Deja Vu Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 57 minutes ago, cloudking рече Kako nista ne trazi? Nije to trazenje, nego savetovanje i preusmeravanje coveka na pravi put. Al ajde redom: 58 minutes ago, cloudking рече trazi odricanje, post, pricecsce, liturgiju To su nacini da ostvaris zajednicu sa Bogom i ostalim ljudima i zadobijes vecno postojanje. Nesto tipa kada trener u teretani kaze: Cloud, ako hoces da budes ko odvaljen od stene, moras da se odrices masnog, slatkog, alkohola, moras da jedes samo proteine, slozene UH, moras redovno da dolazis na treninge da ne propustas neke, moras pravilno da radis vezbe. Da li onda trener tebe prisiljava na to ili ti samo kaze prostu cinjenicu da bez tih tehnika nikad neces imati nabildovano telo odnosno da bez odricanja, posta, liturgije nikad neces moci da postanes najidealnija moguca licnost ili ti bog? 1 hour ago, cloudking рече trazi da siris hriscanstvo Ako hoces da budes najidelnija moguca licnost tj. bog, onda to valjda podrazumeva da ides okolo i govoris ljudima kako da i oni dostignu taj nivo jer im uostalom to zelis posto si najidelnija licnost, zar ne? Ako hoces da budes nabildovan, valjda to podrazumeva da dizes tegove, a ne da sedis. 1 hour ago, cloudking рече da postujes pravila i budes dobar hrisacanin onako kako je On to zamislio Pravila su tu samo pomocna sredstva za cilj koji sam spomenuo, kao sto su bilderu pomocna sredstva pravilno izvodjenje vezbe, jer ako nepravilno izvodis najverovatnije ces da se povredis. 1 hour ago, cloudking рече Trazi da pre svega postujes njega i nikoga drugoga ikada (njegove reci) To vazi za lazne bogove jer su jel te lazni, nepostojeci, pa sto bi ih onda postovao i trosio svoje vreme. Kao kada bi bilder krenuo da slusa i postuje neke pseudo-trenere koji imaju lose i stetne savete, pa tvoj trener kaze: Nemoj da slusas te lupace gluposti, samo ces se povrediti. Nego si zaboravio njegove reci da ne mozes postovati i voleti Boga ako ne postujes i volis druge. 1 hour ago, cloudking рече Put do boga je poplocan uslovima... ljubav je tu samo marketing. I opet na kraju kao zakljucak, nisu to uslovi u smislu onog tvog pistolja ''ili si samnom ili metak u celo'', takav Bog je tiranin i silovatelj, dakle nesto nametnuto od Boga, nego logicki uslovi. Prosto ne mozes postati bilder ako ne vezbas, kao sto ne mozes postati bog u hriscanskom shvatanju ako ne ides na liturgiju i volis druge ljude. snebivljivi maslacak and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 Dakle, ako ja necu da imam nista sa njim, on umisli da sam protiv njega. Tako je i Staljin mislio. Kako ja mogu da budem na strani necastivog ako obojicu odbacim? Одбацивши зло,ето ти добра.,одбацивши добро,ето ти зла..никад нисмо неутрални,стално чинимо избор.. Поредиш Господа са Стаљином,а Он је толико добар да ми то тешко можемо појмити.,сјети се лика патријарха Павла или старца Тадеја,па замисли само како је тек Бог добар.. И коме би се онда приклонио,да ли Господу и Његовим светима,или злу које војује против добра? Послато са ST23i уз помоћ Тапатока PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 33 minutes ago, Deja Vu рече Nije to trazenje, nego savetovanje i preusmeravanje coveka na pravi put. Nego si zaboravio njegove reci da ne mozes postovati i voleti Boga ako ne postujes i volis druge. Eto, ovo je uslov, ne savjetovanje, ali dobro...to je tako. 33 minutes ago, Deja Vu рече I opet na kraju kao zakljucak, nisu to uslovi u smislu onog tvog pistolja ''ili si samnom ili metak u celo'', takav Bog je tiranin i silovatelj, dakle nesto nametnuto od Boga, nego logicki uslovi. Prosto ne mozes postati bilder ako ne vezbas, kao sto ne mozes postati bog u hriscanskom shvatanju ako ne ides na liturgiju i volis druge ljude. ...što dovodi do zaključka da je liturgija obavezna. Opet uslov, ali opet ja kažem, dobro. Što se mora, nije teško, ali ne tvrdi drugačije... kad se već mora, mora se. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 6 minutes ago, Ayla рече Eto, ovo je uslov, ne savjetovanje, ali dobro...to je tako. ...što dovodi do zaključka da je liturgija obavezna. Opet uslov, ali opet ja kažem, dobro. Što se mora, nije teško, ali ne tvrdi drugačije... kad se već mora, mora se. Није услов, савет је добронамерног Оца који зна шта је за његово дете добро, и шта ће му чинити добро, али нигде код Оца не постоји "ти то МОРАШ да урадиш не би ли ти било добро", и на крају када ти кажеш "Ја то нећу, не морам, јер ваљда ја знам боље шта је за мене добро", Отац ће ти рећи "Важи" али ће те и даље будно пратити и волети, и пусти ће те да думаш и да се клизаш и да падаш једном, два пута...милион пута... док (ако) дођеш испред њега и не кажеш "Ја појма немам, направио сам пакао себи и другима од живота." И најбитније..."Извини Оче, ЈА сам крив"... PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 40 minutes ago, Deja Vu рече To su nacini da ostvaris zajednicu sa Bogom i ostalim ljudima i zadobijes vecno postojanje. Nesto tipa kada trener u teretani kaze: Cloud, ako hoces da budes ko odvaljen od stene, moras da se odrices masnog, slatkog, alkohola, moras da jedes samo proteine, slozene UH, moras redovno da dolazis na treninge da ne propustas neke, moras pravilno da radis vezbe. Da li onda trener tebe prisiljava na to ili ti samo kaze prostu cinjenicu da bez tih tehnika nikad neces imati nabildovano telo odnosno da bez odricanja, posta, liturgije nikad neces moci da postanes najidealnija moguca licnost ili ti bog? Mnogo je lose kad odnos sa bogom predstavljate kroz neku metaforu... najcesce je to metafora odnosa roditelj-dete ali ni jedna od njih vam ne ide u prilog (pa ni ova sa bilderom) jer pocetni uslovi nisu identicni. Na primer ako hoces da pravis paralelu sa bildovanjem onda moras da tu ideju prilagodis ideji religije a to bi znacilo da ako ne treniras sa tim odredjenim trenerom u toj odredjenoj teretani u tom odredjenom vremenu- umreces. a ti imas izbora da odes i u drugu teretanu i kod drugog trenera ali umreces cim krocis iz ove teretane... pa ti sad uzivaj u slobodi koja ti je data 43 minutes ago, Deja Vu рече Ako hoces da budes najidelnija moguca licnost tj. bog, onda to valjda podrazumeva da ides okolo i govoris ljudima kako da i oni dostignu taj nivo jer im uostalom to zelis posto si najidelnija licnost, zar ne? Ako hoces da budes nabildovan, valjda to podrazumeva da dizes tegove, a ne da sedis. Ovo je najveci problem religije od kad je nastala. Da ne ulazim dublje u filozofiju dozvoli da objasnim ilustracijom. Religijska varijanta: -Wow! kako sam se nabildovao! A sve sto sam uradio jeste da sam sledio odredjena pravila i sad sam najsrecniji covek na svetu!!! Ej ti! Koomsija! Otkrio sam nacin vecne srece! Samo treba da dizes tegove sa mnom i videces nabildovaces se nenormalno i bices najsrecniji covek na svetu! - Ali ja ne volim to, ja vise volim da... - Ne. ne, ne!!!! Ja imam duznost da ti iz najiskrenije ljubavi otvorim oci jer zelim da se i ti osecas ovako dobro kao ja! Ja te volim covece i zato zelim tebi ovo sto se desava i meni jer je mnogooo dobrooo! - Ali ja imam spondilozu... i ukocen vrat... i imam 82 god - Dizi!! Jen- dva- jen- dva- jen- dva- jen... komsija? Komso? Si dobro? Ej jel sve u red... u jbt! Moja varijanta: -Wow! kako sam se nabildovao! A sve sto sam uradio jeste da sam sledio odredjena pravila i sad sam najsrecniji covek na svetu!!! Ej ti! Koomsija! Otkrio sam nacin vecne srece! Samo treba da dizes tegove sa mnom i videces nabildovaces se nenormalno i bices najsrecniji covek na svetu! - Neka hvala komso! Ja se bavim paraglajdingom! Meni to izaziva osecaj neverovatne srece izadovoljstva - Pa bravo komso! Bas mi je drago da smo obojica pronasli smisao svojih zivota! Srecno s paraglajdingom! - I tebi s bildovanjem! Jel kapiras? Dosadni ste. A najgore je to sto niste dosadni iz zelje da svima prenesete nesto mnogo dobro do cega ste sami dosli, nego upravo suprotno. Nista se od onoga sto je u teoriji ne desava u realnosti pa se javlja sumnja u sopstveni izbor a ta sumnja se najlakse leci omasovljenjem sopstvenih ideja. Tako podsveno pokusavas da povecas broj istomisljenika jer time validiras svoj izbor umesto da ga preispitas, sto bi neumitno dovelo do promene samog izbora... da i ne pocinjemo sad o egoizmu koji stoji iza ideje da samog sebe proglasis za nosioca znanja koje posto poto mora da se prenese na sve ostale jer je to znajnje, zaboga, jedino savrseno i ispravno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 57 minutes ago, Deja Vu рече Pravila su tu samo pomocna sredstva za cilj koji sam spomenuo, kao sto su bilderu pomocna sredstva pravilno izvodjenje vezbe, jer ako nepravilno izvodis najverovatnije ces da se povredis. Zaboravljas da uvek mozes da kazes "dodjavola s bildovanjem" i odes na kurs vezenja goblena i tamo pronadjes svoju srecu... S religijom to nije moguce. Kod relgijie je jasno il bildovanje il smrt... nema nista drugo... a ti kao sto rekoh uzivaj u svojoj slobodi da umres ako oces пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 1 minute ago, Снежана рече Није услов, савет је добронамерног Оца који зна шта је за његово дете добро, и шта ће му чинити добро, али нигде код Оца не постоји "ти то МОРАШ да урадиш не би ли ти било добро", и на крају када ти кажеш "Ја то нећу, не морам, јер ваљда ја знам боље шта је за мене добро", Отац ће ти рећи "Важи" али ће те и даље будно пратити и волети, и пусти ће те да думаш и да се клизаш и да падаш једном, два пута...милион пута... док (ако) дођеш испред њега и не кажеш "Ја појма немам, направио сам пакао себи и другима од живота." И најбитније..."Извини Оче, ЈА сам крив"... Vjerujem ja da Tata tako misli i radi, ali ovi što ga tumače, prestrogo ga interpretiraju...plaše i prijete. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 58 minutes ago, Deja Vu рече To vazi za lazne bogove jer su jel te lazni, nepostojeci, pa sto bi ih onda postovao i trosio svoje vreme. Kao kada bi bilder krenuo da slusa i postuje neke pseudo-trenere koji imaju lose i stetne savete, pa tvoj trener kaze: Nemoj da slusas te lupace gluposti, samo ces se povrediti. Nego si zaboravio njegove reci da ne mozes postovati i voleti Boga ako ne postujes i volis druge. Ako bog postuje nasu slobodnu volju do te mere da apsolutno nece da se mesa ni u kakav izbor koji pravimo, zasto bi nam kvario slobodnu volju pravilima koja moramo da postujemo? Evo na primer ti ovog trenutka mozes da skocis kroz prozor i da se ubijes. Ali takodje i ne moras to da uradis. Po logici religije ti uzivas u jednom prelepom izboru i trebalo bi da su mnogo srecan zbog toga. Pa? Jesi li? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече I opet na kraju kao zakljucak, nisu to uslovi u smislu onog tvog pistolja ''ili si samnom ili metak u celo'', takav Bog je tiranin i silovatelj, dakle nesto nametnuto od Boga, nego logicki uslovi. Prosto ne mozes postati bilder ako ne vezbas, kao sto ne mozes postati bog u hriscanskom shvatanju ako ne ides na liturgiju i volis druge ljude. Logicki uslovi? Pa cekaj, ko je tvorac tih uslova? U mojoj analogiji sa bildovanjem, niko nema uticaja na uslove. Ni ja ni trener. Trener je samo posrednik, interpretator bioloskih zakona koji kazu ako vezbas imaces misice. Ali moj trener nije izmilslio te uslove a svakako ih nije sam stvorio. Onaj koji ih je stvorio njega treba da pitas zasto je stvario BAS takve ulove kad je bilo puno drugih varijanti da u delo sprovede to sto je naumio... iz nekog razloga on ja izabrao ovaj najgori nacin. Njeg atreba da pitas ali preispitivanje boga je zabranjeno koliko ja znam? Eto... jos jedno pravilo koje mora da se postuje... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 1 minute ago, Ayla рече Vjerujem ja da Tata tako misli i radi, ali ovi što ga tumače, prestrogo ga interpretiraju...plaše i prijete. свако има право да тумачи како жели и свако наравно износи оно што носи у себи. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 Прочитај овај текст, одлично је објаснио све: http://www.pravoslavni-odgovor.com/Crkva_Hristova/ognjena_reka.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 Управо сада, Снежана рече свако има право да тумачи како жели и свако наравно износи оно што носи у себи. Tako je, i ne želim da me sa Tatom plaše. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 14 minutes ago, cloudking рече Ako bog postuje nasu slobodnu volju do te mere da apsolutno nece da se mesa ni u kakav izbor koji pravimo, zasto bi nam kvario slobodnu volju pravilima koja moramo da postujemo? Он само воли човека и неће да престане никада, и то је то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 11 minutes ago, Снежана рече свако има право да тумачи како жели и свако наравно износи оно што носи у себи. Али то не значи да је свако у праву. Људи пројектују своје страсти углавном... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 3 minutes ago, Господин Бореалис рече Он само воли човека и неће да престане никада, и то је то. Jel mu ne bi bio problem da malo voli neku drugu zivuljku... cisto da se odmorimo malo пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука