Jump to content

Расправе о бесмртности душе и о свесности душе након смрти

Препоручена порука

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nećete se ni ženiti ni udavati, bićete više nalik andjelima.

Znači samo vanbračno će da bidne?:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Kratos рече

El eshatološko telo hologramsko telo s obzirom da mož da prolazi kroz zidove?El to neki evanđeoski sajns fikšn?

Kad Isus prodje kroz zid vaskrsnulim telom Toma ga dobrano ispipao isto nije mogao da veruje odmah kao i ti.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A šta sprečava Hrista da dušama koje su prošle sud da eshatološko telo? Šta bi moglo da ga spreči? Nema adekvatno mesto za njih u ovom kosmosu? :)

Hristos to duše drži u takvom stanju bez eshatološkog tela radi prostora, ekonomičnije je valjda ko će praviti tolike svetove i tolika nebesa.?

Vidi sad , da pogledamo jednu mozgalicu. :laie_14:

Po tvome stavu, imamo sud, Hrostos daje umrlom coveku to neko eshatolosko telo. Sta sledi iz te tvdnje ? Pa, prosta stvar, onda, svi on koji su umrli, su dobili svoja tela, postali su kompletan covak, od duse i tela.

Postavlja se onda, jedno drugo pitanje ? Ako mrtvi imaju svoja tela, cemu onda Vaskrsenje mrtvih ? Cemu onda, vidjenje proroka, da ce zemlja dati kosti i tetive, i da ce se ponovo sloziti 'novo' telu pri Vasksenju ?

Da li to onda, prorok lazno prorokuje, ili Simvol Vere pogresno ispoveda ?

Naravno, brate, da ne grese, ni prorok, ni simvol. Nego je problem, gde nas takvo rasudjivanje moze dovesti. U koaliziju sa Pismom i ucenjem Crkve. To je glavni problem ovde. :blush:

Подели на овим сајтовима

Hologram nije telo.

Koja je razlika između eshatološkog i astralnog tela?ili ajde ovako koje je razlika između duhovnog i eshatološkog tela?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kad Isus prodje kroz zid vaskrsnulim telom Toma ga dobrano ispipao isto nije mogao da veruje odmah kao i ti.

Pa šta?To samo znači da može da menja svoja svojstva i da za svedočanstvo apostolima On čak i jede u tom telu ali to valjda ne znači da ćemo imati potrebu za hranom po vaskrsenju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Da li to onda, prorok lazno prorokuje, ili Simvol Vere pogresno ispoveda ?

Naravno, brate, da ne gerese, ni prorok, ni simvol. Nego je problem, gde nas takvo rasudjivanje moze dovesti. U koaliziju sa Pismom i ucenjem Crkve. To je glavni problem ovde. :blush:

Znaš šta je lepo kod Božje nauke. Svi čitamo iste knjige odnosno svi se držimo Hristovih reči, nema tu niko nije ubacio djavdjava ono što sve vreme tebi smeta jeste različitost.

Nikome ja nisam zabranio nikakva tumačenja samo i dodao da hvala Bogu Hrišćanstvo počiva na novim tumačenjima sve vreme, odnosno na novim otkovenjima Božje reči. Svi sveti Oci su bili novotarci a svi ostali koji su se sprdali na početku sa njima su pričai ono što ti pričaš sada samo u svom duhu vremena i informacija koje su tada važile kao maltene dogma.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Pa šta?To samo znači da može da menja svoja svojstva i da za svedočanstvo apostolima On čak i jede u tom telu ali to valjda ne znači da ćemo imati potrebu za hranom po vaskrsenju.

Dakle nije hologram i zašto me mučiš? Ja sam ti objasnio razliku a ti mi kažeš pa šta? Pa ništa.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Eshatološko mož pipneš.

Mož i dušu da pipneš al Bog to đavolu nije dao.;)

Подели на овим сајтовима

Dakle nije hologram i zašto me mučiš? Ja sam ti objasnio razliku a ti mi kažeš pa šta? Pa ništa.

Možda i jeste,neki opipljivi,astral prodžekšn hologram?Si gledo nekad film Suvišni Izveštaj.Tamo imaš opipljive holograme.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa da bi dobili eshatološka tela.

Bre, brate, nemoj da se igras pojmovima i virtualnim stvarnostima. :pcelica:

Kada se kaze eshatologija, to je nesto sto se desava u buducnosti. Ako kazes, da je bio sud ( ovo zaboravljas ) i da su dobijena eshatoloska tela, ( ta buduca tela ), onda , nema potrebe za Vaskrsenjem tela i davanjem tela , koja su vec data. Razumes ?

Poenta je, da su tela DATA' i da postoje u eshatoloskom smislu. I gde je onda tu potreba za Vaskrsenjem ?:coolio:

Dakle, malo vise obrati paznju na kontekst cele price i malo vise koncetracije je potrebno, ......da bi se razumele stvari. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Bre, brate, nemoj da se igras pojmovima i virtualnim stvarnostima. :pcelica:

Kada se kaze eshatologija, to je nesto sto se desava u buducnosti. Ako kazes, da je bio sud ( ovo zaboravljas ) i da su dobijena eshatoloska tela, ( ta buduca tela ), onda , nema potrebe za Vaskrsenjem tela i davanjem tela , koja su vec data. Razumes ?

Poenta je, da su tela DATA' i da postoje u eshatoloskom smislu.

Dakle, malo vise obrati paznju na kontekst cele price i malo vise koncetracije je potrebno, ......da bi se razumele stvari. 

Ma ne razumem. Prvo ide sud, pa vaskrsenje i ta vaskrsla tela su eshatološkog karaktera svakako.

Taj dan koji čekamo kad će se desiti sveopšti sud taj dan eshatološki dan nije još došao i ja to ne tvrdim. Ali neko je već prošao sud.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma ne razumem. Prvo ide sud, pa vaskrsenje i ta vaskrsla tela su eshatološkog karaktera svakako.

Taj dan koji čekamo kad će se desiti sveopšti sud taj dan eshatološki dan nije još došao i ja to ne tvrdim. Ali neko je već prošao sud.

Uffff. :blush:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...