Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, Zoran Đurović рече

Али је сигурно да није Павлов. 

big deal 12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 7 часа, Vedran рече

Стварно бих волео да знам који је то контекст у коме ове речи "АНЂЕЛИ У ЉУДСКОМ ТЕЛУ" могу да се схвате исправно?

Јер видим да не одустајеш од њих. Ниси рекао да то није прецизно речено и слично. Ниси се ни на који начин оградио. Што значи да оне изражавају твоје убећење. Кренуо си дефанзивно, прво тако што кажеш да ти ја нешто импутирам, а сад још и да те клевећем. 

Дакле, пошто их не објашњаваш нити их се одричеш, мора да постоји неки контекст у коме ове речи могу да остану то што јесу, да се анђели јављају у "људском телу", а да то не буде у контрадикцији са оним осталим што си наводио. Ја тај контекст не видим. А из овога што си сад рекао твоја је тврдња да такав контекст постоји и да ја то намерно вадим из твога контекста и да те клевећем. А да ли је то заиста тако? Хајде буди љубазан па ми га наведи.

Ја ове речи видим као речи које су у директној колизији са оним што ти сам на другом месту говориш, и не видим било какав контекст у коме оне могу остати то што јесу, са својим значењем, и бити у некој смисленој целини са свим осталим што си писао. 

Da se ne vrtimo u krug.

Imas u onom mom dugackom postu pre par strana ( 114 str. ), objasnjen moj stav povodom ovoga pitanja 'andjela u ljudskom telu'. Na kraju teksta sam rekao, da je takav moj stav povodom ovoga pitanja, i da ako postoji neko najasno ili pogresno misljenje, uvazicu svaku argumentovanu kritiku i prihvatiti ispravku.

Samo da dodam, napisao sam da andeli mogu da se javljaju u  ljudskom telu, ali da nemaju prirodu tela kao sto imamo mi ljudi itd. Ako imas neku primedbu na taj moj tekst, ukazi mi, pa da ispravim svoj stav ako treba.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Samo da dodam, napisao sam da andeli mogu da se javljaju u  ljudskom telu, ali da nemaju prirodu tela kao sto imamo mi ljudi itd.

Сада треба још да потпишеш 1): анђели немају црева, немају полне органе кад се приказују као људска бића.

2) Не могу да једу.

Давај потписе! 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bokisd рече

Ako imas neku primedbu na taj moj tekst

Имам примедбу, на овај текст сад. 

пре 10 минута, Bokisd рече

andeli mogu da se javljaju u  ljudskom telu, ali da nemaju prirodu tela

Шта ли ти ово значи? Не шта ти мислиш него шта значе ове речи.

Знам шта хоћеш да кажеш, али још ниси рекао то што желиш да кажеш. Закопаваш се са овим. 

Већ си цитирао Дамаскина. Користи његову терминологију, а не овај бућкуриш. Јављају се у ЉУДСКОМ телу! Чуј то! Оваплоћавају се? И шта онда буде? Крепану? Али немају природу тела. Молим? У људском су телу али нису тело... Да ли ти уопште видиш ово?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Сада треба још да потпишеш 1): анђели немају црева, немају полне органе кад се приказују као људска бића.

2) Не могу да једу.

Давај потписе! 

Није хтео да потпише ону моју формулацију са 112 стране која је била управо на тој линији. 

On 9/4/2017 at 17:59, Vedran рече

1. Анђели не примају неку нову твар, њима не својствену, у својој улози као гласници. Они и даље остају то што јесу, а то је различито од онога што је својствено људима.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Није хтео да потпише ону моју формулацију са 112 стране која је била управо на тој линији. 

Да, а @Ivan Marković се прави наудрен па их као не разуме шта лупају... И онда он узме да покрпи ове небулозе са којима се ми мачујемо. - Једнако је оћутао о промени Логоса са оваплоћењем. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Једнако је оћутао о промени Логоса са оваплоћењем. 

Није стигао да прочита :)

Било је свега и свачега. Нова твар? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vedran рече

Шта ли ти ово значи? Не шта ти мислиш него шта значе ове речи.

Знам шта хоћеш да кажеш, али још ниси рекао то што желиш да кажеш. Закопаваш се са овим.

Већ си цитирао Дамаскина. Користи његову терминологију, а не овај бућкуриш. Јављају се у ЉУДСКОМ телу! Чуј то! Оваплоћавају се? И шта онда буде? Крепану? Али немају природу тела. Молим? У људском су телу али нису тело... Да ли ти уопште видиш ово?

Da li si procitao onaj moj tekst. Da ne citiram ceo tekst. Ajd ovako da pokusam da objasnim.

Da li se andjeli pojavljuju ljudima u obliku ljudskog tela ? Ili kako kaze Damaskin, javljaju se andjeli ne onakvi kakvi jesu nego se prebrazuju  u razne oblike da bi ih ljudi videli. Jedan od tih oblika je uzimanje oblika ljudskog tela.

Da li se slazes da se andjeli javljaju ljudima u obliku tela ? Naravno, nemaju prirodu tela koju mi imamo. Da li se slazemo da ovim ?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Ili kako kaze Damaskin, javljaju se andjeli ne onakvi kakvi jesu nego se prebrazuju  u razne oblike da bi ih ljudi videli. Jedan od tih oblika je uzimanje oblika ljudskog tela.

Да ми Ведран опрости, али Боксит и са мном расправља. Дакле, анђели узимају само облик тела али не и његове функције? Према томе, не могу да пишке, каке, и једу. Потписујеш? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Da li si procitao onaj moj tekst.

Јесам. Јесам ли га оно чак и Аминовао? Ти се врати па провери.

пре 1 минут, Bokisd рече

Da li se andjeli pojavljuju ljudima u obliku ljudskog tela ?

"У ОБЛИКУ" човече! Видиш! 

А не "У ЉУДСКОМ ТЕЛУ".

пре 3 минута, Bokisd рече

Da li se slazemo da ovim ?

Слажем се са Дамаскином. А с тобом не знам. Јер ти причаш час једно, час друго.

Да сам Ава римски сад би ти наложио епитимију :))

Да узмеш круницу и 10 "Здраво Маријо" 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Да узмеш круницу и 10 "Здраво Маријо" 12:smeha:

Da mu kontekstom olaksam: 10 Здраво Ведране и Аво пакости пуни! :))

Како примети онај лажњак кога су ваљда блокнули овде, јер је почео да прича о нашој мржњи... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

kontekstom

12:smeha:

:navijanje:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Да ми Ведран опрости, али Боксит и са мном расправља. Дакле, анђели узимају само облик тела али не и његове функције? Према томе, не могу да пишке, каке, и једу. Потписујеш?

Ne mogu da odgovaram obojici odjednom.

Ne uzimajiu ni funkicje ni govora i fizickog kontakta pa opet vrse takve stvari ? Naveo sam iz 1Moj. 19, 1-3 gde je vidi da je Lot ugostio andjele u ljudskom obliku i da su zejedno jeli hlebove.

Drugo. Kod javljanja tri coveka Avramu, postoje tumacenja otaca o javljanju tri andjela i Hrista i dva andjela. Dakle , oni daju mogucnost andjelima da mogu da krkaju. Jakov se hrvao sa andjelom. Kako se sve to desava. Pa, poslati su od Boga da vrse Njegovu volju. Ako mogu da se pomeraju planine i da se prevazilaze prirodne stvari, tako i ovde.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...