Кратос Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 4 минута, Bokisd рече Dobro, da ne ispadne da sam sad je neki tumac pisma. Pricam na osnovu onoga sto sam procitao kod otaca i nekog mog licnog rasudjivanja. Spoljasnji smisao. Recimo, najprostija stvar. Pricali smo o zapovesti da ako dete opsuje oca da se kazni kamenovanjem. Kao deo predanja starog Izrailja, deca su sigurno ucena da postuju ovu zapovest, da je data njihovim Bogom koji ih je spasao i vodio u njihovom spasenju iz Egipta i znala su da za takve stvari postoji vrlo surova kazna. Zbog toga su morala da znaju da je opasno i vrlo problematicno ruganje , narocito prorocima tog istog Boga koji ih je spasao od ropstva. To je recimo, najednostavnija spoljasnja forma tumacenja, koja i dogovara nekom decijem umnom stepenu shvatanja stvarnosti. Moze , recimo, da se poveze i sa samim prorocima u Izrailju. Dobro,deca su nestašna,omakne se detetu,nešto ga ćale iznerviro,reko mu ujka na uvce da opsuje i ti bi kamenovao zbog toga jer je Bog tako rekao u Tori?Da ili ne? ili ajde ovako da batalimo decu malo je morbidno ali uzmimo recimo preljubnike.Da li bi bukvalno primenio zapovest o njihovom smaknuću i istrebljenjeu po Božijoj zapovesti iz Zakona? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 7 минута, Justin Waters рече Ne odgovara, djeca nisu u potpunosti svjesna svojih postupaka i zato je primjenjivanje surove kazne nad njima iz prve ruke potpuno monstruozan cin. Ali, do kog doba vaze ove zapovesti i koje su doba bila deca koja su se izrugivala proroku. Jer, predzavetni Jevreji su postovali svoje zavete i zapovesti sa Bogom i autoritet proraka i sigurno su od malih nogu kroz obrede i vaspitanja svoje dece snazno utiskivali svest o tome koliiko mora da se postuju te neke Bozije stvari,......sigurno postoji kod dece neka svest, makar intuitivna i kroz neki strah od prekrsaja i kazne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 5 минута, Kratos рече Dobro,deca su nestašna,omakne se detetu,nešto ga ćale iznerviro,reko mu ujka na uvce da opsuje i ti bi kamenovao zbog toga jer je Bog tako rekao u Tori?Da ili ne? Naravno, vec sam nesto i rekao na tu situaciju. Mislim, da se ova zapovest primenjivala u bas extremnim situacijama, kada se ispitaju svi argumenti koji su doveli do psovanja oca. Sigurno je u Izrailju postojao i neki 'sudski' proces, kako , zasto i zbog cega je doslo do toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Управо сада, Bokisd рече Naravno, vec sam nesto i rekao na tu situaciju. Mislim, da se ova zapovest primenjivala u bas extremnim situacijama, kada se ispitaju svi argumenti koji su doveli do psovanja oca. Sigurno je u Izrailju postojao i neki sudski proces, kako , zasto i zbog cega je doslo do toga. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 2 минута, Kratos рече Sto ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Управо сада, Bokisd рече Sto ? Problem je upravo u tome što ti ne vidiš zašto. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 1 минут, Bokisd рече Sto ? Ne udara... moli se bogu da trolujes... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Ovaj Boki il nas zaebava il je stvarno malko skrenuo sa putića... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Bespogovorno i beskompromisno slediti boga tiranina koji vlada strahom i kaznama je jedini pravi satanizam za koji ja znam. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Управо сада, Kratos рече Problem je upravo u tome što ti ne vidiš zašto. Ma, retoricko pitanje. Na osnovu tvojih stavova, jasno mi je vrlo dobro sta mislis o ovim stvarima, nego je odgovor bio u prostom obliku. Da li mislis, da je otac takvog deteta uzimao sam pravdu u svoje ruke, zasto onda postoje i sudije i svestenici koji su jedini mogli da tumace Toru i da sprovode te zakone. Zar nije logicno da se prvo ispita ceo slucaj, kako ne bi doslo do nepravedne presude, u suprotnom svako bi mogao pravdu uzima u svoje ruke i da je tumaci i izvrsuje kako hoce i kako mu odgovara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 5 минута, Kratos рече Ovaj Boki il nas zaebava il je stvarno malko skrenuo sa putića... Znas kako, znaci da tvoja pitanja koja si mi postavio su sluzila samo da me 'vrebas' u reci i da provociras. Ako sam ti odgovarao 'prijateljski', nije fora sad da to koristis za moju licnu diskreditaciju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 1 hour ago, Kratos рече Ok nema za hipotezu o degeneraciji ali ako nema razlika ozbiljnih kako kažeš onda to ne ide ni u prilog suprotnoj hipotezi o evolutivnom razvoju kroz postepene promene i njihovo nasleđivanje.45 000 godina je ipak izuzetno dug period i to bi se moralo videti na mapi gena. Ima razlika... i vide se... ali su očekivane u skladu sa dosadašnjim naučnim nalazima... nisu tolike kolike bi morale da budu po navedenoj kreacionističkoj hipotezi... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 21 минута, Bokisd рече Ali, do kog doba vaze ove zapovesti i koje su doba bila deca koja su se izrugivala proroku. Jer, predzavetni Jevreji su postovali svoje zavete i zapovesti sa Bogom i autoritet proraka i sigurno su od malih nogu kroz obrede i vaspitanja svoje dece snazno utiskivali svest o tome koliiko mora da se postuju te neke Bozije stvari,......sigurno postoji kod dece neka svest, makar intuitivna i kroz neki strah od prekrsaja i kazne. Ma sve jesu ucili djecu svim naredbama Pisma. Nisu mogli razumjeti ko ce i sta ce biti mesija, a navodno su trebali a nisu, a da su se bavili strogim poducavanjem djece do te mjere. Eto ja tebe pitam, posto se izdajes da znas sve pojedinosti oko ovog ubista zbog ismjevanja proroka. Da ne kazem djeca, koliko su bile stare osobe koje su kamenovane zbog ismevanja proroka? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 11 минута, Bokisd рече Znas kako, znaci da tvoja pitanja koja si mi postavio su sluzila samo da me 'vrebas' u reci i da provociras. Ako sam ti odgovarao 'prijateljski', nije fora sad da to koristis za moju licnu diskreditaciju. Аурор је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 1 минут, Justin Waters рече Ma sve jesu ucili djecu svim naredbama Pisma. Nisu mogli razumjeti ko ce i sta ce biti mesija, a navodno su trebali a nisu, a da su se bavili strogim poducavanjem djece do te mjere. Eto ja tebe pitam, posto se izdajes da znas sve pojedinosti oko ovog ubista zbog ismjevanja proroka. Da ne kazem djeca, koliko su bile stare osobe koje su kamenovane zbog ismevanja proroka? Koliko mogu imati deca godina ? " Потом отиде оданде у Ветиљ; и кад иђаше путем, изиђоше мала деца из града и ругаху му се говорећи му: Ходи, ћело! Ходи, ћело! А Јелисије обазре се и видећи их прокле их именом Господњим. Тада изађоше две медведице из шуме, и растргоше четрдесет и двоје деце. " Ako ih je bilo cetrdeset i dvoje dece i da su bili van grada, na nekom pustom putu , verovatnoca da su bila i starija deca, postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука