Jump to content

Препоручена порука

Управо сада, Плутон рече

Јел' узвикнула можда „Доста је било!“ пре одласка?

Када је Радуловић требао да крене на гласање, узвикну: "Доста је лило" и пљусак стаде!

Хаха, крадем идеје са фејса. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Плутон рече

Ја сам ишао без кишобрана на гласање, а Вучић са кишобраном.

Па кад не може образ да опере.....а оно ни глава да не кисне.....хихихи....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

ПРАВИЛА И ХРОНОЛОГИЈА ИЗБОРА У СРБИЈИ: Што је време горе, то већа излазност на изборе

Киша и ружно време, који су најављени на дан одржавања избора, погодоваће већој излазности бирача. Тако бар каже статистика.

Лоше временске прилике у многим земљама утичу на изборну апстиненцију, али не и у Србији. Наиме, показало се да је код нас највећа излазност забележена управо када је било лоше време.

То је био случај са парламентарним изборима у јануару 2007, кад је, по киши, на биралишта изашло 60,6 одсто грађана. Слично се догодило и 2003. Са друге стране, најмања излазност од 1990. била је на изборима 2014, који су практично одржани у идеалним временским условима – (око 53 одсто).

– Излазност у Србији мање зависи од временских прилика, а више од тога како су избори представљени, колико су важни и да ли се бирачи опредељу за или против нечега. У земљама високе политичке културе временске прилике више утичу на расположења бирача да изађу на изборе, него код нас – каже за „Блиц“ Бојан Клачар из Цесида.

Научници су у СAД у петогодишњем истраживању доказали да лоше време у Aмерици утиче на њихове гласаче и да у тим условима гласају махом само најпосвећенији бирачи. У Великој Британији реакција гласача је обрнута – излазност се повећава сваки пут када на дан избора пада киша.

Да се Срби у том погледу понашају слично као и Британци, каже психолог Зоран Миливојевић.

Грађани Србије би лепо време радије искористили за излазак у природу и дружење са пријатељима, него за одлазак на гласање.

Он истиче да би лоше време требало позитивно да утиче на излазност, јер људи седе код куће, гледају телевизор и ментално се укључују у изборну атмоферу и мотивишу да оду на бирачка места.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Плутон рече

Јел' узвикнула можда „Доста је било!“ пре одласка?

Obzirom kakvu je facu slozila pre nego sto je izasla, verujem da je u sebi vristala " Dosta je bilo" 

Pokusala sam da joj sugerisem sa " ....glasaj za_ " ali me je prekinula recima " Znam ja za koga cu da glasam! " Tako da dalje nisam smela nista da joj kazem...:smeh2:

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Плутон рече

Šta relativno visoka izlaznost može da znači za rezultate? Šta kažu dežurni analitičari?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Допис са једног гласачког места где је грађанин злоупотребио гласачки листић. :)

glasacki-listici-6.jpg

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Paradoksologija рече

Ozbiljna tema, :D šta ćeš

Наравно, реч је о будућности земље! ;)

--

1 minute ago, Јанко рече

Плутоне, има ли ЦЕСИД-а да се огласи?

Кад они почињу са (временском) прогнозом?

Засад овак'e неке информације. :)

Према подацима РИК-а до 14 часова гласало је 28,89 одсто грађана, док је према проценама Цесида на биралишта изашло њих 29,7 одсто. Грађани бирају 11. сазив републичког парламента од увођења вишестраначја у Србији. Право гласа има 6.739.441 бирач. Гласачка места отворена до 20 часова.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2534/izbori-2016/2294263/srbija-bira.html

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Paradoksologija рече

Šta relativno visoka izlaznost može da znači za rezultate? Šta kažu dežurni analitičari?

Већа излазност - мањи Вучић. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плутон рече

Већа излазност - мањи Вучић. :)

S druge strane - može li biti da je bar donekle veća izlaznost zbog organizovanih i gonjenih grupa 'sigurnih' glasova?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Paradoksologija рече

S druge strane - može li biti da je bar donekle veća izlaznost zbog organizovanih i gonjenih grupa 'sigurnih' glasova?

http://www.imdb.com/title/tt3316798/

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Данче* рече

Допис са једног гласачког места где је грађанин злоупотребио гласачки листић. :)

glasacki-listici-6.jpg

само су последице различите 12:smeha:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Plasim se da dzabe glasamo...:(( Okreni-obrni, imace vecinu. Ukradeni glasovi, iznudjeni glasovi, kupljeni glasovi, regularni glasovi...pa vi vidite. 

7 minutes ago, Paradoksologija рече

može li biti da je bar donekle veća izlaznost zbog organizovanih i gonjenih grupa 'sigurnih' glasova?

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Adelaida рече

Ukradeni glasovi, iznudjeni glasovi, kupljeni glasovi, regularni glasovi.

13076519_848404501937872_627805120623836

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...