Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 52 минута, о.Горан рече

Мене не занима шта је ко по конфесионалној припадности, то је свачија приватна ствар, занимају ме аргументи које неко износи.

Mislim da tu grešiš. Nije loše znati pripadnost kojem ideološkom pravcu pripada neko jer onda "argumente" koje iznosi mogu mnogo jasnije da se sagledaju i razumeju. Dobar primer ti je Terzin. On u priči o TE ne zastupa stanovište nauke kojom se bavi već svoje lično ali samo kada priča u okruženju koje je njemu ideološki blisko (subotari i ostali hrišćanski fundamentalisti). E sad koje ćeš "argumente" od njega da prihvatiš, one koje priča u naučnim krugovima ili kada se obraća subotarima?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Августин је поменуо кохерентност у вези тзв. ТЕ. Једино што је ту уистину кохеренетно је константно крпљење да би се ова погрешна хипотеза одржала по сваку цену јер ко да призна да су деценијама залуђивали људе, као и гебелсовска пропаганда од које би и сам Гебелс имао доста тога да научи.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Августин рече

Уопште не постоји никаква научно заснована кохерентна и што је најважније једна и јединствена теорија еволуције да би се могла назвати теоријом.Обавести се мало шта је научна теорија.Као например теорија струна или Теорија хаоса.Где постоји јединствена теорија еволуције.

Није ти баш добар пример.

Теорија струна није теорија у научном смислу те речи. То је математички модел, који је само један од модела који покушавају да разреше проблеме гравитације на квантном нивоу и још неке проблеме у физици. Он има своја предвиђања, али њих не можемо да експериментално проверимо са технологијом коју имамо, а највероватније никада нећемо ни моћи.

ТЕ, с друге стране, има предвиђања која можемо да проверимо и која су потврђена у пракси. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

ТЕ, с друге стране, има предвиђања која можемо да проверимо и која су потврђена у пракси. 

:)):)):))

Да бре, на све стране видимо то :)).

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

:)):)):))

Да бре, на све стране видимо то :)).

Добро јутро, колега. Како си ми данас? 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Чувала једна комшиница малу Каћу (1), негде 4-5 година је имала, и нешто јој забранила да дира, а иначе јој је све допуштала и Каћа је много волела. Кад се комшиничин муж вратио с посла, пита он као и сваки дан "Како је данас било Каћа?". А тек ће Каћа као старица - "Није добро, није добро, мој Горане! (2)".  :))

1 и 2 - имена измењена због анонимности. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Није добро, није добро мој Горане

Умирем!12:smeha: 

Сада треба да кризмам једно дете, баба га доводи као у стара времена код нас. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, VaSa110 рече

Mislim da tu grešiš. Nije loše znati pripadnost kojem ideološkom pravcu pripada neko jer onda "argumente" koje iznosi mogu mnogo jasnije da se sagledaju i razumeju. Dobar primer ti je Terzin. On u priči o TE ne zastupa stanovište nauke kojom se bavi već svoje lično ali samo kada priča u okruženju koje je njemu ideološki blisko (subotari i ostali hrišćanski fundamentalisti). E sad koje ćeš "argumente" od njega da prihvatiš, one koje priča u naučnim krugovima ili kada se obraća subotarima?

Наравно да није лоше знати за било ког научника ком идеолошком правцу припада, а то важи и за заступнике бајке за недорасле као и за озбиљне научнике тј. креационисте и ИД. Нпр. најнеинтелигентнију хипотезу свих времена тј. дарвинизам су изнели атеисти типа Хаксли, Спенсер, Лајел, док се сам Дарвин декларисао као агностик што је добро маркетиншки одрађено да не испадне да су баш сви атеисти, било би и сувише провидно. Да не понављам познату чињеницу да су листом сви заснивачи великих научних дисциплина данашњице били на овај или онај начин истакнути креационисти.

Терзин каже да не заступа становиште Универзитета, а не науке, а то је зато што су многи други научници имали доста проблема само због помињања ИД. Из поузданих извора знам да многи професионални професори разних биолошких наука прате креационистичку литературу, али да се нико не изјашњава о томе јавно јер је то "забрањена зона". Конкретно, Терзина су одмах по изношењу петиције у јавност неки љигавци цинкарили тамо декану, а Рончевићев кум др Антоније Ђорђевић је имао у САНУ непријатности те је отказао свој потпис.  

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Знао сам да нећеш смети да одговориш за Исака  :smeh1:. Следеће питање ће да буде за Јакова. Наравно, ни на њега нећеш смети да одговориш највероватније :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, о.Горан рече

Терзин каже да не заступа становиште Универзитета, а не науке

Не, Тарзан-сан не заступа науку, јер се она предаје на Алберти. Он баљезга приватно, трује народ Хеленом Вајт. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, о.Горан рече

Знао сам да нећеш смети да одговориш за Исака  :smeh1:. Следеће питање ће да буде за Јакова. Наравно, ни на њега нећеш смети да одговориш највероватније :smeh1:.

Папа Горане, одговорио сам. Као и ви мени што сте одговорили на слично питање гледе година. 

Ви сте паметан човек, немојте сад да тврдите да ви мени нисте одговорили, кад сте ми пре рекли да сте одговорили. 

А ја вама одговорих вашим речима.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Ја одлично хвала Богу, данас је и велики празник код нас у СПЦ па је радост још и већа, а моја је чреда. Ти?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Папа Горане, одговорио сам. Као и ви мени што сте одговорили на слично питање гледе година. 

Ви сте паметан човек, немојте сад да тврдите да ви мени нисте одговорили, кад сте ми пре рекли да сте одговорили. 

Наравно, и овај одговор сам очекивао :smeh1:. Могао сам да га потрефим са једно 70% погођених речи.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, о.Горан рече

Наравно, и овај одговор сам очекивао :smeh1:. Могао сам да га потрефим са једно 70% погођених речи.

То је зато што си паметан попа.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

Ја одлично хвала Богу, данас је и велики празник код нас у СПЦ па је радост још и већа, а моја је чреда. Ти?

Мило ме је! Ваљда сам добро, чим пијем неки грки лист...:D 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...