Кратос Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Управо сада, Goku рече Wait, what?! Земља се "пре појаве" Сунца окретала само око своје осе а када се Сунце појавило онда почела да се окреће и око њега? Okretala se oko Božijeg malog prsta,posle Bog sklonio prst i stvorio Sunce. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 1 hour ago, Bokisd рече Nije , kolega. Vidi se da si dao komentar, na moju recenicu o psovanju dece. To je moja konverazacija sa cini mi se @kratosom. Ti si se samo ubacio u tu diskusiju. Zato kazem, da su drugaciji konteksti stvari za medveda i psovanje. Za medveda sam odgovorio, kako stoje stvari. Svasta. Stvarno nemam nameru da ti pravim drustvo u ovom trolovanju koje sprovodis na temi. Vrati se par stranica unazad i videces rapsu koja kaze da su se dogadjaji iz SZ zaista desili. Ja sam je podsetio da to onda znaci da je bog zaista bukvalno poslao medvede na decu sto si ti nicim izazvan opravdao tadasnjim vaspitanjem... Ovo sto sad izmisljas je bezobrazno. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 35 минута, Avocado рече najstariji sekvencirani genom ljudkih predaka je star 430.000 godina) trebalo da vidimo ozbiljne razlike u odnosu na današnji tj. da primetimo tu degeneraciju našeg DNK. Jedini "problemčić" kreacionista je što se to u do sad sekvenciranim genomima naših predaka i modernih ljudi apsolutno ne vidi.. Pa ovo ako je tačno aposlutno negira TE sa pričom o postepenim promenama.Ako je genom čoveka od pre 430 000 godina istovetan genomu modernog čoveka to onda uopšte ne ide u prilog teoriji evolcije sa pričom o malim sukcesivnim mutacijama u dugim vremenskim periodima i njihovim nasleđivanjem.S ti siguran da je to baš tako? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Цитат Pa ovo ako je tačno aposlutno negira TE sa pričom o postepenim promenama.Ako je genom čoveka od pre 430 000 godina istovetan genomu modernog čoveka to onda uopšte ne ide u prilog teoriji evolcije sa pričom i malim sukcesivnim mutacijama u dugim vremenskim periodima i njihovim nasleđivanjem.S ti siguran da je to baš tako? Dugujem malo razjašnjenje, taj DNK star 430.000 godina nije Homo sapiens, već "bočna linija" (po svemu sudeći zajednički predak Neandertalaca i Denisovana)... dakle jeste Homo, ali ne Homo Sapiens... najstariji sekvencirani DNK Homo Sapiensa je star oko 45.000 godina. Nisam rekao da je istovetan, već da se ne primećuje nekakva "degeneracija"... takođe, nema ozbiljnih razlika koje bi potvrdile da se DNK menja brzinom koja bi bila potrebna za navedenu kreacionističku hipotezu. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 22 минута, cloudking рече Svasta. Stvarno nemam nameru da ti pravim drustvo u ovom trolovanju koje sprovodis na temi. Vrati se par stranica unazad i videces rapsu koja kaze da su se dogadjaji iz SZ zaista desili. Ja sam je podsetio da to onda znaci da je bog zaista bukvalno poslao medvede na decu sto si ti nicim izazvan opravdao tadasnjim vaspitanjem... Ovo sto sad izmisljas je bezobrazno. Sta sad, jel' treba da cutim, da bi ne bi ispalo da trolujem na temi. Potpuno nebitna stvar, sta je ko rekao, jer, i ti i ja smo dali argumentacije za svoje stavove, povodom ovih pitanja. I, pogledaj, tvoj komentar je bio na moju poruku gde se pominje psovanje oceva, taj post je u vezi konverzacije sa @kratosom. U istoj fori sa bukvalinim tumacenjem SZ ide i prica o medvedima, kao pararelna rasprava. Ma, potpuno nebitno, djabe si neku frku napravio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 3 минута, Avocado рече Dugujem malo razjašnjenje, taj DNK star 430.000 godina nije Homo sapiens, već "bočna linija" (po svemu sudeći zajednički predak Neandertalaca i Denisovana)... dakle jeste Homo, ali ne Homo Sapiens... najstariji sekvencirani DNK Homo Sapiensa je star oko 45.000 godina. Nisam rekao da je istovetan, već da se ne primećuje nekakva "degeneracija"... takođe, nema ozbiljnih razlika koje bi potvrdile da se DNK menja brzinom koja bi bila potrebna za navedenu kreacionističku hipotezu. Ok nema za hipotezu o degeneraciji ali ako nema razlika ozbiljnih kako kažeš onda to ne ide ni u prilog suprotnoj hipotezi o evolutivnom razvoju kroz postepene promene i njihovo nasleđivanje.45 000 godina je ipak izuzetno dug period i to bi se moralo videti na mapi gena. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 5 минута, Bokisd рече Sta sad, jel' treba da cutim, da bi ne bi ispalo da trolujem na temi. Potpuno nebitna stvar, sta je ko rekao, jer, i ti i ja smo dali argumentacije za svoje stavove, povodom ovih pitanja. I, pogledaj, tvoj komentar je bio na moju poruku gde se pominje psovanje oceva, taj post je u vezi konverzacije sa @kratosom. U istoj fori sa bukvalinim tumacenjem SZ ide i prica o medvedima, kao pararelna rasprava. Ma, potpuno nebitno, djabe si neku frku napravio. Ok... pa jel bog monstrum sto je poklao decu? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 6 минута, cloudking рече Ok... pa jel bog monstrum sto je poklao decu? Naravno da nije, jer, postoji unutrasnji i spoljasnji smisao, zasto su deca stradala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 8 минута, Bokisd рече Naravno da nije, jer, postoji unutrasnji i spoljasnji smisao, zasto su deca stradala. Nemam sta da dodam. Nek ostane ovaj tvoj post da vide svi pravoslavci koji posecuju forum... i oni koji pisu i oni koji ne pisu. Vidim da niko od njih nema primedbi na napisano, a ja sam jos cvrsci u time da u takav koncept ne samo da ne mogu da verujem vec ne treba da verujwm ako sam imalo covek... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 5 минута, cloudking рече Nemam sta da dodam. Nek ostane ovaj tvoj post da vide svi pravoslavci koji posecuju forum... i oni koji pisu i oni koji ne pisu. Vidim da niko od njih nema primedbi na napisano, a ja sam jos cvrsci u time da u takav koncept ne samo da ne mogu da verujem vec ne treba da verujwm ako sam imalo covek... Pa, dao sam opsirne odgovore kada je trajala diskusija, koji su to problemi i koja je sustina i kontekst cele price. Da li treba da ponovo pisem, mogu da dodam i jos neke stvari , za koje sam se setio u medjuvremenu. Da li ti stvarno mislis, da kod Boga nema promisljanja o stvarima i da ne deluje na principima ljubavi i pravednosti i vrline ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 18 минута, Bokisd рече Naravno da nije, jer, postoji unutrasnji i spoljasnji smisao, zasto su deca stradala. Možeš li da objasniš taj spoljašni?Pretpostavljam da je ovaj unutrašnji duhovni. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 2 минута, Kratos рече Možeš li da objasniš taj spoljašni?Pretpostavljam da je ovaj unutrašnji duhovni. Dobro bi bilo i da objasni u kakvoj su vezi? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 #Bokisd Hipotetička situacija,ti si Izrailjac onoga doba ,znaš Toru,znaš Božiju zapovest da se ubiju deca za psovanje roditelja,Sudije po Tori osude neku decu na smrt kamenovanjem zbog psovanja bukvalno sledeći svaku titlu iz Zakona,ni levo nii desno kako kaže.Uzimaš kamen u ruku ili ne? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 16 минута, Kratos рече Možeš li da objasniš taj spoljašni?Pretpostavljam da je ovaj unutrašnji duhovni. Dobro, da ne ispadne da sam sad je neki tumac pisma. Pricam na osnovu onoga sto sam procitao kod otaca i nekog mog licnog rasudjivanja. Spoljasnji smisao. Recimo, najprostija stvar. Pricali smo o zapovesti da ako dete opsuje oca da se kazni kamenovanjem. Kao deo predanja starog Izrailja, deca su sigurno ucena da postuju ovu zapovest, da je data njihovim Bogom koji ih je spasao i vodio u njihovom spasenju iz Egipta i znala su da za takve stvari postoji vrlo surova kazna. Zbog toga su morala da znaju da je opasno i vrlo problematicno ruganje , narocito prorocima tog istog Boga koji ih je spasao od ropstva. To je recimo, najednostavnija spoljasnja forma tumacenja, koja i dogovara nekom decijem umnom stepenu shvatanja stvarnosti. Moze , recimo, da se poveze i sa samim prorocima u Izrailju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 2 минута, Bokisd рече To je recimo, najednostavnija spoljasnja forma tumacenja, koja i dogovara nekom decijem umnom stepenu shvatanja stvarnosti. Ne odgovara, djeca nisu u potpunosti svjesna svojih postupaka i zato je primjenjivanje surove kazne nad njima iz prve ruke potpuno monstruozan cin. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука