Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наравно цела атмосфера комерције и притисак да се што више купи, да се погледа што више америчких 'божићних' филмова, да се што боље спреми што за Бадњe Вече и за сам празник може да смета, да се изгуби есенцију, којом је Оваплоћење Сина Божијег.

Календар не ма везе - на пример овде у Пољској има парохије које имају нови календар и ових које имају стари, па доста људи из ове друге групе концентришу се на томе да буду 'другачији' од свих осталих и више причају 'то је истинки православни Божић' и мало гледају о чему се овај Божић ради - наравно, сад генералишем, само оцу да покажем да 'Разбозичење' Божића може се десити са сасвим друге стране.

То је наш задатак као верника да подсећујемо друге о чему се ради, па и да подсећујемо о томе нас самих.Мислим да најбоље средства су стварни пост и редовно Причешће у време овог поста, а пре свега за празник (како може да се проживи долазак Христа на земљу, ако Он неће доћи код нас?).

А шта је то стварни пост? Не само да не једемо меса итд. али на пример да се одрекнемо музике, да све више читамо Стари Завет (децембар је пун празника пророка) да видимо и осетимо како је био очекиван Христос, да идемо редовно у цркву, да се исповедамо - и овде је пуно посла за свештенство. , да идемо редовно у цркву, да се исповедамо - и овде је пуно посла за свештенство - да није у томе нациjоналан идентите или вера, али да то су само средства за ове велике ствари, да оне само помажу у доживљају. И мислим да ако неко је добро провео пост (врлина већ не позната на западу, због чега можда и Божић тамо у смислу хришћанском већ пропао) онда и има Божић са Богом.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Ispravka posta - fali riječ standard:

https://www.pouke.org/forum/topic/41872-разбожићење-божића/?p=1387083

a to zbog toga što bi bili u misus minusu finansijskom i imali nizak opšti životni standard a to sa svakim novim djetetom to lošiji.

U čemu su sad njihovi postupci nelegetimni nelegitimni, nemoralniji, nejevandjeljski, za osudu i bitno drugačiji od onih sveštenika i episkopa koji rade to isto samo na drugi način?

Подели на овим сајтовима

Pozdrav Pán Bůh, na šta naletih danas,

tom konzumu zaista više ništa nije sveto:

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/barbie-jako-panna-marie-ken-jako-jezis-umirajici-na-krizi_359306.html?showTab=nejctenejsi-3

Treba samo postavit ogromni krov od zapada na istok i od sjevera na jug,

a na vrata napisat: Globalni Cvokhaus, cvokarna, ludnica - to je svijet danas.

:0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

Цитат

Богочовек Христос је “прошао земљу чинећи добро” (Дј 10,38), а људи готово више не верују у братство и пријатељство, чак се најмилосрдније кидају основни људски додири.

Подели на овим сајтовима

On 9. 1. 2016. at 11:28, Иван ♪♫ рече

А 'што?  :scratch_head:  ne_shvata

Мислила сам на светску музику уз пост - да боље да се човек одрекне ње у то време. Лакшe је да човек нађе у себи мир, има више времена за молитву, мање мисли о светском, а за крај пошта, значи за празник - више радости, музика изражава онда ову радост и енергију. Таква је моја пракса и још неколико људи којих знам.

Подели на овим сајтовима

On 9. 1. 2016. at 12:57, Dominika рече

Мислила сам на светску музику уз пост

Ako se tim misli na turbofolk, satanističke verzije metala i tehno, onda ja postim svaki dan od tog.

:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

On 9. 1. 2016. at 12:57, Dominika рече

Мислила сам на светску музику уз пост - да боље да се човек одрекне ње у то време. Лакшe је да човек нађе у себи мир, има више времена за молитву, мање мисли о светском, а за крај пошта, значи за празник - више радости, музика изражава онда ову радост и енергију. Таква је моја пракса и још неколико људи којих знам.

Aha, shvatam. Ja muziku doživljavam drugačije, muzika je izraz mog unutrašnjeg stanja, i često uteha, pošto od ljudi slaba vajda. Ja uz muziku lakše nađem mir. Lepa muzika i oplemenjuje dušu. :) 

Подели на овим сајтовима

On 9. 1. 2016. at 13:04, Иван ♪♫ рече
muzika je izraz mog unutrašnjeg stanja, i često uteha,
:dobro:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 9. 1. 2016. at 13:04, Иван ♪♫ рече

Aha, shvatam. Ja muziku doživljavam drugačije, muzika je izraz mog unutrašnjeg stanja, i često uteha, pošto od ljudi slaba vajda. Ja uz muziku lakše nađem mir. Lepa muzika i oplemenjuje dušu. :)

Samo infideli nalaze utjehu u šejtanskoj muzici, utjeha je jedino u Allahu!

Evo ovaj mladenec na tom dole videu će ti to dalje razjasnit i objasnit do detalja.

http://bit.ly/1MYTdLL

:nene:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...