Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Ведран* рече

И после мени дуовна патрола замера да ја упропашћавам теме, церекам се на свашта што ти постиш, оћу рећи, постујеш. :))

@Поуке.орг инфо Знано буди, да од данас и напријед, свако ко покуша да банује Ведрана зато што се хистерично смије на Авине објаве, да му се рука осуши, да му се одузме омиљени орган, да му очи искапају, да буде проклет кад устаје, кад пије кафу и кад хода улицом, и тако даље... - Заборавих: И да му Бог да памет попа Горана!:))

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Zoran Đurović рече

frank_frazetta_conan2.jpg

Vise se obradujem onim Frazetinim guzatim zenama, ali da ne cepidlacim.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, о.Горан рече

Није ствар осуђивања већ ако је неко ко је брат или сестра у Христу зашто му не указати на одређену заблуду као што је ова. Па ако није бандоглав као поједини прихватиће добронамеран савет и сугестију.

Da, licno, koliko je do mene, trudim se da na fin nacin:pcelica: ili manje fin,:ljut: kazem ono sto mislim.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Da, licno, koliko je do mene, trudim se da na fin nacin:pcelica: ili manje fin,:ljut: kazem ono sto mislim.

Наравно. Е сад, знаш и сам да има оних којима треба да се црта и опет не капира. Па му нацрташ 100х и он опет не разуме :)). Ал` се одма` препозна кад га поменем. А оптужи те за оно што он мисли :)). Е то је врх аутоцинизма :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Dakle resili smo problem, da zemlja pusti iz sebe dusu zivu moze lako da se odnosi na abiogenezu i evoluciju. Protojerej Stefan Ljasevski je pisao da se u originalu koristi rec koja bi mogla da znaci po zakonima prirode. Ali kada je stvaranje coveka u pitanju tu vec dolazi do mimoilazenja. O tome cak pise i djakon Kurajev navodeci da se sveta Trojica "konsultuju" pri stvaranju coveka navodeci stih Da nacinimo coveka po svome obliciju. Zatim da se kod stvaranja coveka ne koristi izraz da zemlja pusti, vec Bog coveka stvara direktno i oblikuje ga. 

Подели на овим сајтовима

Пошто поједини много касне са капирањем да се мало дамо на Стварање, а ови нека капирају ствари "у лету"... Дакле, врло занимљив текстић:

Д и з ај н  п т и ч ј е г  п е рја

Feather.jpg

Птичје перје има грађу која на први поглед изгледа веома проста. Међутим, у току пажљиве анализе сусрећемо се са прилично сложеном грађом пера, које је лагано, али крајње јако и водонепропусно. Перо мора бити што је могуће лакше како би птица могла да лети. Оно се састоји од кератин протеина који су у складу са овом неопходношћу. Са обе стране стабљике пера налазе се перца, а на сваком перцу налази се око 400 малих канджица. На свакој канджици се опет налазе по две кукице зване “барбуле”, којих, дакле, на једном малом птичјем перу има 800. На овим кукицама које се налазе напред,
дакле на предњим барбулама, опет се налази још по 20 мањих кукица. Ове кукице имају улогу да, попут фирцанња комада штофа, два перца везују једно за друго. На само једном перцy има око 300 милиона кукица, а број кукица укупног перја једне птице износи око 700 милијарди. Међусобна компактна повезаност кукица и канджица перја има један веома значајан разлог. Перје толико чврсто мора бити причвршћено за тело птице да не сме опадати приликом било каквог покрета. Уз помоћ механизма сачињеног од кукица и канджица, перје је толико причвршћено на телу да ни јаки ветрови, ни киша, а ни снег не могу бити разлог њиховог опадања. Перја птице која се налазе на стомаку, репу и крилима, међусобно су различита и по облику и по функцији. Док дуго перје репа има улогу кормиларења и кочења, перје на крилима има улогу да отварањем у току птичјег махања крилима шири површину и повећа снагу током полетања.

Али најжешћи је виц да је перје настало од крљушти, мутацијама:)):)):))

hqdefault.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, grigorije22 рече

Dakle resili smo problem, da zemlja pusti iz sebe dusu zivu moze lako da se odnosi na abiogenezu i evoluciju. 

:)):)):))

Аха, решили смо га, кад би овде неко био из вртића па да сваку небулозу примамо здраво за готово. Нека небулозе примају они који хоће, само напред.

То везе са мозгом нема да се на то односи. Крши основне законе логике. Али добро, ко воли нек` изволи.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, о.Горан рече

Перо мора бити што је могуће лакше како би птица могла да лети. Оно се састоји од кератин протеина који су у складу са овом неопходношћу.

...

hqdefault.jpg

Zasto onda ovaj magarac ne poleti ako su mu vec kopita od keratina-proteina?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, о.Горан рече

Ма твоју :)). Де ћеш гору клетву :)):)):))

Пази попо шта желиш. 

Замисли да се појаве два Ђуровића. :))

Док те један каштига, други да те банује. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

@о.Горан Имамо пријаве на твоје име где вређаш по личној основи људе на форуму. Ово сматрај последњом опоменом пред дуги бан. Нећемо дозволити да се тема која је читана сведе на лична вређања. 

Админ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...