Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 40 минута, Grizzly Adams рече

Нико нема природно право да буде робовласник. Природно је само свој власник. :)

Pa čekaj sad reko si da je to baš bilo libertijanski a to valjda uključuje prirodno pravo kolko sam ja upoznat sa libertijanizmom?Tvoje prirodno pravo ugrožava moje prirodna pravo na exploataciju ljudi i još želiš da izvršiš nasilje i da mi oduzmeš to pravo da organizujem sistem u svojoj državi kako ja želim?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 2 минута, Аурор рече

Odličan izgovor da se napadne neko ko bi da se otcepi od Imperije...

To je onda sušti humanitarizam.

Исто ко и данас...

Идемо да "ослободимо" Либију од диктатора! :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Inače čitava savremena zapadna civilizacija je izgrađena besomučnoj exploataciji ljudi i resursa i sve imaju robovlasničke temelje.SVE.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Pa čekaj sad reko si da je to baš bilo libertijanski a to valjda uključuje prirodno pravo kolko sam ja upoznat sa libertijanizmom?Tvoje prirodno pravo ugrožava moje prirodna pravo na exploataciju ljudi i još želiš da izvršiš nasilje i da mi oduzmeš to pravo da organizujem sistem u svojoj državi kako ja želim?

Па изгледа да ниси упознат довољно. Ти немаш природно право на експлоатацију људи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па изгледа да ниси упознат довољно. Ти немаш природно право на експлоатацију људи.

Objasni mi pojam prirodnog prava jer ne kapiram uopšte šta je to.El ima prirodno pravo lav da pojede zebru?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Аурор рече

Odličan izgovor da se napadne neko ko bi da se otcepi od Imperije...

Ja već rekoh da je federalnoj vladi samo otcepljenje bio dovoljan razlog da napadnu pobunjenike i uspostave vlast na celoj svojoj teritoriji... ne treba im nikakav drugi razlog.

Nego me živo interesuje, po toj vašoj verziji istorije, zašto su ovi južnjački slobodoljupci hteli da se otcepe od Imperije? Došlo im tek onako ili ima neki poseban razlog?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

Ja isto verujem da bi SAD napala bilo koju svoju državu koja pokuša da se otcepi iz bilo kog razloga ali to je "story"... to je "šta bi bilo kad bi bilo" rasprava... a istorijske činjenice su da se Jug otcepio da bi zadržao robove...

Ti objašnjavaš do pola... Objasnio si zašto su se oni otcepili. 

Nisi objasnio zašto su ih ovi napali, to je druga tema. Rat je bio zbog tog napada, rat je i bio taj napad, na kraju krajeva.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Objasni mi pojam prirodnog prava jer ne kapiram uopšte šta je to.El ima prirodno pravo lav da pojede zebru?

Ти појмови односе се само на разумна бића, не на животиње.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Аурор рече

Ti objašnjavaš do pola... Objasnio si zašto su se oni otcepili. 

Nisi objasnio zašto su ih ovi napali, to je druga tema. Rat je bio zbog tog napada, rat je i bio taj napad, na kraju krajeva.

Objasnio sam i jedno i drugo... nego ti nisi odgovorio za onaj inception vremeplov... nemoj da preskačeš pa da za par meseci opet dođeš sa pričom kako si u nekoj lilihip literaturi čitao da je Unija počela da priča o oslobođenju robova tek 1863. godine...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Objasnio sam i jedno i drugo... nego ti nisi odgovorio za onaj inception vremeplov...

Ja sam pričao za Uniju i njihovu priču (mada kažem da sam to čuo)...

A opravdanje za rat ne shvatam, pošto je otcepljivanje i pravo na to predviđeno od osnivanja. Države su se otcepile prvo pojedinačno, pa su formirale CSA.

That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Аурор рече

Nisi objasnio zašto su ih ovi napali, to je druga tema.

To je Putin objasnio kad je sukob neizbežan udri prvi.:D

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Кратос рече

Objasni mi pojam prirodnog prava jer ne kapiram uopšte šta je to.

Природна права су она права која можемо да изведемо из саме наше природе. На пример, твоје тело је твоја својина. То следи из саме природе, јер ти си са њим рођен, ти њим управљаш итд.

Одатле следи твоје право да сам одлучујеш о свом телу и нико други.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Природна права су она права која можемо да изведемо из саме наше природе. На пример, твоје тело је твоја својина. То следи из саме природе, јер ти си са њим рођен, ти њим управљаш итд.

Одатле следи твоје право да сам одлучујеш о свом телу и нико други.

Jeste al onda ti država recimo uvede zakon da moraš da se vakcinišeš i ode tvoje pravo..ili da se čipuješ....nije tema.Da ne skrećem.:)

Подели на овим сајтовима

Официјелна оправдања за рат су увек лаж и пропаганда иза којих се крију неки други циљеви и интереси. А државе увек када крену у рат побију пуно више недужних људи него што ослободе оних које наводно "спасавају".

Ево један леп пример како су се људи заиста борили против ропства: https://en.wikipedia.org/wiki/Joshua_Glover

То је била права и искрена борба за људе, ово друго је лаж и превара.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...