Justin Waters Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 пре 16 минута, grigorije22 рече Zato sto on smatra kako sam ja razumeo da je ocima Sveti Duh diktirao tumacenje Biblije. Dakle nikakva skola i nauka onog vremena. Dakle ako je Sv.Duh diktirao tumacenje Biblije, onda je Sv.Duh napravio sv.Vasilija i druge oce budalama i bas zato treba kategoricki odbiti bilo kakvu ideju da je Sv.Duh diktirao Ocima tumacenje i da su njihova tumacenja nepogresivi iskazi u svakom slovcetu. Sv.Oci su dali sve od sebe da objasne prirodu svijeta i da to bude sto vise u skladu sa tumacenjem Biblije kakvim su oni zastupali, i bas zato sto znamo u cemu su pogrijesili ne umanjuje ni malo njihov svetost i sve cemu su dali na polju tumacenja istine vjere. Жика, Zoran Đurović and Pisum је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 пре 27 минута, grigorije22 рече Zato sto on smatra kako sam ja razumeo da je ocima Sveti Duh diktirao tumacenje Biblije. Dakle nikakva skola i nauka onog vremena. То ће ми бити посластица за текст на оног руског попа што пише против еволуције. Има да се ваљате од смеха! - На овога не одговарам, тек ако се уозбиљи, односно ако може да се уозбиљи. Pisum, Justin Waters and ronin је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 пре 3 часа, grigorije22 рече Позивање на достигнућа науке у последњих 500 година уз које иде хвалоспев неколиким научницима и гнушање над помишљу да се тренутни став Науке по свим питањима може довести у питање, јер је ето период од пет векова иза тога је смешан и логички погрешан. Зашто ову привилегију да приписујемо само себи – нараштају последњих пет векова а одричемо је нараштајима, који су најмање петнаест векова мислили сасвим другачије!? Они су били у криву а ми смо у праву? Ja recimo, imam primedbe na evoluciju i sve sto se tice te price, ali, kako ne moze biti razlike izmedju danasnje nauke i nauke pre nekoliko vekova ? Pa, dovoljno je samo to, sto je na tehnicko - teholoskom stupnju razvijenija i naprednija, nista vise ne treba. Svaka nauka u svakom dobu je dobra i korisna ako postuje svoje naucne metode i ako je nepristrasna. Ako bismo starim naucnicima pruzili mogucnost da se koriste danasnjom modernom tehnologijom koja se koristi u nauci, itekako bi se i oni okoristili tom mogucnoscu, da saznaju mnoge stvari koje nisu tada mogli da otkriju i razumeju. Drugo, postoji u razvoju ljudske vrste i civilizacije postepeni proces grupnog saznanja i razumevanja prirodnih stvari. Tako se i nauka razvijala, prateci ovaj razvoj ljudskog drustva. Meni deluje nemoguce , da bude nesto drugacije. Druga je stvar sa filosofskim i duhovnim stvarima koje su stvar metafizickih konstatacija i gde su neki osnovni principi jos odavno postavljeni i mi ih danas samo doradjujemo i prosirujemo i bolje razumemo. Tako da, nauka je odlicna stvar i apsolutno potrebna za razvoj ljudskog drustva. Nesto mi deluje neverovatno. Ispada da su o svemirskim telima i pojavama u svemiru bolje znali pre pet vekova, nego danas. Tako sledi iz ove citirane recenice. Јанко, Zoran Đurović and Pisum је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisum Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 пре 4 часа, Justin Waters рече To ne da je ludo vec je pišanje i ponizavanje na oce u najvecoj mogucoj vjeri. Amin i od mene Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pisum Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 пре 4 часа, grigorije22 рече Zato sto on smatra kako sam ja razumeo da je ocima Sveti Duh diktirao tumacenje Biblije Ahaaaaaaaaaaa.... Imam jednog poznanika u Lazi. Baš voli takve. I on stalno komunicira sa svetim duhovima. Obaška bi se radovao novom sabratu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 Елем, ел не читам добро, ел ме очи варају... Што би реко Подмаински игуман, и коакин је никакав. Ја мислим (Боже ме опрости ко да се у Србији сме радит овакве ствари), да то Амери кад укључе HARPP прозрукујићи велики број честица електрона појачавају имагинације у одређеној сфери мозга, па он уместо да буде округао, ''расклагија'' се сива маса - и ондак, људи све виде плочасто!? Pisum, Justin Waters, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 On 12/11/2016 at 21:23, Lara Croft рече Banovaće me admini, šutnuće me s foruma zbog ovoga što ću pitati, ali pitaću, pa kud puklo da puklo: A kako se diže ona muška stvar uprkos gravitaciji? Једноставан одговор сестро.. РУЧНО... Нема ту хидраулике, ни елктронике, све чиста механика - мануелно..... То захтева само физички рад! Иван ♪♫, Pisum and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 Pisum, Justin Waters, Zoran Đurović and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RahelaKoen Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 Помаже Бог(ако има још коме)! Хајде, мало почните да слушате! Почните да гледате! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 On 24.12.2016. at 12:23, grigorije22 рече Људи не мучите ме више. Ем ми рикнуо пуњач за лаптоп ем замало рикнух и ја од овог чтенија. Него Гришо, брате, дедер дај нам слику Земље од тих равнотабанаша кад не могу лахко са мобилног. Да видим које су стране најдаље једна другој. Је ли Америкама најбрже стићи до Јапана кад препиче Русију или како? Живо ме интересује...Колико им је далеко рог Африке од југа јужне Америке или Аустралије? Pisum and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 Ја бих умро у не знању да није Авве. Данас случајно напомен ђакону тематику равноземљаша, јер сам био у неверици, кад он почео да брани њихов став - чак се и мало љутио што сам исказао сарказам. Рекао ми да погледам снимке на Youtube, неког црнца и предавање од два сата. Не могу да верујем..... Остадох без речи.... Знам човека 15 година, тј. мислио сам да знам.... Justin Waters, Ronald, Иван ♪♫ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 пре 1 минут, Augustinus рече Ја бих умро у не знању да није Авве. Данас случајно напомен ђакону тематику равноземљаша, јер сам био у неверици, кад он почео да брани њихов став - чак се и мало љутио што сам исказао сарказам. Рекао ми да погледам снимке на Youtube, неког црнца и предавање од два сата. Не могу да верујем..... Остадох без речи.... Знам човека 15 година, тј. мислио сам да знам.... To je najgore kad te bliska osoba negativno iznenadi. Tako sam i ja jednom svesteniku morao da objasnjavam da je Miroljub Petrovic zvani Miki King prevara. Augustinus, Pisum and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 пре 18 минута, Augustinus рече Ја бих умро у не знању да није Авве. Данас случајно напомен ђакону тематику равноземљаша, јер сам био у неверици, кад он почео да брани њихов став - чак се и мало љутио што сам исказао сарказам. Рекао ми да погледам снимке на Youtube, неког црнца и предавање од два сата. Не могу да верујем..... Остадох без речи.... Знам човека 15 година, тј. мислио сам да знам.... Ogroman problem sa internetom... skoro svi smo se radovali što ćemo imati ogromnu bazu informacija, svima dostupnih za postavljanje i čitanje, bez bilo kakve cenzure... zaboravismo da će i idioti na njemu imati svoje "informacije", svima dostupne za postavljanje i čitanje, bez bilo kakve cenzure... Милан Ракић, Augustinus, Ronald and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 Што би рекла ЗАНА ону јеванђеоску: ''Куд плови овај брод?'' Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 Zapravo to sve ukazuje na ogromnu potrebu da se cilj školskog sistema usmeri od postojećeg da deca "zapamte i imaju mogućnost reprodukovanja gomile informacija" na to da decu nauči kako da kvalitetno obrađuju informacije tj. na kritičko razmišljanje. Иван ♪♫, Augustinus and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука