Jump to content

Зоран Ђуровић: Јерес равноземљаша

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 22 минута, GeniusAtWork рече

Ако мислите да су ови луди, чекајте док наиђете на екипу која тврди да атомско оружје и атомска енергија не постоје и да на Хирошиму и Нагасаки нису бачене никакве атомске бомбе, него су бомбардовани као и сваки други град током 2. св. рата, а после су ту причу измислили Амери и заједно са Јапанцима је протурили остатку света. Нормално, никада после није извршен ниједан атомски тест, све слике и снимци експлозија од '45 па до данас су монтажа. А нуклеарне електране не постоје, то су обичне термоелектране само мало појачане  :ani_biggrin:

где то има?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Милан Ракић рече

где то има?

Виђао сам их на quora-и. Пошто је тамо све тематски подељено, постоји и одељак о нуклеарном оружју и тамо мало по мало па постављају питања типа 'Шта ако никад није експлодирала ниједна атомска бомба?' и сличне небулозе.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, GeniusAtWork рече

Виђао сам их на quora-и. Пошто је тамо све тематски подељено, постоји и одељак о нуклеарном оружју и тамо мало по мало па постављају питања типа 'Шта ако никад није експлодирала ниједна атомска бомба?' и сличне небулозе.

Свакоме од тих кретена бих рекао: Стани ту, из авиона ћу да ти бацим атомску од 30 грама само, па да је ухватиш... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, grigorije22 рече

Dobar tekst, no Milivoje sprema odgovor i na njega.

Zanimljivo glediste. Ravnozemljaski koncept je bio zadivljujuci za drevne ljude. Zamisli da se nalazis u drevnom Vavilonu negdje oko 550 p.n.e i pises Psaltir, gledas u nebo vidis veliko i malo vidjelo vidis zvijezde, vidis zvjezde lutalice (planete), pojma nemas kako se sve to odvija osim da vjerujes u nebesku silu koja sve to odrzava. Za njih je mnostvo od nekih 6000 zvijezda vidljivh golim okom bilo zadivljujuce. Posto nisu mogli da lete sve to je pojacavalo divljenje. Medjutim nama koji smo u stanju da dosegnemo svemir izvan atmosfere nije toliko zanimljiv taj koncept, nas treba nesto vise da zadivi sto jeste trenutno velicina i prostranstvo svemira koje za nas izgleda nedostizno kao sto je za drevne ljude bilo nedostizno pomisliti o letu na mjesec. Sto ispada ako bi ljudi za nekim milion godina dosegnuli granice vidljivog svemira tamo na kraju bi nas trebalo cekati mozda mnosto drugih univerzuma tako da se ta slava Bozija i dalje odrzava. 

S druge strane malo mi je hm bljutav taj koncetp slave Bozije koju on dokazuje tako sto stvara gigantsko prostranstvo. Kao da je Bogu potrebno da mu neko laska. To me podsjeca na mog direktora koji voli da mu se laska "direktore". :D

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, grigorije22 рече

а ко је тај?

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Милан Ракић рече

а ко је тај?

Cuveni "mitropolit" jedna dileja koji je na forumima ihtus, verujem cini mi se i pravoslavniforum.org, propagirao da su biometrijska licna dokumenta zig zvjeri. Na fejsbuk profilu mu se vidi da je studirao PBF, iz cega se moglo vidjeti da je cak na takvoj temi oko biometrijskih dokumenata imao nekakvu apologetsku notu pisanja, ali sve u svemu totalno uvrnutu i besmislenu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Justin Waters рече

Cuveni "mitropolit" jedna dileja koji je na forumima ihtus, verujem cini mi se i pravoslavniforum.org, propagirao da su biometrijska licna dokumenta zig zvjeri. Na fejsbuk profilu mu se vidi da je studirao PBF, iz cega se moglo vidjeti da je cak na takvoj temi oko biometrijskih dokumenata imao nekakvu apologetsku notu pisanja, ali sve u svemu totalno uvrnutu i besmislenu. 

пре 5 часа, grigorije22 рече

А у каквој су вези та дилеја и Григоријје?

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Милан Ракић рече

Grisa prati razne forume i socijalne medije, pa tako zna vec negdje gdje taj Milivoje pise i kad nesto navodi da ce objaviti pa onda prenese ovdje. 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Милан Ракић рече

Сигурно не емотивној. Али су блиски, митрополит је замолио Гришу прошли пут да пренесе текст. Фамилија?

"У нашој породици, углавном, није било лудака". :)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Justin Waters рече

Grisa prati razne forume i socijalne medije, pa tako zna vec negdje gdje taj Milivoje pise i kad nesto navodi da ce objaviti pa onda prenese ovdje. 

Taj Milivoje pise na FB pa si i ti imao malu razmenu udaraca sa njim.

пре 10 часа, Јанко рече

Сигурно не емотивној. Али су блиски, митрополит је замолио Гришу прошли пут да пренесе текст. Фамилија?

"У нашој породици, углавном, није било лудака". :)

Znamo se jos od pre 6 godina sa foruma Pravoslavlje i Verujem.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, grigorije22 рече

Taj Milivoje pise na FB pa si i ti imao malu razmenu udaraca sa njim.

Znamo se jos od pre 6 godina sa foruma Pravoslavlje i Verujem.

А на Верујем се звао? Закачио сам и ја мало тога кад је о. Милић писао...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...