Goku Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 Ја само предложих, што у шали, што у збиљи, к'о велим, боље и варијанта камп сабор него но сабор ет ол. Па ако нема у конаку мјеста за 30ак људи, нека има за 10-15, а остали,наравно ко може, нека кампују (ето ја бих). Толико, да не буде конак препрека. Ayla and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 Meni je problem to sto veoma retko mogu da uzmem slobodan vikend, i moram da ga najavim na 15-20 dana. Par puta se desilo da se zakaze sabor, ja rezervisem slobodne dane, a onda, malte ne, uoci sabora se odlozi za sledeci vikend. Tako da, mnogima od nas izvan Bg nije uvek lako da dodjemo, ma koliko da zelimo. I jeste tesko uskladiti mogucnosti, nazalost. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 Ево пошто је јучошњи дан волшебно нестао да поново напишем оно што написах синоћ. Дакле, игуман шишатовачки је рад да нас угости, али нажалост нема услова за коначење. Да не ширим сад причу као синоћ, углавном, идеја је следећа. Окупљање у суботу у јутарњим сатима у манастиру Шишатовац. Литургија. После тога целодневно дружење до вечерњих сати. Поред манастира има економски део где се може зготовити храна, роштиљ, прагње или шта већ. Све онако како смо и замислили само без спавања у манастиру. Та субота би могла да буде негде у септембру и могуће је да се организује и превоз из Београда, у зависности колико нас буде комбијем, односно мини бусом или пак аутобусом. Пошто је синоћ било неких коментара о неизводљивости ове акције и удаљености намастира, желим да кажем следеће. Прво, ово је само предлог. Први конкретан. Не агитујем да буде усвојен. О томе одлучујете ви-форумаши. И где се већина сложи, тако ће и бити... Или неће ни бити. Друго, Шишатовац ми је пао на памет, као можда добро решење, а гледе удаљености и због воље појединих другова и другарица из Републике Српске. И зато што је игуман мој школски друг Треће-изјашњавајте се Значи, ово је предлог, па ајде да видимо. Изнесите и ви своје. На крају, жалићу се тамо серверу, јер се изгубила и препорука за филм "Спотлајт", ал ме мрзи да поново пишем Ето тако браћо и сестре. Толко од мене Снежана, -Владимир-, Јелена011 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 26, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 To bismo mogli i u junu, prije 25.-og, (Apostolski post), bolje na raspustu, manje je obaveza, a i ljudi su zagrijani sad Mislim da je varijanta bez noćenja mnogo bolja i praktičnija i dosad se pokazala izvodljivom. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 59 minutes ago, Милан Ракић рече Друго, Шишатовац ми је пао на памет, као можда добро решење Gde je Sisatovac? Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 3 minutes ago, Adelaida рече Gde je Sisatovac? https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80_%D0%A8%D0%B8%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86 https://www.google.rs/maps/place/%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80+%D0%A8%D0%B8%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86/@45.0924138,19.6960001,10z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x3ffba0b1e9b9d6b0!8m2!3d45.125336!4d19.551911?hl=sr АлександраВ and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 Imam jedan predlog, mozda da nam Mali Lazar organizuje neki put...ima iskustva, poznaje manastire... platicemo na rate e sad jedino je problem, verujem, za forumase iz Republike Srpske....mozemo mi tamo, ako nam je lakse da se skupimo po mestima u Srbiji, krene jedan autobus po gradovima i skupi nas....sta znam...samo predlazem. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 30 minutes ago, Adelaida рече Imam jedan predlog, mozda da nam Mali Lazar organizuje neki put...ima iskustva, poznaje manastire... platicemo na rate e sad jedino je problem, verujem, za forumase iz Republike Srpske....mozemo mi tamo, ako nam je lakse da se skupimo po mestima u Srbiji, krene jedan autobus po gradovima i skupi nas....sta znam...samo predlazem. Ovaj prijedlog vezan za autobusku liniju Srbija-Republika Srpska, mi se sviđa. Neka svrati i do Podgorice, na usput mu je (a ja? ) АлександраВ and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 Ево да и ја, као стари ватрени поборник сабора кажем коју. 1) Похвале Милану Ракићу на труду око свега 2) С обзиром да је већина форумаша из БГ, вјероватно и јесте најлогичније да манастир буде неки ту у (релативној) близини. Е, сад.... Мени септембар не одговара, прва два викенда, ако Бог да, смо на одмору, а посљедњи је старијем малцу рођендан, тако да би ми евентуално одговарао само 17.9. А за нас који смо подаље, може бити проблем и тај један дан, поготово што се треба стићи рано ујутру, а кретало би се предвече, па ко је осуђен на аутобусе (пунтић на жалост више није за дуг пут, а и да јесте, ја нисам баш неки возач да крећем из БЛ по поноћи, па да се опет враћам исти дан навече). Тако да, иако Дијана каже да је варијанта без ноћења практичнија, мислим да за оне који долазе "издалека" баш и није. Е сад, ако је прихватаива варијанта долазак аутобусом људи из Србије у РС, можда бисмо се могли распитати за Липље или Ступље, нпр. (мада не познајем никога лично тамо, па бих требао тражити контакте, није немогуће, али би се требало потрудити) Како било да било, шта се год договорите подржавам. Код мене жеља није спорна, само ћемо видјети око реализације. Милан Ракић and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 2 hours ago, Милан Ракић рече На крају, жалићу се тамо серверу, јер се изгубила и препорука за филм "Спотлајт", ал ме мрзи да поново пишем Ништа, ја само да кажем да и ја препоручујем филм (пошто не могу да аминујем) Милан Ракић and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 26, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 Мало је незгодно да мјесто одговара свима, и сви су сабори до сада били у Србији, и колико знам, у непосредној близини Београда. Варијанта: Република Српска, тј. окупљање у Бањалуци је такође била преговарана, прије.. БЛ је опет предалеко за већину, а већина је ипак Србијанаца... Можда некад организовати нешто око Шапца, ту је можда најближе из већинне праваца. Бањалука јесте далеко, то наравно знам. Можда да и није обавезно стизање на литургију, јер то је заиста прерано за рецимо ту удаљеност, али да се ипак стигне прије подне... Ипак је варијанта без ноћења много практичнија из разумљивих разлога. Посебно кад су манастирски простори у питању. Мислим да ту и цјелодневни скуп, метеж ипак ремети манастирски мир и није уобичајена ситуација. Goku, PredragVId and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 4 minutes ago, Дијана. рече нешто око Шапца Manastir Šišatovac je na oko 40 km od Šapca. Napisah gore da je ideja oko Šišatovca upravo i nastala zbog toga što je bliži ljudima iz RS. Dalje, ako se organizujemo, možda bi se mogao organizovati i konak kod kolega iz Beograda za one koji nemaju gde za taj vikend, kod rodbine, prijatelja, forumaša koji imaju uslova da ugoste ljude sa strane, pa onda u subotu ujutro put manastira organizovanim prevozom i uveče povratak... PredragVId, Goku, Драган Јашић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 Сви мрш у Шишатовац ! https://www.youtube.com/watch?v=c8aOjThMZ1o Kaludjerovic Sreten, Милан Ракић, Снежана and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 14, 2016 Пријави Подели Написано Јул 14, 2016 .....i, sta bi ? 'Ocemo li ? Sanja Т., -Владимир-, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 14, 2016 Пријави Подели Написано Јул 14, 2016 10 minutes ago, Лидија Миленковић рече .....i, sta bi ? 'Ocemo li ? Наравно да `оћемо, Лидија, нарочито ти и ја Лидија Миленковић, PredragVId and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука