Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 43 минута, Milica Bajic рече Ма јок, то је питање само ко има веће срце од вас двоје. Cek cek, kako mislis vece srce? Mislis ko je vise spreman da se bori za nekog ili ko je vise spreman da voli? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 57 минута, Liga Džentlmena рече Vidis jedan svestenik mi je rekao na tu temu kada smo zapodenuli razgovor, uzmi sve negativne osobine tvog znaka pa ih napisi a sve koje pobedis precrtaj. Врло мудро саветује, неоправдавајући астрологију ни у једном тренутку. 1 hour ago, Liga Džentlmena рече Ako je ti ljubis ( tudis se da budes dobar za nju pricamo o osobama koje su u vezi ili koje pocnu vezu) kao sto ljubis sebe, a ona te ne ljubi tako vec trazi da bude po njenom, sta je hriscanski uraditi? Па ја сам то и написао када сам рекао "право на избор". Дакле ако она неодговара на нашу љубав и труд или ако је злоупотребљава, направићемо тај избор. А то је прекид те везе, логично. Мада сумњам да ће нека нормална особа на то остати имуна. Мислим да сам и написао у неком од предходних коментара да ће права жена знати то да цени. А додао бих: и узвратити још већом мером. 1 hour ago, Liga Džentlmena рече Cek cek, pa znaci da i ako osecas nemir piored nekoga ti trebas da budes sa njom? Ovo mi bas nije jasno molim vas pojasnite. То нисам рекао. Мада немир може доћи и од узбуђења, оног позитивног. Тако да та врста немира не представља препреку. Свакако да треба да нам буде пријатно са том особом да би могли да успоставите један нормални однос. пре 1 сат, Liga Džentlmena рече Ljubi bliznjeg svoga kao sebe samog. Ako ona ne ljubi tebe kako ti ljubis nju onda ti je trud uzaludan. Ово ми опет делује као неки вид калкулације и мерења ко коме даје више, ко мање или ко даје, а ко не даје. Христова заповест коју овде цитираш обухвата много, много више од овога о чему ми овде пишемо. На крају сав закон и пророци висе у тој заповести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 3 минута, Liga Džentlmena рече Cek cek, kako mislis vece srce? Mislis ko je vise spreman da se bori za nekog ili ko je vise spreman da voli? Мислим ко има више Херца да о томе колико ће се борити и колико ће волети и не размишља. Само да воли. Smaragdni kamičak and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 1 hour ago, Milica Bajic рече Поздрав Ја овде видим једну велику истину о односима међу људима и генерално, а поготово у односу између мушкарца и жене. У највећем броју случајева ћемо добити оно што пројектујемо на другу особу, да не кажем да ћемо све видети као у огледалу. Дакле, ако жена заиста осећа дивљење, поштовање, љубав са друге стране, као и свако друго биће које се негује, процветаће и чак умножити те своје особине временом. Важи и обрнуто. Ако смо стално на кантару ко кога колико и сл. онда од тензије однос не може да се развија. Треба велике храбрости за то, али и ја мислим да првенствено треба умети заљубити се и посветити некоме без много резерве (наравно, ако Бог да да сретнеш такву особу са ком је то могуће). И теби Слажем се у потпуности. Све покушавам да то објасним да не треба мерити ко коме даје више, ко мање јер то спутава да се права љубав пробуди и да узраста. Ако искрено верујеш и желиш, такву особу ћеш и срести, у то буди сигурна. Лубеница, Milica Bajic and Flojd је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 Када би се укључио, Перо Зубац би рекао овако: Док сам те имао Језик сам птица разазнавао и тајне птичије одгонетао, биљке сам разумео и у ноћима преписивао разговор трава. Толике сам песме исписао преписујући рукопис ветра уз море, у ноћи, у планини... Толике невољнике саслушати умео и чинити им мале радости без напора, без себичности имало. Толикe сам доброте и племенитости умео у друге уткати, а да и превећ остане у мени. Сан сам с` радошћу на очи наносио и буђењу се као дрвеће радовао, док сам те имао... Petar-M, Smaragdni kamičak and Лубеница је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 5 минута, Milica Bajic рече Мислим ко има више Херца да о томе колико ће се борити и колико ће волети и не размишља. Само да воли. Boris se samo do onog trenutka dok imas razloga za sta da se boris. Ili dok ti neko daje povratnu informaciju. Tipa da znas na cemu si al treba vremena. Mada oke je i ovo sto si rekla. Slazem se i sa tim. Samo je bitno da borba ne bude uzaludna. Sad mozda dolazimo do toga da je @Petar-M u pravu kada tvrdi da se prvo neko treba proveriti pa se onda za njega boriti. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 12 минута, Petar-M рече И теби Слажем се у потпуности. Све покушавам да то објасним да не треба мерити ко коме даје више, ко мање јер то спутава да се права љубав пробуди и да узраста. Ако искрено верујеш и желиш, такву особу ћеш и срести, у то буди сигурна. Cek sad, ja se bas trudim da razumem, posto mudro zborite al meni treba vremena skontam poentu. Znaci ja trebam da se potrudim da budem najbolji moguca verzija sebe za tu osobu, ali ako to njoj ne odgovara. Moze li neka sugestija kako se to radi? Tipa ja kazem da volim nesto, a ona to ne voli trebalo bi da pustim tak u osobu i da idem dalje? Neki primer bi bio od pomoci. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 7 минута, Liga Džentlmena рече Znaci ja trebam da se potrudim da budem najbolji moguca verzija sebe za tu osobu, ali ako to njoj ne odgovara. Moze li neka sugestija kako se to radi? Tipa ja kazem da volim nesto, a ona to ne voli trebalo bi da pustim tak u osobu i da idem dalje? Neki primer bi bio od pomoci. Нпр, у таквој ситуацији ти се не држиш баш слепо тога волим/не волим нешто. Пробаш да сагледаш разлоге зашто она то не воли, размислиш поштено да ли је у праву, па признаш грешку, у једном случају. У другом случају, ако ниси погрешио, дакле не слажете се у ставовима, одложите то са стране, осим ако то нису неке ствари од суштинске важности за живот ( е то се проверава одмах и ту нема компромиса ). Нема потребе ни да будете сто посто истомишљеници у свему, битно је да умете да превазилазите разлике. Наравно да се овде подразумева да и њој објасниш разлоге за неслагање, можда она промени мишљење, ако схвати да си ти у праву. А ако опет дође до тога да се њој ни најбоља верзија тебе не допада, осетићеш то и сам, ништа се не брини. И твоја осећања ће сама охладнети, љубав мора да се негује да би опстала. Дакле, немаш чега да се плашиш, стварно. И још нешто, борба, како ти то зовеш, никада није узалудна. Само би био богатији за још једну скицу која те води до правог цртежа. Petar-M, Flojd and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 8 минута, Liga Džentlmena рече Znaci ja trebam da se potrudim da budem najbolji moguca verzija sebe za tu osobu, ali ako to njoj ne odgovara. Moze li neka sugestija kako se to radi? Ти брате буди оно што јеси. Не треба много компликовати. Ако се њој несвиђаш такав какав јеси, онда она и није за тебе нити ти за њу. пре 14 минута, Liga Džentlmena рече Tipa ja kazem da volim nesto, a ona to ne voli trebalo bi da pustim tak u osobu i da idem dalje? Па наравно. Зар није права лепота у тој различитости. Зашто би нешто што ја волим, морала и она да воли ? На тим стварима се и показује права љубав, када прихватамо те разлике и стављамо љубав изнад њих. Мој лични став по том питању је да се слажемо бар у оним основним животним вредностима, (однос између мушкарца и жене, однос према породици, васпитање деце и томе слично), а све остало може да се превазиђе; нешто да се отрпи, нешто да се промени, а нешто да се и прихвати. Чак не мора да буде ни верујућа, уколико поштоје мој начин хришћанског живота. Flojd and Лубеница је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 Milica Bajic and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 Helena o ljubomori. Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 3 часа, Milica Bajic рече Поздрав Ја овде видим једну велику истину о односима међу људима и генерално, а поготово у односу између мушкарца и жене. У највећем броју случајева ћемо добити оно што пројектујемо на другу особу, да не кажем да ћемо све видети као у огледалу. Дакле, ако жена заиста осећа дивљење, поштовање, љубав са друге стране, као и свако друго биће које се негује, процветаће и чак умножити те своје особине временом. Важи и обрнуто. Ако смо стално на кантару ко кога колико и сл. онда од тензије однос не може да се развија. Треба велике храбрости за то, али и ја мислим да првенствено треба умети заљубити се и посветити некоме без много резерве (наравно, ако Бог да да сретнеш такву особу са ком је то могуће). Sretnem osobu koja ima novac i samo priča o novcu i koliko je imati novac važno u ovom vremenu,i stvarno bi mi odgovarala tvoja teorija da je to projekcija mene,odnosno da sam svoj materijalni status projektovala negde,pošto bi mi dobro došao neki novac da završim neke poslove i odem na jedno putovanje Inače,dobro živim i bez velikog novca,samo pominjem u kontekstu tvoje teorije. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 2 часа, Petar-M рече Ти брате буди оно што јеси. Не треба много компликовати. Ако се њој несвиђаш такав какав јеси, онда она и није за тебе нити ти за њу. Slazem se naravno za ne svidjanje apsurdno nekoga kome se ne svidjas da ocekujes nesto. пре 2 часа, Petar-M рече а наравно. Зар није права лепота у тој различитости. Зашто би нешто што ја волим, морала и она да воли ? На тим стварима се и показује права љубав, када прихватамо те разлике и стављамо љубав изнад њих. Mislis da moze vremenom sve to da se sredi, mislim te razlicitosti? пре 2 часа, Petar-M рече Мој лични став по том питању је да се слажемо бар у оним основним животним вредностима, (однос између мушкарца и жене, однос према породици, васпитање деце и томе слично), а све остало може да се превазиђе; нешто да се отрпи, нешто да се промени, а нешто да се и прихвати. Чак не мора да буде ни верујућа, уколико поштоје мој начин хришћанског живота. To znaci da treba naci nekog sebi slicnog popitanju tih bitnih zivotnih stavova. Moze da ona postuje tvoj nacin zivota ali bi i ti trebalo da se potrudis da ispostujes njen, ti bi se potrudio da nadjes kompromisno resenje ili bi trazio da ona mora da prihvati tvoj nacin zivota po svaku cenu? ( pricamo u situaciji ako ti se svidja devojka koja nije crkvena i ti njoj.) Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 @Petar-M @Milica Bajic Znate sta je konkretno meni bilo nejasno. Razumeo sam ( kada je bila prica da muskarac treba da se vise daje) da jtreba muskarac vise da se daje, da se trudi oko nje, da je prihvati, da trpi njenje hirove, promene raspolozenja, flertovanje sa strane da joj ispunjava sve zelje i hirove, meni to lici na zrtvovanje, ili ako posti da mora da se suzdrzava jer ona tako zeli a ona da ponekad njemu izadje u sustret sa zeljama i potrebama ona da izlazi a on da sedi kuci itd ( sto je malo papucarski) Ili ako obrnemo pricu da to bude muskarac prema zeni ( to deluje kao Maco -Alfa prica). Zbog toga i ova konstruktivna polemika. Nisam vas skapirao. Ja vise zagovaram pricu dzentlmenstva ili uzajamnog prilagodjavanja, gde ce muskarac i zena da budu partneri i daju se zajedno u svemu bez prevelikih ocekivanja, zajedno, stvaraju, zajedno podizu decu, postuju se, podizu jedno drugo ako padaju, zajedno uzivaju u sitnicama ali i krupnim stvarima, setnji parkom, sitnim ali i krupnim znacima paznje, ako on gleda fudbal gledace i ona, ako ona gleda seriju gledace i on, ako on posti a ona ima potrebe za telesnim kontaktom napravice dogovor (ne moze prva nedelja posta i npr sreda petak ostalo moze ili kako vec) ona ce kuvati, on prati sudove, cuvace i vaspitavati decu zajedno... Samo sam zeleo da kazem kako obe strane treba da se trude da nesto uspe. Naravno ako zele. Ako se slazete samnom onda smo stigli do poente nase price. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 4 часа, Petar-M рече Мислим да сам и написао у неком од предходних коментара да ће права жена знати то да цени. А додао бих: и узвратити још већом мером. No, I won't. U potpisu: prava zena. Petar-M је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука