Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, cloudking рече

Daj link da vidim! Ja nisam uspeo da nadjem nista pod "munje niotkuda"

Реч је о благодатном огњу него је авокадо свесно изврнуо написани коментар

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, cloudking рече

A slobodna volja gde ti se uklapa u tom predefinisanom svetubez slucajnosti?

Оно што је учињено слободном вољом није плод случајности него слободне воље.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Jesi li odgovoran za svoje postupke ukoliko su oni unapred odredjeni?

Поступци нису унапред одређени и наравно да сам одговоран за њих. Атеистички еволуционисти желе да наметну мишљење да је све случајно створено а то неће да може јер немају доказа за то него је то њихова вера.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Просечан србенда рече

Оно што је учињено слободном вољом није плод случајности него слободне воље.

Ako je bog stvrorio ljude, svakog razlicitog od prethodnog i svima dao slobodnu volju zar nije na taj nacin svet prepustio slucajnosti?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Просечан србенда рече

Реч је о благодатном огњу него је авокадо свесно изврнуо написани коментар

Nije, ti si napisao "munje iznad hrama niotkuda"... sad malo vrdas sto i nije neocekivano...

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, cloudking рече

Nije, ti si napisao "munje iznad hrama niotkuda"... sad malo vrdas sto i nije neocekivano...

Да то се односило на севање приликом силаска благодатног огња

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Да то се односило на севање приликом силаска благодатног огња

E to, to sevanje... daj link da vidim.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, cloudking рече

Da je ovo tacno, danas u eri u kojoj svaki covek ima video kameru u svom dzepu vec bi smo imali hiljade video snimaka koji potvrdjuju ovo sto pricas... a snimaka nidje...

Подели на овим сајтовима

On 10.9.2018. at 10:10, Благовесник рече

Наиме, овако, мој циљ је био следећи: предвидео сам да ће велики број људи и верника, чак ових многих што су здушно заступали теорију Интелигентног дизајна и Креационистички концепт стварања, деценију после тога постати еволуционисти, 

Уз дужно поштовање према свакоме, али ти који данас мисле једно, а сутра друго, тј. како ветар дува су крајње нестабилни било карактерно било интелектуално. Они су као ови што мењају партије и прелећу како која влада, значи немају своје мишљење, него "иду" по исто. За мене се зна да никад нисам веровао у еволуционе лажи и бајке и да сам у томе остао истрајан и непоколебив и остаћу такав увек.

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Јанко рече

Хммм, да...

Сасвим јасно да су га "Божији чувари" попут вас гурали од вере. Јер разлика између оног што емпиријски утврдиш и оног у шта те убеђују мора да доведе до једног од два могућа исхода: да одбациш емпирију и науку и останеш на нивоу слепе вере не по разуму, или да следиш емпирију ма где те одвела. Код сусрета са искључивим "људима од вере" попут вас то обично одведе људе у тзв "агностицизам" као спољашњу одбрану, где се ограђују од "слепила (такве неразумне) вере" али не могу да одбаце веру из свог срца па да кажу да не верују.

Ма шта ми наприча, сузе ми пођоше од ове патетике за малу децу.  Нико тог Дарвина није гурао од вере, нити је он игде то помињао, напротив он каже да му је "дружење са распуштеним младим људима ниских побуда било врло одговарајуће". Поразмислите бар мало када нешто напишете да вам се не смеје неко ко чита ово. Такође, исти господин је био малтене цео живот финансијски обезбеђен, није морао много да се секира о много чему за шта просечни човек мора. Према томе, те приче о "јадном Дарвину" можеш да окачиш негде да плаше вране. Тачно је да је имао породичне трагедије као што је смрт вољене ћерке Ане после десетог рођендана и многи његови биографи сматрају да је то био кључни духовни преокрет у њему али то нема везе ни са једним свештеником конкретно. Напротив, један свештеник и његов професор ботанике у богословији Џон Хенслоу је извршио кључни утицај на њега.

john-stevens-henslow-4b8e30d6-c290-4932-

Одмах да кажем да је Чарлс Дарвин за то време био један изванредан научник. Он је изнео један научни покушај у складу са знањем тог времена. Знање из генетике, геологије, палеонтологије и биохемије из тог периода и данас је благо речено неупоредиво. Али суштина науке је управо да напредује у складу са новим открићима, а не да застајкује и да се одржава "на вештачком дисању" као што ти еволуционисти раде то деценијама.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, о.Горан рече

Уз дужно поштовање према свакоме, али ти који данас мисле једно, а сутра друго, тј. како ветар дува су крајње нестабилни било карактерно било интелектуално. Они су као ови што мењају партије и прелећу како која влада, значи немају своје мишљење, него "иду" по исто. За мене се зна да никад нисам веровао у еволуционе лажи и бајке и да сам у томе остао истрајан и непоколебив и остаћу такав увек.

Naprotiv, samo glup covek nikada ne menja misljenje...

Ne menjati misljenje znaci ne uciti nista novo, a ne uciti nista novo znaci misljenje da si najpametniji na svetu. Ilustracije ovog primera na forumu, ocigledne...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

Ма шта ми наприча, сузе ми пођоше од ове патетике за малу децу.  Нико тог Дарвина није гурао од вере, нити је он игде то помињао, напротив он каже да му је "дружење са распуштеним младим људима ниских побуда било врло одговарајуће". Поразмислите бар мало када нешто напишете да вам се не смеје неко ко чита ово. Такође, исти господин је био малтене цео живот финансијски обезбеђен, није морао много да се секира о много чему за шта просечни човек мора. Према томе, те приче о "јадном Дарвину" можеш да окачиш негде да плаше вране. Тачно је да је имао породичне трагедије као што је смрт вољене ћерке Ане после десетог рођендана и многи његови биографи сматрају да је то био кључни духовни преокрет у њему али то нема везе ни са једним свештеником конкретно. Напротив, један свештеник и његов професор ботанике у богословији Џон Хенслоу је извршио кључни утицај на њега.

john-stevens-henslow-4b8e30d6-c290-4932-

Одмах да кажем да је Чарлс Дарвин за то време био један изванредан научник. Он је изнео један научни покушај у складу са знањем тог времена. Знање из генетике, геологије, палеонтологије и биохемије из тог периода и данас је благо речено неупоредиво. Али суштина науке је управо да напредује у складу са новим открићима, а не да застајкује и да се одржава "на вештачком дисању" као што ти еволуционисти раде то деценијама.

Ne znam sta ste tolko optereceni Darvinom? kakav je Darvin bio, sta je voleo, kome se molio i kako se oblacio nema ama bas nikakve veze sa Teroijom evolucije koju je postavio...

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Џуманџи рече

Могло би да се нађе онда и само онда када би ТЕ претендовала да буде религија, или филозофски правац. :) 

За сада само креационисти и ини имплицитно уче да је човек = биолошки организам, тиме негирајући тајну душе, тј. духовску димензију људског бића која није била, нити може бити подвргнута било каквим мерењима и испитивањима. 

Да би некакав идејни систем пледирао да буде филозофски правац мора да има неку интелектуалну тежину, а ТЕ то нема. Цела прича се заснива на мутацијама и опстанку најспособнијих. Е сад, за некога је то интелектуални врхунац јер не знају за боље, то су ови тзв. православни еволуционисти. 

Ово око креационизма је простачко лупетање и непознавање теме. Овде свако може да млати очигледно па то неки обилно користе. Нигде креационисти не кажу да је човек само биолошки организам, то је лаж, то раде управо еволуционисти за које је разлика између људи и животиња само на нивоу таксономије. Креационисти управо форсирају причу да постоји суштинска разлика између човека и осталих животиња, штавише то је главна мотивација њиховог интелектуалног ангажмана. Али неки толико просипају лажи овде да је то малтене комично.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

Iskreno nemamo mnogo izbora... guranje TE je jedini nacin da zauvek unistimo veru i zivoga boga...

Ali moras da odas priznanje... pazi, to je desetine hiljada naucnika koje je trebalo potplatiti kako bi svi svirali u istu tikvu, slozices se da je to poduhvat kojem ni citava hriscanska crkva ne bi bila dorasla a mi smo to uspeli bez centralne organizacije...

Da ne pricam o projektu polaganja fosila u zemlju... jbt, treba iskopas rupu, stavis fosil pa zatrpas kao da nista nije bilo. Jesi cuo za trezor na islandu gde se cuva "semenje" za novo doba? Haha, cuj semenje... skeleti bato... i to dzinovski. Ispod planine daleko od ociju javnosti da popa Goran nikad ne moze doci do njih. 

A ona dostignuca u medicini koja smo postigli zahvaljujuci TE... tek to bolje da ne pricam. Mi smo morali da izmislimo citave nove nepoznate grane medicine i tajne postupke kako bi smo njima izlecili ljude samo da bi smo posle mogli da pricamo kako su izleceni zahvaljujuci istrazivanjima koja su proistekla iz TE...

A ja ako odjednom prestanem da pisem da znate sta se desilo a moje reci nek ostanu u amanet...

Iskreno goxy, ja se ne bih zajebavao sa ljudima koji su kadri da naprave ovakvu civilizacijsku prevaru... ovo je nesto cemu ni sam isus ne bi bio doraso da sutra sidje na zemlju...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...