Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 8 часа, RYLAH рече

Гледо сам синоћ последњи Бенонов интервју и скроз ми чудан био. Понаша се и говори ко стаљиниста малтене, а што је још чудније, понаша се и говори ко да је део администрације и даље. Оно што је он говорио везе нема ни са либертаријанизмом ни са либерализмом уопште.

Мислим, највише је говорио о национализму и протекционизму у сфери економије, а што се тиче богатих људи, називао их је разним именима, ал нема нигде "они су радни људи који су ту због свог рада", него вазда подилажење масама, које је иначе хвалио и којима се заправо у интервјуу обраћао. Чак је и отворено говорио о Трамповом "популизму", само што је за њега "популизам" да си патриота, да те разумеју широке радничке масе, које желиш да штитиш разноразним баријерама које постављаш ка споља, и да се бринеш пре свега за њихову добробит.

До сад сам имао скроз другачији утисак о њему. Ил је ово део њихове нове стратегије у којој траже подршку маса да одраде оно што би хтели, или су скроз скренули у популизам да би опстали на власти. А и сад ми је његова улога у целој причи још мање јасна, с обзиром да је спектакуларно најурен из кабинета.

Benon nije libertarijanac/liberal. A verovatno i jeste deo administracije iza kulisa.

Ako hoces bolje da razumes Banona treba da gledas njegovog "ucitelja"

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, RYLAH рече

Гледо сам синоћ последњи Бенонов интервју и скроз ми чудан био. Понаша се и говори ко стаљиниста малтене, а што је још чудније, понаша се и говори ко да је део администрације и даље. Оно што је он говорио везе нема ни са либертаријанизмом ни са либерализмом уопште.

Мислим, највише је говорио о национализму и протекционизму у сфери економије, а што се тиче богатих људи, називао их је разним именима, ал нема нигде "они су радни људи који су ту због свог рада", него вазда подилажење масама, које је иначе хвалио и којима се заправо у интервјуу обраћао. Чак је и отворено говорио о Трамповом "популизму", само што је за њега "популизам" да си патриота, да те разумеју широке радничке масе, које желиш да штитиш разноразним баријерама које постављаш ка споља, и да се бринеш пре свега за њихову добробит.

До сад сам имао скроз другачији утисак о њему. Ил је ово део њихове нове стратегије у којој траже подршку маса да одраде оно што би хтели, или су скроз скренули у популизам да би опстали на власти. А и сад ми је његова улога у целој причи још мање јасна, с обзиром да је спектакуларно најурен из кабинета.

Послушај оснивача Брајтбарта:

Не чуди с обзиром из које кухиње је Бенон изашао и ко му је "отац" у професији. Примјети како се наратив Брајтбарта проширио по интернету :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Послушај оснивача Брајтбарта:

Не чуди с обзиром из које кухиње је Бенон изашао и ко му је "отац" у професији. Примјети како се наратив Брајтбарта проширио по интернету :D

Ja inace mislim da su oni veliki pragmatisti. Jednostavno skapirali su ljudi da je sve jedna velika igra i da nema sanse da ti izadjes iskreno i otvoreno i sa idejama i da pobedis. Nema sanse. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Ja inace mislim da su oni veliki pragmatisti. Jednostavno skapirali su ljudi da je sve jedna velika igra i da nema sanse da ti izadjes iskreno i otvoreno i sa idejama i da pobedis. Nema sanse. 

To može samo Vučić :))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Tumaralo. рече

Drugari, jeste li čestitali Angeli Merkel pobedu?

c8e70667-8d97-43a2-903e-7e831a739bd8.jpe

Zbunjuje me ovo gore što piše Kalergi plan.. Šta je to, zna li neko? Nije valjda neka teorija zavere?

Pritegli babu laminirani jako...jevropa je osuđena na propast jer se odrekla svojih hrišćanskih kulturoloških temelja i tako rashristovljena prihvataće sve pod izakanim terminima ,ljucka prava,humanizam,tolerancija i ostale fraze koje se poturaju svim europljanima ali se polako javljaju znaci otpora toj satanističkoj doktrini odbacivanja Hrista.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Pritegli babu laminirani jako...jevropa je osuđena propast jer se odrekla svojih hrišćanskih kulturoloških temelja i tako rashristovljena prihvataće sve pod izakanim terminima ,ljucka prava,humanizam,tolerancija i ostale fraze koje se poturaju svim europljanima ali se polako javljaju znaci otpori toj satanističkoj doktrini odbacivanja Hrista.

Samo jednu stvar gresis. Nije se odrekla pod izakanim terminima humanizma, vec kulturnog marksizma. To sto oni promovisu nema veze sa humanizmom. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Pritegli babu laminirani jako...jevropa je osuđena na propast jer se odrekla svojih hrišćanskih kulturoloških temelja i tako rashristovljena prihvataće sve pod izakanim terminima ,ljucka prava,humanizam,tolerancija i ostale fraze koje se poturaju svim europljanima ali se polako javljaju znaci otpora toj satanističkoj doktrini odbacivanja Hrista.

Екстра што Немачкој треба милион до два милиона нових радника на веома слабо плаћеним пословима у наредних десетак до петнаест година. То немају више ни у Европи да нађу, јер је имиграција из источне и југоисточне Европе све образованија и неће ћак ни у првој генерацији да ради те ствари.

Мислим да је нека комбинација, али да више претиче на ову другу страну и зато увозе избеглице које су гладне и морају да раде било шта за било које паре. Нешто као илегални имигранти у Америкама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Samo jednu stvar gresis. Nije se odrekla pod izakanim terminima humanizma, vec kulturnog marksizma. To sto oni promovisu nema veze sa humanizmom. 

Sve to ide pod parolom humanizma.U skladu sa tim idi i humanitarne intervencije kao što je bila i kod nas a sve u ime toga da se štite nečija čljucka prava.Đavolski dobro efemizovani naziv za širenje sopstvene moći i uticaja.Toliko dobar da dobiješ i stokholski simptom kod okupiranih....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

Екстра што Немачкој треба милион до два милиона нових радника на веома слабо плаћеним пословима у наредних десетак до петнаест година. То немају више ни у Европи да нађу, јер је имиграција из источне и југоисточне Европе све образованија и неће ћак ни у првој генерацији да ради те ствари.

Мислим да је нека комбинација, али да више претиче на ову другу страну и зато увозе избеглице које су гладне и морају да раде било шта за било које паре. Нешто као илегални имигранти у Америкама.

Kako pa viš da Srbi najviše obožavaju Nemačku? I drugo ako bi to bilo tačno dođu tamo i neće da rade šta im se nudi šta onda?Da ih Nemci izdražavaju?Teško brate.....Brejvik će još da ispadne prorok.....al aj će vidimo...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

U principu u pravu si ceo uvoz je bio oko toga "novi radnici" da bi mogli da odrzavaju penzijski sistem. Ali plan im nije isao kako su planirali.

Imaju problem sto ti migranti sa bliskog istoka nisu pismeni ni na sopstvenom jeziku. Jako mali broj istih je zainteresovan da radi. Gledao sam neke statistike samo 10 % migranata u nemackoj ima posao. 

https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-germany-survey/only-13-percent-of-recent-refugees-in-germany-have-found-work-survey-idUSKBN13A22F

http://www.politico.eu/article/most-germany-migrants-fail-to-get-jobs-unemployment/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Kako pa viš da Srbi najviše obožavaju Nemačku? I drugo ako bi to bilo tačno dođu tamo i neće da rade šta im se nudi šta onda?Da ih Nemci izdražavaju?Teško brate.....Brejvik će još da ispadne prorok.....al aj će vidimo...

Иду, али не као шездесетих година. Не иду више да хране свиње, перу улице и судове или слично. Иду ликови који прво науче немачки језик, обично знају макар основе енглеског, иде медицинско особље, информатичари и слично. Људи са професијама. 

Њима су сад потребни ђубретари, чистачи улица и слично. Оно што више нико из Европе неће да ради, јер у Европи постоји суфицит послова а дефицит радне снаге, између осталог и због ниског природног прираштаја.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Кратос рече

Sve to ide pod parolom humanizma.U skladu sa tim idi i humanitarne intervencije kao što je bila i kod nas a sve u ime toga da se štite nečija čljucka prava.Đavolski dobro efemizovani naziv za širenje sopstvene moći i uticaja.Toliko dobar da dobiješ i stokholski simptom kod okupiranih....

To su sve njihove taktike da koriste lepe termine kao sto je humanizam i slicno. To su uvek bile taktike socijalista(levicara).

Npr liberal je nekad bio nacionalista, danas je socijalista - jer su ukrali termin.

tako pokusavaju sa humanizmom. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

U principu u pravu si ceo uvoz je bio oko toga "novi radnici" da bi mogli da odrzavaju penzijski sistem. Ali plan im nije isao kako su planirali.

Imaju problem sto ti migranti sa bliskog istoka nisu pismeni ni na sopstvenom jeziku. Jako mali broj istih je zainteresovan da radi. Gledao sam neke statistike samo 10 % migranata u nemackoj ima posao. 

https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-germany-survey/only-13-percent-of-recent-refugees-in-germany-have-found-work-survey-idUSKBN13A22F

http://www.politico.eu/article/most-germany-migrants-fail-to-get-jobs-unemployment/

Не знам колико су те статистике око писмености поуздане, посебно за Сиријце или Ирачане, јер су образовни системи тамо пре рата били веома добри.

За ово друго верујем да си у праву, али исто тако мислим да ће да им нађу место, јер неће да имају било каквог избора.

Проста ствар: намамиш их неким помоћима и немају потребе да раде. Навикну се на Немачку. Онда кад их скупиш довољно, прогласиш да Сирија или Ирак више нису угрожене зоне и престанеш да им плаћаш помоћ. Понудиш им да их истераш или да нађу посао.

Ако им "дозволиш" да остану, или "зажмуриш" на то што су тамо илегално, добио си полуробовску радну снагу која ће да уради све да би остала тамо где се већ навикла, посебно јер нема ни где да се врати. Нису у систему, нису заштићени радничким правима, не уплаћује им се пензија, здравствено, социјално, морају да раде било шта а да не смеју да се обрате судовима из страха од депортације. Сигурно да ће међу њима да буде и који проценат криминалаца, ал већина ће да буде мања од маковог зрна, само да их не депортују.

У суштини иста ствар као што раде Америке са илегалцима који им раде послове које Американци неће да раде за смешно мале паре. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...