Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Жика рече

''Бог не потребује хране, пост нас приближава анђелима, који не једу, нити пију, пост укроћује тело да би душа живела, док угађање телу – убија душу ''.

Ал га измисли... :)) Ја више верујем Кратосу и Бокситу него том Симеону! Кој ти је тај?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Ал га измисли... :)) Ја више верујем Кратосу и Бокситу него том Симеону! Кој ти је тај?

Артемије је цитирао Симеона што значи да и он прихвата тај став.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Pa, sta znam, delujes ko' da si prvi put cuo za ove stvar, a raspredamo o mnogim drugim stvarima vezano za hriscansku veru, koje su mnogo dublje i komplikovanije,....a, ovamo se nesto raspravljamo oko pisanih izvora koja govore o andjelskom svetu.

Trebalo bi da je jasno , da ne tvrdim ja, kako to andjela mogu da jedu i piju, nego je to zapisano u duhovnom predanju i zitijama svetih. To je jasno.

Kako jedu i piju andjeli koji su duhovi i nisu materijalni ? Da li hoces da filosofiram ili da kazem jednostavno ? Po Bozijoj moci i Njegovoj sili i cudotvornoj moci. Verujes u hriscanska cuda ?  Trebalo bi da  je to sasvim dovoljno za verujuceg coveka. Svedoci smo toliko velikih cuda koja postoje u hriscanstvu, sve je stvoreno mocnom desnicom Bozijom. Da li je tesko prihvatiti iz te perspektive i cuda koje se desavaju i cine sami andjeli.

Andjeli prvo sluze Bogu, pa onda ljudima.. Salju se Bogom na sluzenje i cinjenje raznih dobara ljudima. Kako kaze sv. Damaskin za andjele :

"Попримају облик према томе како им Господ Бог затра- жи, и тако се јављају људима, откривајући им божанске тајне"

Vidis, poprimaju oblik kako im to Bog zatrazi. Eto , tako jedu i piju, dobri moj Vedrane. :945729:

Тако позната ствар из Предања, а теби тако мучна и тешка да нам наведеш где се говори о томе да анђели једу.

Наша вера није нека вера у разноразна чудеса која не могу и не треба да се разумеју и објашњавају. То би била слепачка и тупа вера, вера у златно теле, незнабоштво, сујеверје. Наша вера је разумна вера. Наравно постоји много тога што надилази ум, али ми о томе можемо рећи реч, зато што је вера разумна.

"попримају облик". ОБЛИК! Наравно. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Кратос рече

Ja sam rekao da mogu da jedu i da piju i da se materijalizuju ako hoće.Vac d problem?

That's the problem! :)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Вероватно ће игнорисати Симеонове речи и наставити да пишу да је њихов став по предању, а нигде не наводе предање.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Жика рече

Вероватно ће игнорисати Симеонове речи и наставити да пишу да је њихов став по предању, а нигде не наводе предање.

Трубадури...12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Ево за ове незналице из Џастина Поповића, јер тврде у лудилу да се анђели материјализују: "Они не узимају на себе облик на телесан начин (σωματικώς)"... Али ко шиша Јустина, јер није из Ниша него из Врања!:))

Подели на овим сајтовима

Опет тај глупи Џастин нам у делиријуму описује како се анђели хране: "Анђели созерцавају Бога уколико им је то могуће (κατά το έφικτόν αύτοΐς), и тиме се хране". Не пасу траву нити једу јагњићи:))) 

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Zoran Đurović рече

васкрснути као лопте, што у једној варијанти Ориген допушта.

Prihvaćeno i stavljeno u delokruga masona.

Inače iza ove misaone sličice kod Origena stoje direktno pali anđeli u svim mogućim šarenim bojama.

Umu je lako docrtati i nacrtati sve u umu je stvarnost iluzija se ne odvija u odvojenom procesu već je sve vreme prepletena sa stvarnim doživljajem nečega oko čega se um upustio u dokazivanje svoje veličine. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

одоше хитно да копају по Предању не би ли нешто нашли за подршку. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Опет тај глупи Џастин нам у делиријуму описује како се анђели хране: "Анђели созерцавају Бога уколико им је то могуће (κατά το έφικτόν αύτοΐς), и тиме се хране". Не пасу траву нити једу јагњићи:))) 

Ja znam šta je ovima najveći problem u ovim diskusijama.

Oni jednostavno ne prihvataju da slava u svoj punoći ide ispred Hrista kao jedno nestvoreno svetilište nestvorene energije.

Pa tako sada prihvataju da je bio Besmrtan i pre nego li je umro telesno na Krstu i vaskrsnuo.

Pa tako prihvataju da jeste onaj isti Sin Božji i pre nego li se ovaplotio.

Pa tako prihvataju sve redom ali im je teško da prihvate i slavu Carstva Božjeg bez ikakvog vremenskog ograničenja.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

одоше хитно да копају по Предању не би ли нешто нашли за подршку. :))

Dovoljno je i malo rakije i imamo narednih 20 strana.

Подели на овим сајтовима

Ја сам Рафаило, један од седам светих Анђела, који узноси молитве светих и излазим пред славу Светога.”

Тада обоје падоше ничице на земљу, јер се јако уплашише.

Но он им рече: “Не бојте се, мир са вама. Благосиљајте Бога вавек.

Јер не дођох ја по вољи својој, него по вољи Бога нашега; зато и благосиљајте Њега вавек.

Све ове дане ја сам био са вама, али нисам ни јео ни пио, - тако се то вама само чинило.

Књига Товита 12, 15-19

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...