Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, о.Горан рече

Пази тек ово "мудровање" око комплексности, колико је то човече површно и извештачено... Ништа горе од извештачене интелектуалности.

Ћелија има cca 100.000.000.000.000 атома, број ћелија у људском организму је врло сличан тј. cca 100 милиона милиона и онда дође неки паметњаковић да глуми памет овде са "дефиницијама комплексности".

Prešao si sa propovedanja na mantranje?

пре 2 минута, о.Горан рече

Али шта ћеш, и то мора да се очигледно истрпи на овој теми која је замишљена да буде конструктивна а не циркус интелектуалних кловнова.

Pod "konstruktivna" si mislio na to kako izgleda kad građevinski radnik priča šta on misli o nauci?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, cloudking рече

Ovo je tacno... samo sto niakkve veze nema s pravoslavjlem. Spontana izlecenja su odavno poznata sirom planete i u svim religijama i kulturama a i sama nauka ulaze dosta u ispitivanje te osobine naseg orgaznizma za samoizlecenje i pokuava da otkrije kako da tu osobinu "ukljuci" i kod ostalih ljudi... nista neprirodno, opet...

Рекао сам чудесна исцељења и помоћ с више, нема ту ничег спонтаног него је у питању вера у Бога творца или Његовог светитеља и вапај човека коме наука не може да помогне или  не тражи помоћ од науке. Јеванђеље које си читао али си га процедио кроз твој атеистички филтер је препуно дивних примера вере и помоћи Божије. Али видљива чуда нису неопходна за верујућег човека. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, cloudking рече

To bese ono, udje popa u odaju tamo sedi sam da ga niko ne sme videti i onda se cudotvorno pojavi plamen "niotkuda"?

Тај попа је православни јерусалимски патријарх који носи апостолско прејемство мада се дешавало да услед турбулентних дешавања у прошлости то буде и свештеник и он се унутар гробнице моли, пре тога је све проверено да неко попут тебе не може да каже да је превара.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Avocado рече

Ne znam i ne razumem u kom značenju koristiš sad reč "normalno"...

Нормално је све оно што не угрожава живот. Нормално је да је свет без греха и када се бића воле и друже, верују једни другима и када поштују Бога и изнад Њега не стављају науку која апсолутно ништа не може да објасни...

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Avocado рече

Stalno opažamo događaje koji deluju potpuno slučajno... svako od nas je nešto slučajno uradio (polomio vazu, slučajno ispustio nešto, slučajno se sapleo, itd.)...

да ли је рећи за такве догађаје да су сслучајни у ствари само изговор за неодговорност?

Подели на овим сајтовима

Рекао сам, животиње у многим случајевима које од малена проводе време заједно не лове једна другу и ако су у дивљини у ланцу исхране. То је доказ да је рај могућ али да је у одређеном тренутку наступио неки велики поремећај хармоније. Ми то зовемо падом Адама и Еве, тада је смрт ушла у свет и све се изменило.

Подели на овим сајтовима

Дакле, пошто смо рашчистили те лажи и клевете о некаквом тобожњем "суботарству" и о томе да сам тврдио, а нигде нисам, да је "Библија научни приручник" идемо даље. Наравно, то не значи да ћемо Божију Реч свести на некакве бајке како би неки хтели и како предлажу. 

Такође, наравно да између религије и науке нема сукоба, али које науке... Ове што лаже и маже тј. еволуционистичке свакако да не јер то и није наука него скуп бајки увијен у обланду науке. Права наука је била и остала креационистичка тј. сведочила је Бога и Стварање. Креационисти су наследници свих великана науке међу којима су многи који су засновали одређене научне дисциплине, а то су Њутн, Паскал, Лајбниц, Фарадеј, Максвел,  Бојл, Кеплер, Лине, Планк итд итд. и који су листом били креационисти на овај или онај начин.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Просечан србенда рече

Рекао сам чудесна исцељења и помоћ с више, нема ту ничег спонтаног него је у питању вера у Бога творца или Његовог светитеља и вапај човека коме наука не може да помогне или  не тражи помоћ од науке. Јеванђеље које си читао али си га процедио кроз твој атеистички филтер је препуно дивних примера вере и помоћи Божије. Али видљива чуда нису неопходна за верујућег човека. 

Da je  u pitanju vera onda bi se lecili samo vernici ali kolko vidim statisktike pokazuju da pripadnost veri ne daje ama bas nikakve garancije da ces da se izlecis pa makar dubio na glavi moleci se odavde do paracina...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Просечан србенда рече

Рекао сам, животиње у многим случајевима које од малена проводе време заједно не лове једна другу и ако су у дивљини у ланцу исхране.

U tom tvom raju bi lavovi, medvedi i vukovi pocrcali u roku od mesec dana... jer bi se druzili sa svojom hranom umesto da je jedu:D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Дакле, пошто смо рашчистили те лажи и клевете о некаквом тобожњем "суботарству" и о томе да сам тврдио, а нигде нисам, да је "Библија научни приручник" идемо даље. Наравно, то не значи да ћемо Божију Реч свести на некакве бајке како би неки хтели и како предлажу. 

Такође, наравно да између религије и науке нема сукоба, али које науке... Ове што лаже и маже тј. еволуционистичке свакако да не јер то и није наука него скуп бајки увијен у обланду науке. Права наука је била и остала креационистичка тј. сведочила је Бога и Стварање. Креационисти су наследници свих великана науке међу којима су многи који су засновали одређене научне дисциплине, а то су Њутн, Паскал, Лајбниц, Фарадеј, Максвел,  Бојл, Кеплер, Лине, Планк итд итд. и који су листом били креационисти на овај или онај начин.

Kad kazes da nauku rusi cinjenica da su neki stari naucnici bili kreacionisti je isto kao kad kazes da hriscanstvo rusi cinjenica da je isus bio jevrej...

i to ženjeni :)

Подели на овим сајтовима

Време псеудо апологетике је прошло-људи, нарочито образовани, траже праве одговоре, а не пренемагање. Зато онима који се заносе заблудама ваља да батале то, нико их не криви јер су индоктринација и манипулација биле систематске и вишедеценијске.

Подели на овим сајтовима

Прочитали сте текст о оку, ко верује да је оно могло да настане помоћу два-три једноставна механизма( мутација, селекција) тај има неизлечиве проблеме са интелигенцијом. Не ради се овде само о људском оку, већ о оку многих наоко безначајних животиња као што је нпр. сеоско куче. Наравно, свако је дизајнирано са посебним спецификацијама, али има и много тога заједничког са људским.

Или голи интерес, као научници који то пропагирају.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Време псеудо апологетике је прошло-људи, нарочито образовани, траже праве одговоре, а не пренемагање. Зато онима који се заносе заблудама ваља да батале то, нико их не криви јер су индоктринација и манипулација биле систематске и вишедеценијске.

ma kace prodje vreme neobrazovanih mediokriteta, to ja pitam...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...