Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

То је увек било моје поимање и мој осећај, а касније читајући Писмо и Предање увидео сам да су у апсолутном сагласју по том питању.

Не може од Цркве да се тражи да благослови ту врсту ''љубави''. Треба тражити помоћ, а не благослов.

Ne govorim ja sada da Crkva blagosilja brak između dva muškarca.

Ja se glasno preispitujem, zašto se na taj greh ne gleda kao i na svaki drugi greh, koji svi mi činimo svakodnevno?

Zašto je taj težak krst ostavljen da se rešava van Crkve van Hrista, kad je sam Hristos taj greh primio na sebe i može da pomogne i oprosti, odnosno da razjasni i samom homoseksualcu šta mu se vaistinu dešava.

Zašto crkva zatvara vrata i govori, da homoseksualac mora sam da se očisti pa da dodje Hristu a nas koji to nismo poziva da utehu nađemo u Crkvi gde je Hristos Isus.

Kako da nadje utehu i pomoć van Crkve? Kakav je to greh ta homoseksualnost? Fircanje bez cilja? Pa svi smo se fircali bez cilja, dok sam Isus Hristos nije došao i uzeo sve grehe na sebe i nije tražio da pobedimo sami palu prirodu kao što to danas može da se zaključi.

Zašto zaboravljamo da je Sveto Pričešće Lek i Spas. Gde da čovek nađe drugi Lek van Leka?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

То је увек било моје поимање и мој осећај, а касније читајући Писмо и Предање увидео сам да су у апсолутном сагласју по том питању.

Не може од Цркве да се тражи да благослови ту врсту ''љубави''. Треба тражити помоћ, а не благослов.

Gde si pročitao u Pismu ili čuo u Predanju, da je homoseksualnost volja a ne priroda?

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Зато што је то једини здрав однос који је и приликом Стварања благословен. Остало су девијације.

A sto je to zdrav odnos, a ovo nezdrav?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Добро си све рекао. Само да кажем да сам ја говорио уопштено о хомосексуалности покушавајући да одговорим на питање бураза ВСБ-а, а не усуђујем се никада да другима делим савете. Нисам пратио тему, али видим да је у питању исповест момка који има проблем са хомосексуалношћу. Нека му је Господ Бог у помоћи.

Nemoj lupati, cuj koji ima problem sa homosexualnoscu, pa onda i ti imas problem sa heterosexualnoscu, sta nece covjek procitati.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ух... Ако се неко родио и то му је датост иде против природе а пут надилажења исте није лак а ни немогућ верујући искуству хришћана... Шта би рекао ја на пример ако се поставим на место тих људи?! Не знам, вероватно не могу ништа рећи јер не живим њихов живот, не носим њихов крст. Могу само да их волим као људе и да им желим добро. За почетак, верујем да ће и то допринети да се они осете лакше уколико их то притиска, макар као неусамљени у борби од стране једног човечуљка, толико бар могу. 

Друго, наилазио сам и на примере где постоје неке сексуалне девијације... шта све не, па ме увек асоцира на ово: "распалише се жељом својом један на другог, мушкарци са мушкарцима чинећи срам, примајући на себи одговарајућу плату за своју заблуду"... колико ми је познато овде Ап. Павле не говори да су гајили узајамну љубав и жудњу... како ово правилно разумети? Да ли генерализовати, чисто сумњам.

Брак се благосиља, а и склапа ради потпуне телесне и духовне заједнице у коме се рађају и васпитају деца. Ако се подсетимо стварања ("мушко и женско створи их"). И благослови их Бог и рече им: рађајте се и множите се и напуните земљу и владајте њом (1. Мојсијева 1, 27-28).

Али све то остављам сада... покушао сам да испратим тему. Оно што сам желео рећи јесте да неко као Винке има снаге и храбрости да изнесе своје недоумице, своју битку и то подели са нама а ја (или добар део нас) немам снаге ни да се исповедим када дође време.

Je li ih Bog direktno stvorio ili su nastali spontano, kako onda uklapas evoluciju u sve to, to mi nije jasno, ipsade kao da ih je stvorio prije par hiljada godina, mozda dobro za protestante ali ne i za pravoslavnog hriscanina. Da li je moguce da je covjek nastao slucajno i da je Gospod bas njega odabrao kao kognitivno najsuperiornijeg?

Подели на овим сајтовима

Je li ih Bog direktno stvorio ili su nastali spontano, kako onda uklapas evoluciju u sve to, to mi nije jasno, ipsade kao da ih je stvorio prije par hiljada godina, mozda dobro za protestante ali ne i za pravoslavnog hriscanina. Da li je moguce da je covjek nastao slucajno i da je Gospod bas njega odabrao kao kognitivno najsuperiornijeg?

Nije moguce, jer Bog onda ne bi bio Bog, nego ko zna sta...

Bog je logos i sve sto radi radi sa smislom i iz ljubavi tako da je itekako ciljano stvorio coveka...

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Nije moguce, jer Bog onda ne bi bio Bog, nego ko zna sta...

Bog je logos i sve sto radi radi sa smislom i iz ljubavi tako da je itekako ciljano stvorio coveka...

Pa je li sa smislom stvorio i homosexualnost?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Evolucija i Bog se ne uklapaju nikako.Ako je evolucija tačna Bog koji je ljubav je mrtav.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Zamisli nije, Bog je stvorio Adama i Evu, a Steva se upleo u pricu kasnije.

Rekoh ti na pp pre koji sat zasto mislim kako mislim.

Bog je stvorio Adama i Evu i naznacio ih jedno za drugo, ali padom sve se malo pobrkalo, pa su umesto muza i zene postali mnogi surogati ljubavi.

Bog se vise direktno ne mesa u ljudski zivot, ok, imali smo potop malo, pa malo sodoma i gomore, pa par puta se andjeo javio kad je bio neki dogadjaj bas od vaznosti za celo covecanstvo..inace je Bog ostavio decu da malo i sami rastu, kad vec ono sto su dobili za dzabaka nisu mogli da svare, pustio ih je da rastu tempom koji njima odgovara ocigledno.

u ovom palom svetu, Bog se ne mesa puno, pusta covekovoj slobodi da cini sta joj volja. E pa ta covekova sloboda se malo vise pobunila i umesto da tezi sjedinjenju s Bogom pocela da eksperimentise, i da ide iz greha u greh, iz promasaja u promasaj. Vremenom se tu nakupilo svega i sada imamo i ljude koji se rode sa takvim sklonostima. Ja licno ne verujem da je to rezultat Bozijeg mesanja, nego bas obrnuto Bozijeg pustanja da nasa sloboda odredjuje i nase zivote i zivote nasih potomaka...

Homoseksualnost kao zelja za sjedinjenjem sa istim polom, ukoliko se ne ostvari, ukoliko se posmatra kao krst nije osuda ali je podjednaka osuda ukoliko neko sprovodi te svoje sklonosti kao sto je i osuda ako neko pusta sebi hetero sklonosti tj masti na volju, podjednaka osuda kao recimo lopovi ako pustaju sebi na volju i slicno...

Zaboravljate da se neko isto tako rodi kao mitoman, neko kao piroman, neko ima toliko jak nagon da postane nimfoman, neko kaze da mu je u prirodi da voli da opsti sa zivotinjama i isto tako to ne misli da je lose niti da je uzivanje, neko podlegne kocki pa misli da ne moze bez toga, pa svasta nesto, neko podlegne hrani, neko podlegne slavoljublju, neko cemu sve ne...

Sve te strasti su vise manje zastupljene kod svakog i svi se mi s tim borimo, ne kazemo to je nasa priroda mi ne mozemo protiv toga.

Sa Bogom se sve moze kad se hoce.

Подели на овим сајтовима

Ствар воље је, страст као и свака друга, а лечи се као и сваки грех - избегавањем.

kako homoseksualnost mozze biti stvar volje,ajd mi lepo objasni,...jedno je strast a jedno homoseksualnost...dali si ti izabrao da budes heteroseksualan ako jesi?dali je to stvar prirode...Boz\e moram to ovako da kazem ali stvarno lupate,stvar volje,ne mogu da verujem..

Подели на овим сајтовима

Bog je stvorio Adama i Evu i naznacio ih jedno za drugo, ali padom sve se malo pobrkalo, pa su umesto muza i zene postali mnogi surogati ljubavi.

Па није ни чудо што имате такве ставове о хомосескуалности кад их заснивате на фикцији. Хомосексуалност је старија од човека на овој планети. А Адам и Ева су или метафора или су постојали онако како Милан Николић замишља (или нешто слично).

Подели на овим сајтовима

Па није ни чудо што имате такве ставове о хомосескуалности кад их заснивате на фикцији. Хомосексуалност је старија од човека на овој планети. А Адам и Ева су или метафора или су постојали онако како Милан Николић замишља (или нешто слично).

Hahahaha, pazi kad sam se strecnula, nemoj molim te da saznajem kako on zamislja ne moram ja sve da znam :))))

Evo necu vise, bicu dobra, pticice cvrkucu cvece cveta papadjenjaaaaaa :)

Подели на овим сајтовима

Evolucija i Bog se ne uklapaju nikako.Ako je evolucija tačna Bog koji je ljubav je mrtav.

Evolucija je tacna, za to postoji milion dokaza, tako da ne znam sta da ti kazem.

Подели на овим сајтовима

Hahahaha, pazi kad sam se strecnula, nemoj molim te da saznajem kako on zamislja ne moram ja sve da znam :))))

Evo necu vise, bicu dobra, pticice cvrkucu cvece cveta papadjenjaaaaaa :)

Па можеш да причаш шта хоћеш, ово је слободна земља и слободан форум, фала Богу. :) Али као што ти пишеш слободно, тако и ја могу слободно да ти одговорим да си у великој заблуди ако свој став о хомосексуалности засниваш на причи о Адаму и Еви, паду у грех, и о некаквој савршеној природи пре пада. Тога на овој планети није било.

Подели на овим сајтовима

Evolucija je tacna, za to postoji milion dokaza, tako da ne znam sta da ti kazem.

Ja te dokaze ne videh samo gomilu spekulacija i nagađanja.Tako da ne znam ni ja šta tebi da kažem.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...