Кратос Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 2 минута, Paradoksologija рече To epska poezija (po grijehu stari roditelj), ne pravoslavlje Prenošenje praotačkog greha na nova pokoljenja je pak druga tema. Ali nije samo začeće greh niđe međ pravovernima, samo kod manihejaca, bogumila, katara i inih. A ceo svet u zlu leži?Ne samo začeće ali način je pali,ostrašćeni.Pokušali su neki sv.Oci da odgovore na to kakav je bio predpali ali opet su dali ,,pali odgovor,, kao cveće,pčele etc ... danas bi možda rekli prosta deoba i sl.Ja se pitam kako su Adam i Eva mogli da ispoštuju prvu zapovest bez sexa?Razmnožavali se poljupcima? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 2 минута, Kratos рече A ceo svet u zlu leži?Ne samo začeće ali način je pali,ostrašćeni.Pokušali su neki sv.Oci da odgovore na to kakav je bio predpali ali opet su dali ,,pali odgovor,, kao cveće,pčele etc ... danas bi možda rekli prosta deoba i sl.Ja se pitam kako su Adam i Eva mogli da ispoštuju prvu zapovest bez sexa?Razmnožavali se poljupcima? Pa to, nigde nije samo začeće problem. Avgustin je, recimo, maštao o totalno racionalno i voljno kontrolisanom načinu razmnožavanja kao idealnom za Adama i Evu da nisu pali. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 16 минута, Иван ♪♫ рече A o čemu se radi? Све ово на шта кукају, сад кад подвучем црту и погледам - искрено ми је жао што није имао ко да ми каже то... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 14 минута, Kratos рече Ja se pitam kako su Adam i Eva mogli da ispoštuju prvu zapovest bez sexa?Razmnožavali se poljupcima? Ако је људска репродукција грех, а Бог је створио човека, онда испада да је Бог аутор греха и зла, а то не може бит'... Буквално испада да је намерно дао то само да би имао за шта да окриви људе касније. пре 14 минута, Kratos рече Pokušali su neki sv.Oci da odgovore na to kakav je bio predpali Не знамо ни шта су радили уопште пре тога нпр. Пад је први догађај у целом Писму, оно почиње тиме, људи су одмах забрљали ствар... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Управо сада, Господин Дареалис рече Ако је људска репродукција грех, а Бог је створио човека, онда испада да је Бог аутор греха и зла, а то не може бит'. Буквално испада да је намерно дао то само да би имао за шта да окриви људе касније... Ne.To je prva zapovest.Bukvalno prva pre bilo kakvog pada.Uzmi pogledaj sam Postanje.Pored te afirmativne druga je restriktivna.Čini i ne čini.Ne kradi i poštuje roditelje svoje recimo.Taj odnos postoji među zapovestima. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Управо сада, Kratos рече Ne.To je prva zapovest.Bukvalno prva pre bilo kakvog pada.Uzmi pogledaj sam Postanje. Па добро, ја кажем да то само по себи не може да буде грех... Очигледно је била Божија воља да се човек тако размножава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 8 минута, Господин Дареалис рече Па добро, ја кажем да то само по себи не може да буде грех... Очигледно је била Божија воља да се човек тако размножава. Kako? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Управо сада, Kratos рече Kako? Мама и тата ништа нису рекли, не? Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Управо сада, Господин Дареалис рече Мама и тата ништа нису рекли, не? Ma probo ja al kažu pali način Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Darel Nije se covek morao ovako razmnozavati, bar tako kazu evolucioni biolozi koji se bave evolucijom sexualnosti i pola. Zasto jeste, postoji nekoliko odgovora, bolja adaptacija na promjenljivo okruzenje zbog svake jedinke koja se razlikuje itd, imaju cetiri ozbiljne hipoteze, tako da ne bih rekao ishitreno sta je Bog htio. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 5 минута, Ronald рече Nije se covek morao ovako razmnozavati, bar tako kazu evolucioni biolozi Ne verujem.Evolucioni biolozi polaze od toga da postoje dve homo sapiens sapins jedinke muškog i ženskog pola.Čak i genetski prate mitohondrijalnu Evu. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Децембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2016 On 13/12/2016 at 22:08, JESSY рече «Не прелазите границу! Не размишљајте о белом мајмуну!» ..размишљам о свом женику, маштала о њему, покушавала да уобразим блискост с њим, узбуђивала се… и то је такође био мрски, скверни грех. Ја никог не обмањујем, никоме ништа не отимам – просто волим свог женика. Зашто је то тако скверно? Постепено, полусвесно сам дошла до закључка да су скверни и греховни – сама осећања, сама телесна блискост. Crkva slavi zacece Svete Ane i zacece Svetog Jovana Krstitelja, a nas se gresnika Andjeli gnusaju? Zato sto i kad jedemo pijemo, kad govorimo i kad se sastajemo sa muzem/zenom, u nas je pohota skota, halapljivost, nadmenost i drskost prema bliznjem. Tacno "sitni" grehovi otkrivaju sav uzas covekove duse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2016 пре 8 часа, Kratos рече Ne verujem.Evolucioni biolozi polaze od toga da postoje dve homo sapiens sapins jedinke muškog i ženskog pola.Čak i genetski prate mitohondrijalnu Evu. Nije to pitanje homo sapiensa vec evolucije polnosti i sexualnosti posto na nizim nivoima imamo i organizme koji se sami oplodjuju i pored toga sto postoje muzjaci. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Децембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2016 пре 14 часа, БанеЛ рече Проблем код нас Срба, вероватно и код Руса, што би све на брзину. Кад се прилепимо за једну идеју, онда смо фанатици. И још умислимо да смо савршени, а нисмо, па онда обришемо лицем патос. Носити бреме које нам други наметне, које ни тај сам не би носио, чиста је лудост. У сваком случају, ово је још једна добра тема за размишљање. Многи млади би се приближили вери, када сексуалност не би била табу тема, а у већини средина јесте. П.С. Прошлог децембра теме о мушко-женским односима као и тема Лепог су запалиле форум, па су неке чланице форума негодовале. Просто је дивота када видите да су духовна питања тренутно најинтересантнија за форумаше. Браво Бане! Када читам уводни пост, а поготово каснију расправу, делује као да је само питање духовног вођства, односно да ли је духовник дорастао задатку, а да се припадност и посвећеност подразумева.. А приметио сам то на још неким местима, што на форуму што у Цркви, потпуно (или делимично потпуно) одсуство сагледавања реалног стања ствари. Као да се играмо игара за одабране, живимо у неком свом свету потпуно несвесни околине... Прича јесте тешка, на километар мирише на Русе, али код нас, мислим да преко 90% младих не би ни на крај списка ставило свештеника, када би желело савет ове врсте. Највећи део би одмах прешао на ствар. Питање је колики је број тинејџера који једном годишње дођу на Литургију, ако уопште дођу и једном. Ако наша Црква себи дозволи да нам децу саветује овако као у причи, побећи ће и ови што долазе. Онда није проблем само у народу. Драшко, Goku, Aleksandra_A and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2016 On 12/14/2016 at 20:30, БанеЛ рече Многи млади би се приближили вери, када сексуалност не би била табу тема Hmm, da, ako se dobro sećam, u srednjoj školi je jedna drugarica rekla kako ne želi da bude religiozna jer religija zabranjuje seks. Ima tu i pogrešnih predstava. On 12/14/2016 at 23:58, Господин Дареалис рече Све ово на шта кукају, сад кад подвучем црту и погледам - искрено ми је жао што није имао ко да ми каже то... nisam shvatio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука