Jump to content

Који аутомобил вам се свиђа?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

пре 4 минута, kordun рече

auto mora biti lijep, siguran, udoban, ovo je moj ukus- 

То је одличан свакодневни ауто, јест, али ипак естетски није близу старим BMW па не знам колико кривих линија да му додају, нема визуелног карактера.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вукашин Ковачевић рече

То је одличан свакодневни ауто, јест, али ипак естетски није близу старим BMW па не знам колико кривих линија да му додају, нема визуелног карактера.

pa meni je najljepsi bmw do sada i jedini auto koji sam morao imati, inace nisam lud za autima, sto se tice estetike ti i obi ste demonizovani po tom pitanju, ja sam godinama zivio od dizajna, znam sta je lijepo, kad ja kazem nekoj zeni da je lijepa, onda je stavrno lijepa, razumijem se u te karoserije oduvijek

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Вукашин Ковачевић рече

Normalno. Izgled nekadasnjih auta i ovih danas je kao kad poredis Barbaru Straisend i Beyonce - jedno je bilo klasa, drugo je samo natrpano meso bez stvarnog lica.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Normalno. Izgled nekadasnjih auta i ovih danas je kao kad poredis Barbaru Straisend i Beyonce - jedno je bilo klasa, drugo je samo natrpano meso bez stvarnog lica.

to je poremecaj brate psiKicki, novi auti su daleko ljepsi od starih za vecinu naroda, ne bi industrija isla u rikverc, velike pare se trose na dizajn kad su auti u pitanju i koriste se najveci svjetski talenti za estetiku, niste sad ti i vukasin veci eksperti od njih, vi ste samo specificnog  retro ukusa

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, kordun рече

to je poremecaj brate psiKicki, novi auti su daleko ljepsi od starih za vecinu naroda, ne bi industrija isla u rikverc, velike pare se trose na dizajn kad su auti u pitanju i koriste se najveci svjetski talenti za estetiku, niste sad ti i vukasin veci eksperti od njih, vi ste samo specificnog  retro ukusa

Ovo danas ti je vecinom sve amorfno i bez lica, nasvirane linije bez stvarnog sklada. Pre 20-30 godina auto je imao lice, svaki je bio za sebe i lako prepoznatljiv.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Ovo danas ti je vecinom sve amorfno i bez lica, nasvirane linije bez stvarnog sklada. Pre 20-30 godina auto je imao lice, svaki je bio za sebe i lako prepoznatljiv.

evo ti bmw 5 iz 1988 

31690420001_large.thumb.jpg.2c15a60975955ce1fce2d330626c0bbd.jpg

a evo i modela iz 2017

2018-bmw-5-series_100585605_h.thumb.jpg.b5e7b4cd49fbb3b21b3bba25a41e851a.jpg

tebi je ljepsi ovaj iz 1988?

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, kordun рече

tebi je ljepsi ovaj iz 1988?

Jeste. I to nije pravilo kod svih marki i modela, ali kod vecine jeste.

Meni se od sasvim novih npr. bas dopada kako je uradjena Opel Mokka, tako treba temeljan dizajn da izgleda...

...

vauxhall-mokka-review_trans_NvBQzQNjv4Bq

https://www.telegraph.co.uk/cars/vauxhall/vauxhall-mokka-review/

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, obi-wan рече

Jeste. I to nije pravilo kod svih marki i modela, ali kod vecine jeste.

Meni se od sasvim novih npr. bas dopada kako je uradjena Opel Mokka, tako treba temeljan dizajn da izgleda...

...

vauxhall-mokka-review_trans_NvBQzQNjv4Bq

https://www.telegraph.co.uk/cars/vauxhall/vauxhall-mokka-review/

Stvarno, auto je bombona ( vidjam ga kod nekih tamo komsija par ulica dalje )

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, kordun рече

evo ti bmw 5 iz 1988 

Ево у чему је ствар, џаба милион дизајнера и тржишних истраживања, тако данас праве генеричке холивудксе филмове, истражују шта се људима свиђа, иду на безбедно, уместо да им усаде шта им се свиђа.

Овај нови BMW изгледа кул, али по основним естетским обележијима се не разликује од милион других аута, слични фарови, сличне збуњене линије, нема никакву особеност више што га естетски издваја. Скини знак BMW и лаик више није сигуран који је то ауто.  Овај стари међутим, има инстант препознатљивост, само стари BMW има такве блатобране у шпиц, те фарове, такву хаубу, елегантну линију без вишкова. У уметности, да ли је нешто ремек-дело или није цени се само по томе колико је препознатљиво, и управо тај стари BMW је наметнуо свој визуелни идентитет као сопствен и уникатан, инстант препознатљив, као и Буба, као Мустанг, Кадилак, Ајкула,  и тд.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

995766942_BMW1.thumb.jpg.89d828cd8ac06416ad5ba180cd0cf0c1.jpg

Kazu,( oni koji se razumeju u automobile ) da BMW kada se vozi, ima neki, poseban feeling.

Kao, neko, ko je bio profi vozac ( u firmi, oko 3,5 godine ), verujem da ima neke istine.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...