Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Жао ми га, таман се грдан зарадовао, кад оно онамо :)).

Е сад Ђуро, да чујемо тебе, пошто си ти верник еволуције ти свакако верујеш да су женке гмизаваца своје знојне жлезде претвориле у млечне и добиле нови орган путем кога доје своје младунце, јел` тако. Или ћеш као легендарни Бора Тодоровић да кажеш "јесам", "нисам", "јесам" :smeh1:... 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Кад већ поменух Санфорда, ево шта каже онај Линдеман у једној својој поруци својевремено, а он је у центру збивања тог научног света:

Npr već sam naveo pre Dr Andrw McIntosh,i Dr.John Sanford,Dr. Steve Austin,Dr.Andrew Snelling itd.. oni nisu dobili ,,korpu,,(Dr.Sanford je penzionisan) ali ovo je više alegorijski izraz...ukoliko mislite da zadržite posao danas ili izdajete naučne članke morate ili da budete baš veliki stručnjak i autoritet,ili morate da budete nobelov laureat...samo ako zaista imate VELIKO poštovanje internacionalno u naučnom društvu i otvoreno sumnjate u darwinizam moći ćete da zadržite posao....(i to čisto iz poštovanja prema vama i vašim dostignućima) jer ako ste ,,obični,, naučnik sa Ph.D-om i otvoreno sumnjate u darwinizam ne gine vam otkaz i diskriminacija...e ovo vam je dogma i ,,moderni geocentrizam,, ...ne pitaj i sve će biti ok....

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Branka62 рече

Shvatila sam ja poentu -  nisam napisala da rečenicu ne razumem već da meni ništa ne znači ( kako je moja mama govorila » ne tangira me«)

Drugo, nisam ja ni poredila Bogom dan predmet* Veronauku sa bilo čime. Poredila sam ( zamišljeni ) postupak veroučitelja, na času veronauke, sa postupkim nastavnika biologijena na času biologije. E sad ako su svi veroučitelji Bogom dani, onda šta ću.

* Postoje Bogom dani predmeti? I to u državnoj školi jedne ( bar za sada ) sekularne države? Ovo je za mene novitet!

Moji postovi i tvoje razumevanje istih, očito nisu, kako to voli da kaže Rapsodi, na istim frekvencijama. Već drugi put se ne razumemo. Ali valjda je do mene.:stadaradim:

Koliko znam, neumesan znači 1. neosnovan 2. neučtiv. Ne znam kako bi se neosnovan uklopilo u ono što sam napisala, te sam to odbacila. Neučtiv? Kako sam to bila neučtiva? Koga sam uvredila? Predmet? :scratch_head:

Да, за мене је веронаука Богом дани предмет, значајнији од било ког другог предмета. И шта сад? 

Иначе, није ми била намера да те увредим или сл., код мене постоји одређени систем вредности и то нема везе са тобом.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, drvce рече

Dobro, pusti sad niknejmove, ja sam balvan, ti si otac, jos smo u dolini placa...

Reci mi kako frizider moze da smanji entropiju u svojoj unutrasnjosti kada si tamo lepo rekao da entropija uvek raste? Evolucija je bulsit jer krsi drugi zakon termodinamike, to je bila poenta, a ne da ti trebaju odjednom kompleksni sistemi za pretvaranje suncanice u secere. Hajde da davimo jednu po jednu hijenu, a ne tako brutalno -  ne mogu da te ispratim kad odjedom ode ceo copor.

Ја не знам шта је теби човече, као да си пао с марса. Фрижидер смањује ентропију под утицајем споља и то пажљиво конструисаним до детаља. 

Шта ти није јасно у дефиницији ентропије по немачком физичару Рудолфу Клаузијасу : Ентропија изолованог система није равнотежна, већ временом тежи да се приближи маскимуму.

clausius.jpg&key=886e8c8ca96a174637f37d0

То што у еволуционој бајци имамо и сунце не мења битно ствар, то је исто као кад би рекли имамо мотор поред фрижидера и фрижидерску ону шкољку, како да је назовем, без електричних елемената, и да очекујемо да фрижидер почне да смањује ентропију. Е па не може бато. 

Подели на овим сајтовима

Зашто, због чега и КО ме је шутнуо са ове теме на седам дан тј. бановао?  И без икаквог  образложења.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Благовесник рече

Зашто, због чега и КО ме је шутнуо са ове теме на седам дан тј. бановао?  И без икаквог  образложења.

Значи и тебе бановали, злотвори!

Волео бих и ја да знам зашто али и ко. Боље да сам каже. Да не откривамо.

Иначе забележавам запажање да се Кратосу одобравају поруке након недељу дана, и то вероватно ако се одобре и тада, кад их више нико не чита. А ми не знамо колико их се не одобри.

И то нема везе са бригом за квалитет садржаја, јер му пустају и поруке које би могле да се сматрају увредљивима. Они показују да не брину о садржају и квалитету разговора него имају сатисфакцију над малтретирањем људи. То су ликови који се иживљавају над људима. 

Само хоћу да приметим да мени смета када не знам да је мога саговорника "појео мрак" адмнистраторске помрачености. Ја онда блејим у празно јер ми они у тајности смакну саговорника. 

Тај саговорник је мој брат макар и ратовао са мном. А они који га уклањају, ради личног иживљавања, јесу моји непријатељи.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ведран* рече

Значи и тебе бановали, злотвори!

Он је постарадао јер је узео да следи попа у речнику... Дакле, нека се захвали Горану, не Редакцији. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Ведран* рече

Живков, а како то да је теби једење и лицкање, змијско палацање, које није чак ни лицкање нечега јер она језиком млати по ваздуху, а не по праху земаљском, како је то теби исто?

Наравно да змија језиком мирише молекуле у ваздуху, какво црно лизање земље, али како је веселнику цео дискурс био безуман, нисам узео и ту да га исправим. Ту је вјерни Ведран!:))

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Он је постарадао јер је узео да следи попа у речнику... Дакле, нека се захвали Горану, не Редакцији. 

Аво постадосте портпарол "уваженог" Уредништва. :D

Пошто су они мутави да кажу зашто банују, и "неспособни" да раде транспарентно и достојанствено није лоше да имају публичну персону. :)))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Наравно да змија језиком мирише молекуле у ваздуху, какво црно лизање земље, али како је веселнику цео дискурс био безуман, нисам узео и ту да га исправим. Ту је вјерни Ведран!:))

Ја данас пробао да ручкам палацајући над кенгуретином, и ништа :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Zoran Đurović рече

Одох да служим, поподне ћу отписати на попове глупости. 

Помјани! :skidamkapu:

П.С. Мене, не Барта. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Благовесник рече

Не знам о чему је реч, али колико сам приметио пишеш сасвим одмерено и коректно.

Подели на овим сајтовима

Овако то радимо мој духовни брат Беар Грилс и ја, он са звечарком, а ја са звечарком овог форума Ђуром :)).

Дакле, обавестите дотичног да празне приче овде више не пију воду да се не бламира више, већ се довољно избламирао:)).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...