Лубеница Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 7 минута, Neša_ рече Kako kod koga. U tome i jeste problem. Jutros pričali na radiju da je alarmantno koliko se povećao broj abortusa, naročito kod maloletnica. I umesto da konstatuju da se tu podbacilo u vaspitavanju, oni objašnjavaju to nedovoljnom upotrebom sredstava za kontracepciju. Браво Нешо. Нађу да ставе у 6. разреду како да се деца обучавају да користе контрацепцију , а не умеју да им одрже предавање да се то не ради у тим годинама . Natasa. and Neša_ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 1 минут, Лубеница рече Браво Нешо. Нађу да ставе у 6. разреду како да се деца обучавају да користе контрацепцију , а не умеју да им одрже предавање да се то не ради у тим годинама . ma nema to veze sa godinama, sto se mene tice ja bi se bio ozenio sa 11 godina, al se nisam nista pitao, a dje je tu sloboda. nego treba ukinuti zenama pravo glasa, svima treba ukinuti ove govedje skole u kojima se ne uci kako se zivi, vec se samo uci filozofirati u prazno, ko uci djecu u skolama i sta ih uce, jel ih uce zivotu, ne sigurno. da se omladina ispravno vaspitava i obrazuje, imali bi i ispravno drustvo bez kondoma i abortusa Рапсоди and Лубеница је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 @kordun Па како онда нема везе? Их но јес знао си пуно с 11. Ајте бре. Данас родитељи не раде са децом јер су заокупирани послом да зараде за ту исту децу како би им пружили материјално и на тај начин надоместили изгубљено време са децом. А неко мора васпитати децу, е онда ту наступа школа или улица. Не зна се шта је горе. Некад мислим да је школа. Пошто је систем наметнуо максимално ниски морал, онда смо ту где јесмо у леглу контрацептивних средстава и абортуса. ronin, Рапсоди and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 4 минута, Лубеница рече @kordun Па како онда нема везе? Их но јес знао си пуно с 11. Ајте бре. Данас родитељи не раде са децом јер су заокупирани послом да зараде за ту исту децу како би им пружили материјално и на тај начин надоместили изгубљено време са децом. А неко мора васпитати децу, е онда ту наступа школа или улица. Не зна се шта је горе. Некад мислим да је школа. Пошто је систем наметнуо максимално ниски морал, онда смо ту где јесмо у леглу контрацептивних средстава и абортуса. ne moze sistem da odredjuje kad ce ko da ima seks, to odredjuje biologija, prije su djevojke sa 15 godina bile majke, tako nas je bog zamislio, mlad covijek nije sam, vec ima svoju familiju koja mu pomaze da izadje na put, tako je to normalno, a ovaj danasnji individualizam dje svako misli da ga tamo negdje ceka vise nego li zasluzuje i da mu je lakse samom sa svojom pameti bez rodjaka i ikoga je truo sistem za egoiste, a rezultate gledamo oko sebe. ali takvi ljudi su idealni za roblje i treba ih iskoristavati maksimalno, zbog cega da se stede, ja ih ne bi stedio. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 2 минута, kordun рече ne moze sistem da odredjuje kad ce ko da ima seks, to odredjuje biologija, prije su djevojke sa 15 godina bile majke, tako nas je bog zamislio, mlad covijek nije sam, vec ima svoju familiju koja mu pomaze da izadje na put, tako je to normalno, a ovaj danasnji individualizam dje svako misli da ga tamo negdje ceka vise nego li zasluzuje i da mu je lakse samom sa svojom pameti bez rodjaka i ikoga je truo sistem za egoiste, a rezultate gledamo oko sebe. ali takvi ljudi su idealni za roblje i treba ih iskoristavati maksimalno, zbog cega da se stede, ja ih ne bi stedio. Па не причам о оном тамо времену, него о овом сад. И наравно да систем намеће да је нормално имати односе у 15 година, али не због рађана деце, већ због природне потребе или шта ти ја знам како су то дефинисали. “Секс и град” је учинио и више него. А од кад је само та серија, о данашњим филмовима и серијама да и не говорим. А камо ли о тинејџ новинама у којима девојчице најчешће траже помоћ, могу да замислим само како их саветују. Већ инстаграм и остале секте, где главну реч воде силиконске лепотице, да и не помињем. Тако да, о да систем и више него утиче на децу. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 2 минута, Лубеница рече Па не причам о оном тамо времену, него о овом сад. И наравно да систем намеће да је нормално имати односе у 15 година, али не због рађана деце, већ због природне потребе или шта ти ја знам како су то дефинисали. “Секс и град” је учинио и више него. А од кад је само та серија, о данашњим филмовима и серијама да и не говорим. А камо ли о тинејџ новинама у којима девојчице најчешће траже помоћ, могу да замислим само како их саветују. Већ инстаграм и остале секте, где главну реч воде силиконске лепотице, да и не помињем. Тако да, о да систем и више него утиче на децу. ne znam sta sistem misli, ja mislim isto da je normalno imati odnose sa 15 godina, al nikako niej normalno sa 20 sjediti u skolskoj klupi, tad vec uveliko covijek treba da ima svoju porodicu, a sa 30 godina ide u penziju, tuce samo zenu stapom po dvoristu, ostale poslove obavljaju sinovi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 2 минута, kordun рече ne znam sta sistem misli, ja mislim isto da je normalno imati odnose sa 15 godina, al nikako niej normalno sa 20 sjediti u skolskoj klupi, tad vec uveliko covijek treba da ima svoju porodicu, a sa 30 godina ide u penziju, tuce samo zenu stapom po dvoristu, ostale poslove obavljaju sinovi Ти би свео животни век човека на свега 30 год? Што у пензију у годима кад је у пуној снази ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 1 минут, Лубеница рече Ти би свео животни век човека на свега 30 год? Што у пензију у годима кад је у пуној снази ? ma jok, nego ne kontas Лубеница је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 27, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2018 пре 12 часа, Лубеница рече Браво Нешо. Нађу да ставе у 6. разреду како да се деца обучавају да користе контрацепцију , а не умеју да им одрже предавање да се то не ради у тим годинама . U sedmom uce kada uce o polnim organima i polnonprenosivim bolestima. Tada deca uce i kako treba da se koriste. Obzirom da se vrsnjaci utrkuju ko ce i kako i koliko, onda se radi predustroznosti uvodi upoznavanje sa kontraceptivnim sredstvima. Kao i sto pise u udzbeniku " da ako zele da stupe u odnos sa nekim prvo dobro upoznaju tu osobu pa razmisle o tome". Naravno da je strasno sto deca pre vremena ulaze u odnose, ali kada vec ne mozes da zabranis trudi se da koliko toliko to drzis pod kontrolom. пре 12 часа, kordun рече , svima treba ukinuti ove govedje skole u kojima se ne uci kako se zivi, vec se samo uci filozofirati u prazno, ko uci djecu u skolama i sta ih uce, jel ih uce zivotu, ne sigurno. Zelim da verujem da se samo sprdas. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 27, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2018 пре 15 часа, kordun рече ne znam sta sistem misli, ja mislim isto da je normalno imati odnose sa 15 godina, al nikako niej normalno sa 20 sjediti u skolskoj klupi, tad vec uveliko covijek treba da ima svoju porodicu, a sa 30 godina ide u penziju, tuce samo zenu stapom po dvoristu, ostale poslove obavljaju sinovi Уби ме цео дан размишљање на ову тему. Моји родиттељи пример за то. Заљубили се кад је мама имала 15, са 18 се венчали, брзо добили брата па мене...(није давна историја, она је '61.) Заједно касније студирали, прележали заједно све дечије болести, сад само што се не туку штаповима по дворишту, ко брат и сестра). Лепо их видети такве. Мучи ме то што не знам да ли је баш толико добро то што смо брат и ја морали са њима да одрастамо...Гледајући њих у време кад смо ми имали по 18, није могао нико ни штапом да нас натера да се женимо и удајемо, изгледа је код нас то изазвало контраефекат...а опет, баш нам је било лепо и надасве занимљиво детињство...хммм Veliki Marko, Vladan :::., Flojd and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 27, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2018 пре 20 часа, Liga Džentlmena рече Pa kreni na kurs kod Brate Nese, da se usavrsavas. Evo zacas 2252 kuca na vratima. Нека хвала Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Септембар 27, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2018 пре 21 часа, Драгана Милошевић рече Оставите се метафора и алудирања на сексуалне односе. Нит је место, нит умесно. Мушко - женски односи су много више од тога. Видим да ме прозиваш (једини сам ја почео причу о метафорама) и већ дуже време ми бришеш постове. Молим те да ме заобиђеш, нит имам комуникацију са тобом нит знам ко си и шта си, на један културан и фин начин. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Септембар 27, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2018 пре 3 часа, Milica Bajic рече Уби ме цео дан размишљање на ову тему. Моји родиттељи пример за то. Заљубили се кад је мама имала 15, са 18 се венчали, брзо добили брата па мене...(није давна историја, она је '61.) Заједно касније студирали, прележали заједно све дечије болести, сад само што се не туку штаповима по дворишту, ко брат и сестра). Лепо их видети такве. Мучи ме то што не знам да ли је баш толико добро то што смо брат и ја морали са њима да одрастамо...Гледајући њих у време кад смо ми имали по 18, није могао нико ни штапом да нас натера да се женимо и удајемо, изгледа је код нас то изазвало контраефекат...а опет, баш нам је било лепо и надасве занимљиво детињство...хммм Подсети ме на моју баку, те 2004 године она ме пита : Машо,колико имаш година? Ја јој одговорим 18, она жена примакне онај стари троножац и седне и каже уфффф....Ја је питам шта је бака Мијо,шта је било?Она мени ја сам већ у твоје године имала сина (твог оца) и једну сингерицу(машина за шивење) и њиву. Било је другачије окружење,свест,народ... Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 27, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2018 пре 22 минута, Neša_ рече Ja i ne držim kurs, ali koristim odgovarajuće termine. Па добро, ти зови како хоћеш, код мене је сасвим други повод за тако нешто и самим тим то зовем онако како сматрам да је адекватно. Гадим се тих западњачких термина који ниподаштавају суштину свега тога. Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 27, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2018 пре 10 минута, Mali Marko рече Подсети ме на моју баку, те 2004 године она ме пита : Машо,колико имаш година? Ја јој одговорим 18, она жена примакне онај стари троножац и седне и каже уфффф....Ја је питам шта је бака Мијо,шта је било?Она мени ја сам већ у твоје године имала сина (твог оца) и једну сингерицу(машина за шивење) и њиву. Било је другачије окружење,свест,народ... Не знам баш...није то било тако давно. Мама је '61. Живели су обоје на селу, али она била Вуковац, он хипик, школовао се у Бг...нико им то није наметао.Њој се чак отац и наљутио због тога, имала је стипендију да студира шта год пожели...али је одабрала нас Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука