Jump to content

Пар теза о нападима на СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

27 minutes ago, александар живаљев рече

:)

Ако се то деси, било би од великог значаја да се тражи подршка за опстанак СПЦ на Косову и Метохији. Својевремено, 2013, Одбор за КиМ САСабора одбио је приједлог о "ватиканском статусу" СПЦ на Косову (Од тада се поменути одбор није састајао а по календару "Црква 2016" није мијењао ни састав иако се нпр епископ славонски г. Јован из очитих разлога не може више да бави том темом). Сада када косовске власти у свом "настојању да омогуће слободу вјероисповести" на територији коју контролишу, помињу и постојање албанске, македонске и црногорске ПЦ на Косову (!), чини ми се, да "ватикаски статус" за СПЦ на КиМ треба поново размотрити.

... готово да ти завидим на оптимизму... :)

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Suncokret54 рече

сви знамо за инсистирање на високом образовању клирика, од стране епископа

Ако мислиш да богословија даје високо знање....

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ламех рече

Ако мислиш да богословија даје високо знање....

... са Пајтоновцима не комуницирам , ништа лично него због краљице, са тобом ћу пак учинити изузетак, осетљив сам на униформисана лица са брчићима... не, не мислим, они тако мисле...:coolio:

Подели на овим сајтовима

Дајте мало оптимизма.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Gadljiv sam na SPC. Planiram da se krstim u Grčkoj da li neko zna da li je to moguće i može li neko ko nema grčko državljanstvo da bude deo grčke crkve. Ne želim da budem deo SPC ni u kom pogledu. Ono što sam video u Grčkoj 15. Avgusta me šokiralo proslava Velike Gospe tako se kaze kod nas u Hr , pošto je na isti dan kao i kod Katolika, tamo je bilo na hiljade ljudi i celi drzavni vrh grčke procesija i običaji kojih kod nas nema, da budem konkretan ima kod nas u HR , mislim za Srbiju jad i cemer. Grci su poput Hrvata a znam pouzdano i za Rumune da su jako okrenuti crkvi i religiji bio sam u Rumuniji i to video to je čudo. Srbija se ponaša kao da je samo tamo bio komunizam !

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • Креирај ново...