Jump to content

Зоран Ђуровић: Јерес равноземљаша

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 2 минута, Јанко рече

А на Верујем се звао? Закачио сам и ја мало тога кад је о. Милић писао...

Milivoje u svim forumskim verzijama. Jos se sjecam nekih njegovih diskusija sa nekim perjanicama ihtusa, kada mu je jedan dao nadimak mrsivoje. :))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

12:smeha:

Ко велим, наш Гриша је сигурно стрејт. ;)

Ваљда не грешим... :)))

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Јанко рече

Ко велим, наш Гриша је сигурно стрејт. ;)

Ваљда не грешим... :)))

Kud vi odoste. Ja sam prosto gresan koliko sam strejt. :ani_biggrin: Milivoje zenjen covek jos odavno. Nego on je dosta duhovno strog a mlad.

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли сте ово већ постављали.

У принципу гомила глупости. Чак пише како је прва лаж да је Сунце центар галаксије, само ми није јасно ко то тврди.

Али коментари су невероватни. Овај све говори:

The eart is flat. Visit my channel and save yourelf from satanism.

Некако ми их је жао. Нису они криви што су... confused1

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Lady Godiva рече

Нису они криви што су... confused1

Вала, ипак јесу делом одговорни (хајд' да не кажем криви).

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Вала, ипак јесу делом одговорни (хајд' да не кажем криви).

У праву си.

Ови што шире такве глупости су апсолутно одговорни.

Ја сам првенствено мислила на оне мање инталигентне следбенике.

Када им неко баци жишку, смисли теорију и нарочито окриви Амере и Ватикан, њима коначно све у животу буде јасно. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Lady Godiva рече

Али коментари су невероватни. Овај све говори:

The eart is flat. Visit my channel and save yourelf from satanism.

Некако ми их је жао. Нису они криви што су... confused1

Ја им некако завидим . Мора бити да је леп осећај бити толико самоуверен.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, -Владимир- рече

Ја им некако завидим . Мора бити да је леп осећај бити толико самоуверен.

Мене је стидљивост одвраћала од свакаквих глупости, а то што нисам самоуверена ме је терало да преиспитујем себе и своје ставове.

Ипак, признајем да бих волела да поседујем мало те дрскости. Сигурно би ми живот био једноставнији

По принципу:

Благо оном ко рано полуди, сав му живот у весељу прође. :D

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Ova tema je koliko vidim sve prisutnija mađu pravoslavcima i to me i žalosti i zbunjuje. 

A koliko čujem veoma zbunjuje vernike koji tek prilaze crkvi i koji se isto tako kao i ja čude kako je to moguće da (osim zdravog razuma i elemntarnog poznavanja fizike)makar svi naši najveći, sv. Vladika Nikolaj, Njegoš, sv. Justin Popović, sv. Vasilije Ostroški, pa i mnogi ne manje veliki pravosavni savremenici nigde i na  kom mestu nisu spominjali niti spominju ama ništa od svega toga oko ravne zemlje? Čak suprotno, eto kao sa uvoda ove teme sv. Vasilije Veliki je pomenuo kako tema uopšte nije bitna za spasenje. 

Nedavno sam sa grupom ljudi sedeo u jednom od Fruškogorskih manastira posle bogosluženja, te je čak

eto igumanija započela pa i branila temu(teoriju) ravne zemlje. Pre toga sam je slušao na nekoliko tema preko youtube i moram

da priznam da me je oduševila, a ovo mi ovako došlo ko ladan tuš. 

Slobodnim razmišljanjem na temu zašto sve to (makar pravoslavcima) treba je da se radi o potrebi za nekim dodatnim razlozima

i motivima za istrajavanje u realno surovoj i teškoj borbi na tom i takvom uskom putu. Kao neko dodatno ohrabrenje, eto kao, kako je taj nečastivi jezivo moćan i uporan u svojim zamkama pa nas i sa tim zamajava, a nama valja još više upregnuti u post i molitvu. Hajde razumem, ako im je to na čast i na hrabrost onda neka im bude. Bog da ih sačuva na njihovom putu i privede na kraju k licu Svome. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...