Ignjatije Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 9 hours ago, Џуманџи рече Исто ме је питала девојка муслиманске вероисповести. Они не признају Хрстово страдање и васкрсење. Куран учи да се то "причило" људима. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 4 minutes ago, Ignjatije рече Они не признају Хрстово страдање и васкрсење. Куран учи да се то "причило" људима. Па, Мурамаса није Муслиман па исто размишља када је у питању идеја бога, тако да не можемо да крећемо од туђе (не)вероисповести. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 I stidim se i ne stidim se na neki način. Ne stidim se jer je Ljubav stradala zbog ljubavi prema Svom stvorenju. A stidim Ga se jer znam da Ga stalno povređujem svojim gresima. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 Ми нисмо у стању да схватимо Божије промисли и када би се строго придржавали онога што нам Бог поручује, ми не би смели ни било шта да кометаришемо о томе. Ми нисмо кадри да схватимо многе ствари, али онај ко верује у Бога, зна да бог све ради за нашу добробит, без обзира што неке ствари , нама, изгледају парадоксално. Sanja Т., Лидија Миленковић and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 4 minutes ago, Ненад. рече Ми нисмо у стању да схватимо Божије промисли и када би се строго придржавали онога што нам Бог поручује, ми не би смели ни било шта да кометаришемо о томе. Ми нисмо кадри да схватимо многе ствари, али онај ко верује у Бога, зна да бог све ради за нашу добробит, без обзира што неке ствари , нама, изгледају парадоксално. Potpisujem. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 35 minutes ago, Дијана. рече Ali to da će Hristos doći u slavi da promijeni jednom zasvagda i izmiri sve, i da sudi svima; ta predstava im je svakako bliža... Ово заборавих да цитирам - да. Док се то не збуде ми муку мучимо да оћутимо на једну једину реч. Лидија Миленковић and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 Ne stidim se Hrista. Kako bih mogla da Ga se stidim ?! To bi znacilo da se stidim, ljubavi, dobrote, pozrtvovanosti.....ali stidim se sebe pred Njim, jer je i zbog mene stradao, a ja ... koliko Ga iznova, i iznova povredjujem. :'( Slican stid osecam i pred Bogorodicom. Ненад Р. and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 Ključna tema, izgleda, ne baš sasvim shvaćena. Kao što Bodler nije baš shvatio Hrista pa Ga se rado odricao upravo zbog ovog stida: ODRICANJE SVETOG PETRA Što Bog učini od psovki koje do milih Anđela mu stižu i plave nebesa? Ko tiranin pijan od vina i mesa, On, ko uz blag šumor, usniva od njih. Krici mučenika, ubistva pokolj Dođu mu poput slasne simfonije, Jer, i pored krvi što je čovek lije, Nebo nikako da se izdovolji! - Isuse, pomisli na Maslinjak, mesto Gde si se molio onom sa visine, A on se smejao dok su tebi kline Dželati u živo zabijali meso. I kada pljunuše na tvoje bogatstvo Stražari, i bagra od vrste najcrnje Kada oštro poče da zabada trnje U glavu što nosila je celo Čovečanstvo, Kada te postaviše ko metu pred stroj, A strašna težina skršenoga tela Izduži udove, dok ti preko čela Poče da se sliva krv, da teče znoj, Da l' si se sećao lepih, svetlih dana Kad, došavši da ispuniš reči večne, stare Stupao si, jašući krotko magare Peko svežeg cveća i zelenih grana, Hrabar, i pun nade, bičem si okolo Terao trgovce kroz ceo hram sveti Da budeš glavni... i zar ne oseti Da kajanje, pre koplja, bok ti je probolo? Neću svet koji jedino misli glavom, A drugo čini - napuštam ga rado; Da mač potegoh, od mača bih stradao! Petar se odriče Isusa... i s pravom! Sigurno i ja dosta razmišljam po logici ovog sveta. Ne bih rekla da shvatam Hrista pa Ga se zato ne stidim, jer još se ipak stidim svojih 'slabosti' i 'poraza' - ali ne bih ni rekla da se koncentrišem samo na Moćnog Hrista u trijumfu Vaskrsenja pa Ga se samo zato ne stidim. Evo, razmisliću još. Hvala na pitanju. Дијана. and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 3 minutes ago, Paradoksologija рече Sigurno i ja dosta razmišljam po logici ovog sveta. Ne bih rekla da shvatam Hrista pa Ga se zato ne stidim, jer još se ipak stidim svojih 'slabosti' i 'poraza' - ali ne bih ni rekla da se koncentrišem samo na Moćnog Hrista u trijumfu Vaskrsenja pa Ga se samo zato ne stidim. Evo, razmisliću još. Hvala na pitanju. Хвала и теби на значајном доприносу. Иначе, од тада ме мучи то питање. Има она из Шаљивог старечника, када искушеник пита: "Старче, морам ли да се одрекнем света?", а овај му одговори: "Не, свет ће се одрећи тебе". Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 3 hours ago, Goku рече Znači nemaš pojma, kao što sam i mislio. Dobro makar sad znam s kim imam posla. E jesam blesav. Otupelo mi čulo za takve. Stari se. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 3 hours ago, Иван ♪♫ рече Bog ne želi da ljudi budu podanici i licemeri, već želi slobodne sinove. Zašto? Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 6 hours ago, Muramasa рече Specijalne tvrdnje zahtevaju specijalne dokaze. Na primer, ako bih ti ja sad rekao da sam usput stao i uzeo kafu iz automata, ti ne bi imao razloga da mi ne veruješ, niti bih ja išta dobio time što bih te slagao. Ako bih rekao da mi se javio Zevs lično i da ti je poručio da na moj račun uplatiš 1000 evra da te ne bi spalio munjom, verovatno bi zahtevao adekvatan dokaz za tu tvrdnju. Да, али какве доказе? Научни доказ тврдње "Исус је чинио чуда и ходао по води" или "Бог постоји" је једноставно немогућ. Наука је алат који нам служи да што боље опишемо природу, примењена математика помоћу које креирамо математичке моделе који описују природне појаве и имају спектар онога што јдозвољавају и онога што забрањују. Ако се експериментално утврди нешто што теорија забрањује, онда се она или модификује или пада у воду и ствара се нова. Како мислиш то да примениш на ово о чему се прича овде? Наука по суштини мора да буде агностична. Једноставно, не тиче је се метафизика у било ком облику и тиме не може да се бави све и да неко хоће, јер је то немогуће радити научним методом. Све друго је идеолошка злоупотреба која никоме неће донети ништа добро. Дијана., Goku and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 7 hours ago, Џуманџи рече Зато што је у питању Бог. Морамо се вежбати да гледамо из туђе перспективе. Добро, "морамо" је смешна реч, али схватате поенту. Ништа од овога што си написао може а и не мора бит', тј. нису неки аргументи. Владимир је једини за сада написао нешто што ми се чини као одговор. Mozda bi ti drugi mogli da vezbaju da gledaju stvari iz tudje perspektive , verovaatno bi tako izbegli gomilu glupih pitanja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 7 hours ago, Џуманџи рече Па, Мурамаса није Муслиман па исто размишља када је у питању идеја бога, тако да не можемо да крећемо од туђе (не)вероисповести. On ima slican mentalitet kao i muslimanski fundamentalisti , jedina je razlika sto on svoga boga ne zove alah nego malo drugacije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 2 hours ago, Muramasa рече Tako što neko danas dođe i javno demonstrira hodanje po vodi ili dizanje mrtvaca i to više puta, uvek na isti način. Јес, па да га ухапсе они у фантомкама јер хода по градилишту и да га онда разапне Вучић. zuti car and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука