Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 3 часа, Milica Bajic рече Нпр, у таквој ситуацији ти се не држиш баш слепо тога волим/не волим нешто. Пробаш да сагледаш разлоге зашто она то не воли, размислиш поштено да ли је у праву, па признаш грешку, у једном случају. У другом случају, ако ниси погрешио, дакле не слажете се у ставовима, одложите то са стране, осим ако то нису неке ствари од суштинске важности за живот ( е то се проверава одмах и ту нема компромиса ). Нема потребе ни да будете сто посто истомишљеници у свему, битно је да умете да превазилазите разлике. Наравно да се овде подразумева да и њој објасниш разлоге за неслагање, можда она промени мишљење, ако схвати да си ти у праву. А ако опет дође до тога да се њој ни најбоља верзија тебе не допада, осетићеш то и сам, ништа се не брини. И твоја осећања ће сама охладнети, љубав мора да се негује да би опстала. Дакле, немаш чега да се плашиш, стварно. И још нешто, борба, како ти то зовеш, никада није узалудна. Само би био богатији за још једну скицу која те води до правог цртежа. Dobio sam odgovor na pitanje. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 2 часа, Liga Džentlmena рече Mislis da moze vremenom sve to da se sredi, mislim te razlicitosti? Апсолутно. Знам неке брачне парове, који су скроз различити а сјајно се слажу. Мислим да то бива јасно од самог почетка. пре 2 часа, Liga Džentlmena рече To znaci da treba naci nekog sebi slicnog popitanju tih bitnih zivotnih stavova. То је мој став и ја се тога држим. пре 2 часа, Liga Džentlmena рече Moze da ona postuje tvoj nacin zivota ali bi i ti trebalo da se potrudis da ispostujes njen, ti bi se potrudio da nadjes kompromisno resenje ili bi trazio da ona mora da prihvati tvoj nacin zivota po svaku cenu? ( pricamo u situaciji ako ti se svidja devojka koja nije crkvena i ti njoj.) Самим тим што прихватам и поштујем њен нецрквени живот и ја се жртвујем на неки начин. Свакако да ћу прихватати и неке њене навике које нису у мојој свери интересовања из љубави према њој. Па не тражим да прихвати по сваку цену али постоји неки минимум преко кога не бих прелазио. А то је: молитва јутарња и вечерња, редован пост и одлазак на литургију недељом и празником. Ако то не може да прихвати, нема смисла започињати везу. Свакако ни она то не би желела. Flojd and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 3 часа, Нифада рече pošto bi mi dobro došao neki novac da završim neke poslove i odem na jedno putovanje Видиш, ко зна ко је ту кога и чиме привукао, можда ти је још нешто промакло између редова? Можда он/она у ствари затрпава нешто толиииком причом о новцу? Моје искуство са људима који имају пуно новца је такво да, за почетак, прецењују дејство истог. Поред тога, углавном мисле да људи који имају мање имају неки вид аверзије према њима који имају много. Ти конфликти им, у ствари, стварају огромне потешкоће да буду то што јесу, природни. Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 5 минута, Petar-M рече Апсолутно. Знам неке брачне парове, који су скроз различити а сјајно се слажу. Мислим да то бива јасно од самог почетка. То је мој став и ја се тога држим. Самим тим што прихватам и поштујем њен нецрквени живот и ја се жртвујем на неки начин. Свакако да ћу прихватати и неке њене навике које нису у мојој свери интересовања из љубави према њој. Па не тражим да прихвати по сваку цену али постоји неки минимум преко кога не бих прелазио. А то је: молитва јутарња и вечерња, редован пост и одлазак на литургију недељом и празником. Ако то не може да прихвати, нема смисла започињати везу. Свакако ни она то не би желела. Ispravan stav i ja sam oke sa tim. Eee to iz iskustva, to mi se svidja. Pa to je oke. Meni je to oke, mislim zasto bi nekom smetalo ako se neko moli ujutru i uvece, i sto posti i ide u crkvu. Meni bi npr smetalo ( da imam devojku oja sve to radi ako bi nasao toliko verujucu devojku) ako bi me sputavala u mojim telesnim zeljama. Ovo ostalo je ok. I ja sam sve to nekada radio, a sad idem nedeljom u crkvu, malo sam promenio nacin zivot. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 2 часа, Liga Džentlmena рече Razumeo sam ( kada je bila prica da muskarac treba da se vise daje) da jtreba muskarac vise da se daje, da se trudi oko nje, da je prihvati, da trpi njenje hirove, promene raspolozenja, flertovanje sa strane da joj ispunjava sve zelje i hirove, meni to lici na zrtvovanje, ili ako posti da mora da se suzdrzava jer ona tako zeli a ona da ponekad njemu izadje u sustret sa zeljama i potrebama ona da izlazi a on da sedi kuci itd ( sto je malo papucarski) Ili ako obrnemo pricu da to bude muskarac prema zeni ( to deluje kao Maco -Alfa prica). Искрено да ти кажем мене оваква жена не би заинтересовала. Овде колико видим нема ни оног вредновања основних животних вредности, и то баш неке које сам набројао. Нпр. флертовање - однос између мушкарца и жене, потреба за изласцима - стиче се утисак да јој породица није на првом месту. Дакле у старту таква особа отпада. пре 2 часа, Liga Džentlmena рече Ja vise zagovaram pricu dzentlmenstva ili uzajamnog prilagodjavanja, gde ce muskarac i zena da budu partneri i daju se zajedno u svemu bez prevelikih ocekivanja, zajedno, stvaraju, zajedno podizu decu, postuju se, podizu jedno drugo ako padaju, zajedno uzivaju u sitnicama ali i krupnim stvarima, setnji parkom, sitnim ali i krupnim znacima paznje, ako on gleda fudbal gledace i ona, ako ona gleda seriju gledace i on, ako on posti a ona ima potrebe za telesnim kontaktom napravice dogovor (ne moze prva nedelja posta i npr sreda petak ostalo moze ili kako vec) ona ce kuvati, on prati sudove, cuvace i vaspitavati decu zajedno... Samo sam zeleo da kazem kako obe strane treba da se trude da nesto uspe. Naravno ako zele. Ako se slazete samnom onda smo stigli do poente nase price. Све ово што си набројао не пориче оно о чему сам писао. Чак шта више, то и потврђује Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 1 минут, Petar-M рече Искрено да ти кажем мене оваква жена не би заинтересовала. Овде колико видим нема ни оног вредновања основних животних вредности, и то баш неке које сам набројао. Нпр. флертовање - однос између мушкарца и жене, потреба за изласцима - стиче се утисак да јој породица није на првом месту. Дакле у старту таква особа отпада. Све ово што си набројао не пориче оно о чему сам писао. Чак шта више, то и потврђује U principu smo mislili isto ali smo se samo razlicito izrazavali. Ja lepo kazem, kroz konstruktivnu raspravku covek moze mnogo da sazna i nauci. Eto i sad sam dobio odgovor na pitanje. Petar-M је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 7 часа, Milica Bajic рече Ја овде видим једну велику истину о односима међу људима и генерално, а поготово у односу између мушкарца и жене. У највећем броју случајева ћемо добити оно што пројектујемо на другу особу, да не кажем да ћемо све видети као у огледалу. Bingo. Sto zracis to i privlacis. Ako oboje zracimo pozitivno mozemo necemu da se nadamo. Ako zracimo negativno dolazi do problema i neslaganja i razdvajanja. Znaci moramo da promenimo zracenje, ustvari da prihvatimo tudje i da promenimo svoje da bi sve bilo oke. To iziskuje rad na sebi. Odnosno da zracimo pozitivno. Mada moras nekog uzivo da upoznas da bi video kako zraci. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 2 часа, Џуманџи рече No, I won't. U potpisu: prava zena. Ко ти је рекао да си права жена ? Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 1 hour ago, Milica Bajic рече Видиш, ко зна ко је ту кога и чиме привукао, можда ти је још нешто промакло између редова? Можда он/она у ствари затрпава нешто толиииком причом о новцу? Моје искуство са људима који имају пуно новца је такво да, за почетак, прецењују дејство истог. Поред тога, углавном мисле да људи који имају мање имају неки вид аверзије према њима који имају много. Ти конфликти им, у ствари, стварају огромне потешкоће да буду то што јесу, природни. Ovde novac nije ključna tema,nego stav kako mi uglavnom vidimo u drugom sopstvenu projekciju.Ljudi vole da uopštavaju i generalizuju stvari,možda se to nekada negde i desi,ali ne može se to uzeti kao stavAli i iz jednog teksta ljudi uzmu jedan mali deo,pa onda polemišu sa tim.Ako bi ljudi drugog videli kao sopstvenu projekciju,onda bi mu svi bili isti,veruj mi,ja vidim toliko različito dobrih ljudi,ali i toliko različito loših ljudi.Nešto se nekad napabirči iz nekog udzbenika psihologije,pa se izgleda lepi svuda .. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 54 минута, Petar-M рече Искрено да ти кажем мене оваква жена не би заинтересовала. Овде колико видим нема ни оног вредновања основних животних вредности, и то баш неке које сам набројао. Нпр. флертовање - однос између мушкарца и жене, потреба за изласцима - стиче се утисак да јој породица није на првом месту. Дакле у старту таква особа отпада. Све ово што си набројао не пориче оно о чему сам писао. Чак шта више, то и потврђује Porodica svakako treba da je na prvom mestu.No,zašto odbacivati flertovanje,sa svojim partnerom ili partnerkom,ako imaš,izlaziti sa svojim mladićem,mužem ili obrnuto,zavisi ko je u pitanju.Nekako stičem utisak kao da sa ulaskom u brak mnogo toga što je bilo aktuelno,prestaje,a u stvari bi trebalo da se intenzivira. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 2 минута, Нифада рече Porodica svakako treba da je na prvom mestu.No,zašto odbacivati flertovanje,sa svojim partnerom ili partnerkom,ako imaš,izlaziti sa svojim mladićem,mužem ili obrnuto,zavisi ko je u pitanju.Nekako stičem utisak kao da sa ulaskom u brak mnogo toga što je bilo aktuelno,prestaje,a u stvari bi trebalo da se intenzivira. Ma pricamo za flertovanje sa strane a ne sa partnerom. Naravno da ljudi treba da se trude jedni oko drugih, kao na pocetku i u braku. Petar-M је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 15 минута, Нифада рече Ovde novac nije ključna tema,nego stav kako mi uglavnom vidimo u drugom sopstvenu projekciju.Ljudi vole da uopštavaju i generalizuju stvari,možda se to nekada negde i desi,ali ne može se to uzeti kao stavAli i iz jednog teksta ljudi uzmu jedan mali deo,pa onda polemišu sa tim.Ako bi ljudi drugog videli kao sopstvenu projekciju,onda bi mu svi bili isti,veruj mi,ja vidim toliko različito dobrih ljudi,ali i toliko različito loših ljudi.Nešto se nekad napabirči iz nekog udzbenika psihologije,pa se lepi svuda .. Ali ono sto je pisala je tacno. Vidis ako ti nekome pridjes sa ljubavlju pa da je najveci antrz on bi prihvatio osmeh i prema tebi bi se ponasao kao i ti prema njemu. Da ljudi su nasa ogledala. Mogu da potvrdim iz iskustva. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 Управо сада, Liga Džentlmena рече Ma pricamo za flertovanje sa strane a ne sa partnerom. Naravno da ljudi treba da se trude jedni oko drugih, kao na pocetku i u braku. Pratila sam šta pričate,ali problem je možda što uz flertovanje uvek ide neka negativna konotacija,rekla bih da je to možda zato što se to obavezno izmešta izvan braka. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 3 минута, Нифада рече Pratila sam šta pričate,ali problem je možda što uz flertovanje uvek ide neka negativna konotacija,rekla bih da je to možda zato što se to obavezno izmešta izvan braka. Veza brak, uvek je flert kada si sa nekim los. Ljudi treba da flertuju samo kad su slobodni i kada hoce nekog da osvoje. Flert radi ljubomore ili dokazivanja sebi da vredis nije dobar veruj mi. Moze da napravi gadne probleme kada si u braku ili vezi. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Август 21, 2018 Пријави Подели Написано Август 21, 2018 пре 2 минута, Liga Džentlmena рече Ali ono sto je pisala je tacno. Vidis ako ti nekome pridjes sa ljubavlju pa da je najveci antrz on bi prihvatio osmeh i prema tebi bi se ponasao kao i ti prema njemu. Da ljudi su nasa ogledala. Naravno,samo umoriš se nekad od praznih osmeha Osmeha kao položaja usana,i čekaš da ti se neko osmehne dušom i srcem,na primer,a ne ume to svako. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука