Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 32 минута, Grizzly Adams рече

Да бре, клинац... Води неколико супер успешних супер иновативних фирми, лансира ракете у космос, вреди дваес милијарди... Још нам ту прави неки балави видео.

И све то уз ОГРОМНЕ државне субвенције.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Управо сада, RYLAH рече

Преко 60% "његовог" свемирског програма се финансира из јавних фондова (и много више ако се узме у обзир да су већина његових добављача такође на државној сиси). Ништа он не прави од својих пара.

Osim sto je od svojih para poceo sve to, pa je onda uletela drzava. 
Da se drzava pitala od starta on ne bi ni poceo. 

Morao sam da te citiram jbg. Jer pokusavas podmetacinu da je to nekako zasluga drzave. Covek napravio pay pal, prodao ga, sve pare ulozio u to sto je imao, pa tek onda dosla malo drzava da "pripomogne" i ti to dozviljavas i pripisujes uspehu drzavne intervencije. 

Ko da ne bi uspeo bez drzave. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Нормално, кад не може другачије.

Како не може другачије? Где су приватници пионири?

Пошто знамо да ни железнице нису правили од својих него од државних пара, путеве не праве уопште, највећи број пројеката хе на државној сиси, у чему је то њихова вредност? Где је то ико икада направио нешто толико велико без државе?

И кско онда уопште можемо да говоримо о томе шта би они радили без државе, кад нам нико никада није показао на било ком примеру?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Mislim cisto da se razumemo, otimate od covega nesto za sta je zasluzna prvenstveno njegova inicijativa i bacate je u ruke nekim tamo birokratama koje su resile da doniraju. Nasao bi on vremenom kapitalsite koji bi ulozili, sigurno. Al kad mu drzva ponudila pare sto da je ne uzme.

Sve je to njegova zasluga a ne njihova, ne otimajte coveku njegove uspehe zato so je resio neki birokrata da se ogrebe malo slavu na njegov racun dajuci mu tudje pare. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

И све то уз ОГРОМНЕ државне субвенције.

Могу да кажем оно што поуздано знам.

Тесла је добио субвенције од државе - потпуно исто као сви остали произвођачи електричних аутомобила - Форд, Крајслер итд.

Тесла је вратио дуг у потпуности, са каматом - значи држава је на кредиту који је дала Тесли зарадила милионе долара, не знам тачно колико, али солидно. Од ових осталих мислим да нико није исплатио дуг, него су "дифолтовали" (хбм ти почео сам да заборављам како се каже по нашки...).

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Osim sto je od svojih para poceo sve to, pa je onda uletela drzava. 
Da se drzava pitala od starta on ne bi ni poceo. 

Morao sam da te citiram jbg. Jer pokusavas podmetacinu da je to nekako zasluga drzave. Covek napravio pay pal, prodao ga, sve pare ulozio u to sto je imao, pa tek onda dosla malo drzava da "pripomogne" i ti to dozviljavas i pripisujes uspehu drzavne intervencije. 

Ko da ne bi uspeo bez drzave. 

То кад будемо правили мотивациони филм ил кад он буде писао своју аутобиографију.

У реалности се врло добро зна како стоје ствари.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Илон је комуњара:

Цитат

It’s just something that I think, anything that represents—that is a risk to the public deserves at least insight from the government because one of the mandates of the government is the public well-being. And that insight is different from oversight, so at least the government should have insight to understand what’s going on, and then decide what rules are appropriate to ensure public safety.

That is what I’m advocating for. I’m not advocating for that we stop the development of AI, or any of the sort of straw man, hyperbole things that have been written. I do think there are great benefits to AI. We just need to make sure that they’re indeed benefits, and we don’t do something really dumb.

Подели на овим сајтовима

Inace, tesla je trofaznu struju izmislio 100 % bez pomoci drzave. To sto je drzava uletela malo da se birokrate umesaju u privatne inicijative ne cine te inicijative drzavnim. 

Drzava tu i tamo uleti, kada neki politicar skonta da je zgodno, da podrzi nekog ko je svojim novcem i inovacijom probio put i sad tu neka velika zasluga poreskih para i subvencija.. ajde molim vas..

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

То кад будемо правили мотивациони филм ил кад он буде писао своју аутобиографију.

У реалности се врло добро зна како стоје ствари.

pa da, stvari stoje ovako:
- Napraivo pay pal( sam)
- Prodao Pay pal
- Ulozio sve do zadnjeg dinara u svoja dva sna

- Odrzavao ih u zivotu.
-Dosli politicari ponudili mu pare, on prihvatio.

tako stoje stvari. To su sve cinjenice hronoloski. 
Ne znam sta je tu problem. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Илон је комуњара:

Pa dobor, svaki biznismen "proda dusu" (da se tako izrazim) kada postane biznisnem jer zna da mu je bitan javni imidz...

I Mark Cuban koji se na sva usta hvalio libertarijanizmom je trabunjao kako podrzva hilari...

Nije to nista cudno niti novo.. virtue signaling paze na imidz.... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

pa da, stvari stoje ovako:
- Napraivo pay pal( sam)
- Prodao Pay pal
- Ulozio sve do zadnjeg dinara u svoja dva sna

- Odrzavao ih u zivotu.
-Dosli politicari ponudili mu pare, on prihvatio.

tako stoje stvari. To su sve cinjenice hronoloski. 
Ne znam sta je tu problem. 

Волим вас све и поштујем, ви сте моји обожаваоци, ви сте разлог што сам жива и што певам!

Идемо сад ону песму коју сви знамо и коју смо певали свакког пута кад се окупимо!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Волим вас све и поштујем, ви сте моји обожаваоци, ви сте разлог што сам жива и што певам!

Идемо сад ону песму коју сви знамо и коју смо певали свакког пута кад се окупимо!

Ok, skontao sam da hoces da ga opljackas njegove inicijative u slavu drzave zato sto mu je gurnula pare u dzep sada. 

Na sranu sto nista od toga verovatno ne bi ni postojalo da on sve od svojih para do zadnjeg dinara nije ulozio... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Ok, skontao sam da hoces da ga opljackas njegove inicijative u slavu drzave zato sto mu je gurnula pare u dzep sada. 

Na sranu sto nista od toga verovatno ne bi ni postojalo da on sve od svojih para do zadnjeg dinara nije ulozio... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

Како не може другачије? Где су приватници пионири?

Пионири су они који први нешто крену да раде, док се још није умешала држава итд. Што се лета у Космос тиче, нема више пионира.

пре 1 минут, RYLAH рече

Пошто знамо да ни железнице нису правили од својих него од државних пара, путеве не праве уопште, највећи број пројеката хе на државној сиси, у чему је то њихова вредност?

The Great Northern was the only privately funded – and successfully built – transcontinental railroad in U.S. history. No federal land grants were used during its construction, unlike all other transcontinental railroads.

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Northern_Railway_(U.S.)

пре 1 минут, RYLAH рече

Где је то ико икада направио нешто толико велико без државе?

Направили су људи многе велике ствари. Ево изнад пример.

пре 1 минут, RYLAH рече

И кско онда уопште можемо да говоримо о томе шта би они радили без државе, кад нам нико никада није показао на било ком примеру?

Ма не може ништа без државе... Шта да ти кажем...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...