Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 40 минута, Кратос рече

Bog nema telo,Pismo jasno i nedvosmlieno kaže da je Bog Duh.Koji sveti oci govore o ikoni Božijoj kao ljudskom telu?

Prijatelju Sin Čovečji nije nikakva ikona Boga nego je sami Bog.

Ili nešto nije u redu sa Palamom i njegovim osvrtom na nestvorene energije.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Кратос рече

Hristovo telo oslikava Boga Oca?

Не, душо, но како је он Бог Логос, он има свиоје тело, тако да због ипостасног јединства говоримо о Телу Божијем. А наше је направљено по његовом, а не обрнуто. Нешто пак да би било икона мора да буде видљиво.  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Не, душо, но како је он Бог Логос, он има свиоје тело, тако да због ипостасног јединства говоримо о Телу Божијем. А наше је направљено по његовом, а не обрнуто. Нешто пак да би било икона мора да буде видљиво.  

Zar si propustio deo gde nas Kratos uči da je Marija stvorila Isusa?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ми то нисмо разумели, објасниће нам Иван шта је Кратос мислио. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Znači Sin Božij je imao neko nestvoreno telo po kojem je stvoreno naše telo dok Otac i Duh nemaju nikakva tela?Jedinstvo prirode dok na predvečnom nivou je jedno lice ima neko božansko telo a druga dva ga nemaju....ne pije to vodu.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Тако бих те замолио да ме ти не називаш по том болдираном тексту.  

Житије светих из Пролога Св. Николаја Велимировића

2016.

КАЛЕНДАР

Дан

Нови

Стари

Уторак

08.новембар

(26.октобар)

СОЛУН ДИЧНИ СЛАВИ СВЕТИТЕЉА СВОГА ДИМИТРИЈА СВЕТОГ, СЛУГУ ВИШЊЕГ БОГА. Овај славни и чудотворни светитељ роди се у граду Солуну од родитеља благородних и благочестивих. Измољен од Бога од бездетних родитеља Димитрије беше јединац син њихов, због чега би с великом пажњом однегован и васпитан. Његов отац беше војвода Солунски; па кад му отац умре, цар постави Димитрија за војводу на место оца.

Нећу те више тако звати, из послушања, мада не знам где те увредих.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dala mu je ljudsku prirodu a ne da ga je stvorila jer je Sin Božiji večan,on se inkarnirao kroz Mariju i postao vidljiv.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ми то нисмо разумели, објасниће нам Иван шта је Кратос мислио. 

Bio sam fasciniran kako nam je Ivan objasnio da su dva čoveka u SiG koje nazivaju i anđeli ustvari anđeli po prirodi a ne po poslanju.

Pa tako pošto su po prirodi boksid ne negira pismo da su kod avrama tri čoveka a od toga su po boksidu nadalje dva od trojice uz put postali anđeli po prirodi.

Takođe Boksid ne ume da mi objasni zašto Hristos za Jovana Krstitelja kaže da je veći od svih ljudi koje je žena rodila i da je Jovan onaj anđeo kojeg proroci videše da će pripremiti put pred Hristom.

Sigurno je Jovan anđeo po prirodi a ne po poslanju, pa se Hristu samo učinilo da je Jovana majka rodila i da jovan jede i to još skakavce. :)) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Dala mu je ljudsku prirodu a ne da ga je stvorila jer je Sin Božiji večan,on se inkarnirao kroz Mariju i postao vidljiv.

Da razumem i stari Adam je sam sebi dao ljudsku prirodu.

Pa da tebe nema ja bi pao u jeres i mislio da nas je Bog stvorio.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da razumem i stari Adam je sam sebi dao ljudsku prirodu.

Pa da tebe nema ja bi pao u jeres i mislio da nas je Bog stvorio.

Šta ti bulazniš....:))

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, елТорнеро рече

Иди у "едит", лепше је без овога, и истинитије.

Ako iskreno mislis da sam otisla predaleko sa ''ako postoji'' u mom postu, onda si izuzetno osetljiv. Da li si siguran da se ne suocavas sa pretumacenjem sta pisem? Moram da te uverim da u poruci nema "nedostatak informacija" da Bog postoji...Na kraju posta pise da nema hiljadu bogova i da je Vaskrsenje jedno. Lepse je meni kako sam napisala, i licnije...otuda i da se ljudi ne slazu ili slazu sa mojim misljenjem, ne tvojim.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sigurno je Jovan anđeo po prirodi a ne po poslanju, pa se Hristu samo učinilo da je Jovana majka rodila i da jovan jede i to još skakavce.

Па сам Хр каже за Јн да је демон у њему! 12:smeha: Видиш како се поштује Писмо?

Мислим да се Иван ових дана префорсирао постом... Не знам откуда му да брани овог новојављеног несторијанца, Кратоса? 

Подели на овим сајтовима

Мислим да се Иван ових дана префорсирао постом... Не знам откуда му да брани овог новојављеног несторијанца, Кратоса? 

A ja mislim da i Ivan malo koketira sa tim kratosovim pismom.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Nije nestorijanac ovo je ekipa sudija.

Pa šta ti msiliš što su oni na poziciji odbrane pravoslavnog ispovedanja Istine?

Taj sudi i nestorijancu i monofizitu i tebi podjednako, a mene štedi u toj meri jer nije siguran koliko poznajem tematiku ali me čeka da sazna pobeći od suda ne mogu u svakom slučaju. :))

Ja msilim da su oni visoko kotirani u crkvi i da su dobrano organizovan i dobar red u duhu. Zato se oni boje tela i negiraju Sina Čovečjeg koji kaže za sebe da je Otac u Njemu i Sin Čovečji u Ocu. Sigurno ne misli na fizičke atribute Sina Čovečjeg ili misli? Ali kako je to spajanje ako ovaj ima istaknut fizički atribut i tako dalje... Prisustvujemo na žalost jednom raspeću.

Nisi video pre 2 dana poruku kako sam konstatova na žalost da je Kratos Logosa pocepao. Jeste na žalost.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Kakve veze ima nestorijanstvo?Ja kažem da je ona baš rodila Boga koji je kroz nju primio ljudsku prirodu na sebe...A šta ti i ovaj polupani VSB ovde bulaznite to ni Bog Otac više ne zna.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...