w.a.mozart Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 u to ime Mnogi njegovi kritičari ne znaju o njemu ni osnovne stvari http://motivacioni.wordpress.com/2012/10/27/mitropolit-pergamski-jovan-zizjulas-u-svetskom-savetu-crkava-u-daljem-tekstu-ssc-podneo-neopozivu-ostavku-i-otisao-kuci-da-sprema-zimnicu-pozvao-ostale-ucesnike-ssc-da-slede-njegov-primer/ Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Stara boljka svih kritičara mitropolita Zizjulasa je ta što ga nikada nisu čitali, verovatno ne znaju ni kako izgleda čovek, al zato dozvoljavaju sebi da kritikuju...infantilno veoma. То је такав безобразлук и малограђанштина, да немам речи. Не могу да верујем да неко ко себе назива православним хришћанином допушта такву нискост. Трагедија је што ни Аву Јустина, ни Владику Николаја не познају, појма немају о њиховом богословљу, али ето "ваља се" да се они величају, а да се Зизијулас пљује. Примитивизам какав се ретко виђа. NerZul™ and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Što bi reko otac Ivan Cvetković (to je govorio interno, ne javno) Copine! (ništa lično) Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NerZul™ Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=cp3bxQGHfOk Митарства су теологумена, велико је питање дал постоји тако нешто...Не би требало да се искључи та могућност сто посто али опет ни да се то узме здраво за готово. Загробни живот се никад није налазио у строгим оквирима догматике у том смислу да је сваки "метар" који пређе душа тачно одређен, различита су мишљења на ову тему. Мада у 2. веку имамо Св. Теогноста који говори о митарствима, не знам дал постоји још нешто раније... DYNABLASTER and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 5. "Дакле, ти философи о овим стварима ништа не знају, јер не могу да кажу шта је душа?""Не изгледа ми тако.""И не треба рећи да је она бесмртна јер, ако је бесмртна, онда је, јасно, и нерођена?""Нерођена је и бесмртна по онима који се називају платоничарима." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Ево шта каже Св. Јустин Философ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NerZul™ Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Ево шта каже Св. Јустин Философ. Свети Јустин Мученик и философ: ''Душа је свесна и након смрти'' (Апологија) и ово каже још.... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 У реду. Ово је из Дијалога са Трифоном. Имам и Прву Апологију ( првих 25 поглавља) па ћу погледати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NerZul™ Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 У реду. Ово је из Дијалога са Трифоном. Имам и Прву Апологију ( првих 25 поглавља) па ћу погледати. 19 параграф из прве апологије... Цитат није 100 посто исти који сам дао, али ваља прочитати цео пасус....Где говори о томе да ми Хришћани имамо доста сличних ствари са Философима и опет смо неправедно гоњени.... 19. И Сивила и Истасп су тврдили да ће све трулежне ствари бити истребљене огњем. А такозвани стоички философи тврде да ће и сам Бог бити уништен у огњу и после такве промене, кажу, поново ће настати свет. Ми, пак, мислимо да Бог, Сведржитељ свега, премашује измењиве твари. Дакле, ако ми исповедамо нешто што је сагласно са тврдњама ваших уважених поета и философа, додајући томе и друго исповедање потпуније и достојније Бога, за шта имамо доказ: због чега онда неправедно (мрзите нас више од свих? Када исповедамо да је Бог све створио и устројио, у том случају ми само потврђујемо Платоново учење; када тврдимо да ће свет сагорети у пламену, тада смо у сагласју са стоицима; када тврдимо да и душе злочинаца, по смрти, остају свесне и да ће бити кажњене, а душе добрих људи да ће бити слободне од казне и живеће у блаженству, ми говоримо исто што и философи. Ако инсистирамо и говоримо да се не треба клањати производу људских руку, онда чинимо исто што и Менандар Комик и остали који имају сродне мисли: они су, наиме, говорили да је уметник узвишенији од свога производа. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Malopre slusam Vladetu Jerotica sa nekog predavanja i on kaze da je razgovarao sa patrjarhom Pavlom o zivotu posle smrti, patrijarh na njegovo pitanje da li covek nastavlja da egzistira posle smrti odgovor je bio "svakako, ne samo da nastavlja tamo de je stao ovde, nego i uzrasta i napreduje" jer "mnpgi su stanovi u Oca naseg nebeskog" Ako sam ja to dobro razumeo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Rekoh, ako bi skenirao mozak muslimana posvecenog Alahu, i hriscanina posvecenog Hristu, ne bi nikakve razlike bilo u mozdanoj aktivnosti. To znaci da obojica imaju isto ushicenje, pa stoga navodno nekakv svjesnsot je istog karaktera. pa nisi valjda samo mozgom ushićen i uopšte kakvo je to ushićenje ako ga samo mozak detektuje i šta je sa onim Ako li se nadamo onome što ne vidimo, čekamo s trpljenjem. A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim. Da bre !!! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Kobre Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Nincic Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=JVJeaZbIgIQ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Nincic Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Jovan 14,3 I kad otidem i pripravim vam mjesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gdje sam ja. Ovdje je jasno da mrtvi nisu sa Bogom nego u grobu. Isus jasno kaže da će doći uzeti ljude da budu gdje i On. Ovi tekstovi su iz knjige N.A.Kun "Legende i mitovi Stare Grčke" prepisano po Homerovim spisima i druga knjiga je "Staroegipatska mitologija" M.A.Matje• N.A. Kun "Legende i mitovi stare Grčke" Podnaslov "Odisej ulazi u Hadovo carstvo" CITIRAM strana 425. "Duše umrlih u velikim gomilama jurnuše prema jami i počeše da se spore oko toga čije je pravo da se napije krvi. Tu je bilo DUŠA nevesta, mladića, staraca, heroja palih u bitkama".Strana 426. Isti podnaslov Odisej govori "U Hadovom carstvu sam video i DUŠU kralja Agamemnona".Ista knjiga podnaslov "DUŠE prosilaca u Hadovom carstvu" strana 457. Agamemnonova sen pita tada upita Amfimedontovu DUŠU: -Reci mi zašto ste u takvoj povorci svi došli u carstvo mraka? Da li ste POGINULI za vreme bure ili su vas neprijatelji POUBIJALI kad ste im harali domove i pljačkali imovinu?Ista knjiga podnaslov "Patrokolovi podvizi i smrt" strana 349. "Rekavši to UMRE Patroklo, NJEGOVA DUŠA tiho odlete u carstvo mračnog Hada, žalosna što je napustila mlado snažno telo.Staroegipatska mitologija" M.A Matje strana 62. "Zemlja i svet mrtvih koji se nalazi u njoj... "Kao zemljaska božanstva, zmije su povezane sa kultom mrtvih"strana 66. ista knjiga "Slava tebi Ra...Jer ti ČUJEŠ molitve onih koji leže u grobovima"Ista knjiga i 66. strana "Tebe poštuju stanovnici Duata. Klanjaju ti se žitelji pakla.""Orfej u podzemnom carstvu" N.A. Kun Legende i mitovi stare Grčke strana 229. "Euridika je UMRLA".Strana 230. isto. "Bog Had se zamisli i najzad odgovori Orfeju: Dobro Orfeje vratiću ti Euridiku. Vodi je natrag u život, na svetlost sunca.Orfejeva SMRT" strana 233. "Orfejeva DUŠA je sišla u carstvo senki i ponovo videla ona mesta gde je ranije Orfej tražio svoju Euridiku".Edipova smrt" strana 486. "On (EDIP) je otišao u Hadovo cartsvo bez jauka i bola...Ista knjiga podnaslov "Sizif" CITIRAM strana 128. "U ZAGROBNOM životu Sizif podnosi tešku kaznu..."Herakle kod Admeta" strana 165. "Molim te zaštiti moju decu siročiće, jer danas moram da siđem u Hadovo carstvo".Isti podnaslov strana 166. "Dovikuje vozar duša umrlih: Šta čekaš? Požuri! Ne gubi vreme!"Kerber" 11. podvig strana 175. "Gospodar carstva umrlih i nejgova žena Persefona s divljenjem su gledali sina velikog gromovnika..."Kerber 11. podvig strana 174. "U podzemno carstvo ga je uveo vesnik bogova Hermes sprovodnik DUŠA UMRLIH. Svoju nauku o besmrtnosti duše možete naći ovdje. Lijep pozd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука