тога. Шалим се мало са тобом Оби, опуштено. Видиш да сам ставио смешка... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Знао сам да ћеш се ти јавити... Ево, да не будем преопширан: и у другим религијама се моле мртвим људима и стварима, па тако и код нас Е ако су ти људи мртви онда стварно за нас ни нема Васкрсења, и Христос је лагао ихаха да онај који верује у Њега не умире него прелази из смрти у живот. Неће бити баш да су сва "адвентистичка". Шта Христос каже када му кажу да је Лазар умро? ..да скратим, каже: Није умро, него спава. Но, можда је и Христос био адвенстиста? Такође је рекао разбојнику на крсту да ће данас бити са Њим у рају. Супер је Шмеман, али се у Смрти смрти налупетао само тако. Ali i Miroljubovsko koji to vise puta istice kad zeli naglasiti da je PC satanisticka. Мирољуб није чак ни адвентиста, већ лудак своје врсте. PetarP and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 ... по Св. Максиму Исповеднику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Е ако су ти људи мртви онда стварно за нас ни нема Васкрсења, и Христос је лагао ихаха да онај који верује у Њега не умире него прелази из смрти у живот. Па, то нико не може знати, може се само веровати. Треба човек да буде поштен према животу, па да остави и могућност да нема ничег и да је све лаж. Иначе, чему вера? Овде није питање живота у Христу после смрти, већ о свесности и несвесности душе. Како каже Павле: ако нема ваксрсења мртвих, онда ни Христос није васкрсао. Пусти ме прича о души. "Чекам васкрсење мртвих." Супер је Шмеман, али се у Смрти смрти налупетао само тако. Мали, ово ти нећу опростити док си жив! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 27, 2012 Пријави Подели Написано Март 27, 2012 Елем, да се вратим на своју позицију: смрт је крај...the end my beautiful friend! Ако има васкрсења, онда устајеш, ако нема онда ништа. False dichotomy. snoozer_11 DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука