Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 51 минута, Православни Србин рече

И ми смо обарали НАТО авионе деведесетих (а после и славили), али то није променило крајњи резултат-наш пораз од НАТО пакта и губитак наших територија. Тако да ни ово неће променити крајњи резултат, чињеницу да је Сирија разорена и ратом уништена земља, да је народ страдао, да је велики број људи побегао и да то није дефинитивно више она земља која је некад била. И то су факти.

Vidim da je nato-svrab postao prilicno nepodnosljiv. :smeh1:

Sirija je vec pocela sa obnovom, ima ko to da radi, fala Bogu. A ovo slavlje je itekako vazno, jer u sebi nosi preko potreban optimizam za dalji zivot. I u ranijim velikim ratovima su mnogi bivali jos gore razoreni, pa nisu pricali ovakve gluposti, nego su negovali najbolju nadu u buducnost. I nisu se razocarali - njihove zemlje su obnovljene, ljudi su ponovo nastavili da zive normalno.

Е сад, све и да је ово договорено (а могу да се сложимн да јесте), Гриша је ту у праву, не бих волео да се било ко договара преко наших леђа. А ко мисли да је похвално што се Русија договара са Америма преко леђа несрећних Сиријаца, тај став ми је тек проблематичан. И ти договори у ком Русија увек испадне слабија и попустљивија страна су ми тек дискутабилни, ал ајд. 

Kad se sloze Grigorije rusoljub i PS amerikanofil, odma` znas kol`ko je sati. :D

Но, хвала Богу, тога код нас неће бити, и добро је што код нас неће бити сукоба. А што се Руса и њихове ,,одбране" (какву су демонстрирали у Сирији) тиче, могу само да кажем -далеко им лепа кућа. Реално.  

Na tvoju veliku zalost, takvi kao ti su u znatnoj manjini. Jer ko ima pameti vec je mogao da vidi da ovakva diplomatija i terenska aktivnost, kakvu sad npr. vode Rusi (sutra mozda Kinezi, Brazilci, Bog sami zna), daje itekako zrele i kvalitetne rezultate - mnogo manje krvoprolica, mnogo vise konkretnih uspeha na terenu.

To su, sto je jos i najvaznije, uvideli i mnogi trezni ljudi na samom zapadu, narocito prilicno veliki broj intelektualaca. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Evo jednog komentara sa Krstarice   

Руси су, целокупним својим ангажманом у Сирији, послали јасну поруку-не исплати се бити њихов савезник. Ето како је прошла Сирија (које ми је искрено највише жао, прошли су ко ми деведесетих). Поучне су оне слике што их је комшија поставио. Сирија је разорена јер је била најоданији руски савезник на Блиском Истоку.

То да би избио трећи светски рат да је Русија реаговала су будалаштине. И бедна правдања руске немоћи да заштити своје савезнике. Да су озбиљна држава, Руси не би дозволили никад да уопште дође до рата, да дође до уништења и разорења Сирије. То су могли, да су поставили црвене линије и да су послали одмах војску као подршку Сирији и да су рекли да неће дозволити да ико нападне Сирију. Не, они су допустили да до рата дође, а интервнисали су кад се рат већ дебело размахао. Не би изби никакав ,,трећи светски рат", али Амери не би можда напали Сирију.
Сада они шамарају Русију, ово је спрња са Русима, а реално и јесу за спрдњу, јер су од изјаве ,,реаговаћемо ако иједна ракета крене ка Сирији", спали на то ,,добро, пало је ко зна колико ракета, али није на наше базе, а да јесте, реаговали би". Неозбиљна држава тотално.

И то смешно правдање трећим светским ратом, па ако се Руси буду стално повлачили под тим изговором, онда нек се одмах предају. Ако сад није тренутак да реагују кад ће да реагују, кад ови буду надомак Москве. Јер циљ свега овога што се дешава је освајање Русије. Сирија је само корак ка томе. Као и Украјина. И остале земље. Зато НАТО и окружује Русију са свих страна, изокола имају намеру да је сатерају у ћошак и освоје. И то није ,,теорија завере", већ чињеница о којо говоре аналитичари, безбедњаци, озбиљни људи. План је да се Русија подели на неколико делова. Тако да је смешно правдање руског нереаговања на све ово. Да су Руси ставили црвену линију и рекли да ће реаговати пређе ли се она, Амери би ту стали, јер нико не жели трећи светски рат.
Једноставно, данашња Русија је слабија, а и доста неозбиљнија држава од Америке, Путин јесте добар државник на унутрашњем плану, али је сад све више и више почео да заказује. Ево, Ердоган који се до јуче љубио са њим,сада га полако напушта, увидео човек колико је сати и не жели да прође ко Сирија и остали који су веровали Русима. Ово ће и друге потенцијалне руске савезнике само удаљити од њих.

Што се нас тиче, ми треба или да будемо неутрални и, иако га уопште не волим, подржавам Вучићеву политику неутралности. Дакле, не мешати се уопште, нека раде шта хоће, ми да гледамо своја посла. Што се Руса тиче, далеко им лепа кућа.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, grigorije22 рече

Evo jednog komentara sa Krstarice   

Jos jedna od mnogih nato trola, ima ih svuda kol`ko `oces. Ovakav razvoj na terenu - minimum krvoprolica, maximum rezultata - prosto ih spopada kao alergija. :D

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A ne mogu da nadjem sad onu objavu od pre godinu-dve onog momka muslimana iz Bosne, kad su tamo neki "internet ratnici" i slicne njima paljevine krenuli da mlate neverovatne nebuloze po internetu o nekakvom ratu u Bosni, koji oni, jelte, jedva cekaju.

I napisao im covek - a taj je i sam ucestvovao u ratu u Bosni 90.-ih, i u toj prici preneo direktna iskustva uzasa koje rat nosi - sta znaci uopste biti u ratu, kakav je rat, kakve gnusote i groze neizostavno nosi sa sobom, i kako od ljudi napravi senke i strasila. I lepo ih ucutkao jednim potezom, jer su tu njegovu objavu prenosili prakticno svi iz bivse SFRJ, sa svih strana, i srdacno mu cestitali na takvoj blagorazumnosti.

A moj zakljucak, dodatno na to: svi ti "internet ratnici", koji misle da je zivot kao igrica, nisu drugo nista nego obicne mamine maze i pekmezi, sonje i beskicmenjaci, nesposobni da sagledaju sami sebe, da se udube u onaj pravi unutrasnji rat za sopstveno ocovecenje, nego bi da se "igraju" ubijanja, i jedva cekaju da se tamo negde desi "nesto zanimljivo", pa da mogu da navijaju uz ekran i pivo, i loze se kao pavijani.

Kako to imaju izreku bas nasi Bosanci - "ko rat prizeljkuje, rat mu u kuci bio".

Подели на овим сајтовима

Stizu polako i prve slike... ova je sa aerodroma Mezzeh - vidi se jedan od lansera sistema BUK-M, sa preostale 2 rakete (od ukupno 4 - sa ovog vozila su, dakle, lansirane 2 rakete u presretanje). BUK-M, kao i njegovi prethodnici KUB i KVADRAT, cine baterije sa po 4 ovakva lansera, kao i po 1 radar za pracenje i vodjenje raketa, te vozila za vezu i snabdevanje.

...

143473_138518872_DavaiFoUwAIzLz_.thumb.jpg.9c8e0f103d055787d7d7aef19a53b8a2.jpg

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_633.html

Подели на овим сајтовима

Obratite paznju ovde, a narocito ovi sto bi da se biju - jos jedno posredovanje Rusa, i predaja drekavaca, sa minimumom krvoprolica. Ove manijake su Rusi mogli da potkace avijacijom i kalibrima, i da preoru celu Dumu za nekoliko dana, kao sto to npr. Ameri rade u svojim intervencijama (npr. u Iraku).

Medjutim, upravo to je izbegnuto, i to je daleko najvaznije od svega, i zbog ovakvih stvari Rusi u Siriji i dobijaju poene.

Lako je da se samo ubija, rusi i unistava, mnogo teze je u ovako komplikovanim uslovima da se to izbegne.

...

"Сиријска државна телевизија је саопштила да јединице сиријске полиције улазе у Думу, место наводног хемијског напада и последње упориште побуњеника у Источној Гути. На снимцима се види како полиција маше сиријским заставама и наводи се да ће „присуство терориста“ у Думи бити окончано за неколико сати, преноси АП.
Улазак владиних снага у Думу уследио је након договора у којем је посредовала Русија, а којим је обезбеђена предаја и евакуација побуњеника и хиљада цивила из тог града. Преузимање Думе означава велику победу за Асада, наводи АП."

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_634.html

...

#Assad_militias enter #Douma, attack #IDPs near #Homs More: http://o-t.tv/vi5  #Orient

https://twitter.com/OrientNewsEn/status/985121057978896384/photo/1

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, obi-wan рече

Stizu polako i prve slike... ova je sa aerodroma Mezzeh - vidi se jedan od lansera sistema BUK-M, sa preostale 2 rakete (od ukupno 4 - sa ovog vozila su, dakle, lansirane 2 rakete u presretanje). BUK-M, kao i njegovi prethodnici KUB i KVADRAT, cine baterije sa po 4 ovakva lansera, kao i po 1 radar za pracenje i vodjenje raketa, te vozila za vezu i snabdevanje.

...

143473_138518872_DavaiFoUwAIzLz_.thumb.jpg.9c8e0f103d055787d7d7aef19a53b8a2.jpg

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2018-godina_633.html

Koji su izvori koji govore o broju srusenih raketa? Kako se tako precizno doslo do cifre od 71 rakete?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, grigorije22 рече

Koji su izvori koji govore o broju srusenih raketa? Kako se tako precizno doslo do cifre od 71 rakete?

Izvor je rusko ministarstvo odbrane, koje, naravno, ima najdirektniji pristup svemu sto je na terenu.

Osim njih, polako se prikupljaju i direktni terenski izvori - slike, snimci i ostalo - i onda se sve to ispreklapa sa ovim prvim saopstenjem.

Da bi sve bilo nacisto trebace jos koji dan, ali otprilike je to vec to.

Подели на овим сајтовима

glupo je biti svjetska sila i voditi neku obrenovicevsku politiku podvijenog repa, zapad jako dobro zna rusku politiku zato ovo i rade, putina treba u hag na sudjenje jer je odgovoran za bezbrojne zrtve koje je prouzrokovao tako sto raspolaze silom a ne koristi je da brani nemocne od fasista i tirana sa zapada, putin je isti ko i slobo milosevic, nema muda, a ispasce za sve kriv, ispasce svakako za sve kriv i on i narod mu i  onih 150 vrsta naroda sto zive u rusiji, putin je problem, da je glupi kordun na mjestu putina tramp nikad  ne bi raketirao siriju ko sinoc sto je uradio, jerbo bi znao da ce to skupo da izadje, ja bi im zvekno nosac aviona i koju krstaricu jer to mogu,a oni znaju da ja bi, zato im ne bi na pamet pripadale takve i slicne ideje, ovako sa putinom mogu da se igraju, ta on nije bio u stanju svoj narod u ukrajini otvoreno da brani...

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kordun рече

glupo je biti svjetska sila i voditi neku obrenovicevsku politiku podvijenog repa, zapad jako dobro zna rusku politiku zato ovo i rade, putina treba u hag na sudjenje jer je odgovoran za bezbrojne zrtve koje je prouzrokovao tako sto raspolaze silom a ne koristi je da brani nemocne od fasista i tirana sa zapada, putin je isti ko i slobo milosevic, nema muda, a ispasce za sve kriv, ispasce svakako za sve kriv i on i narod mu i  onih 150 vrsta naroda sto zive u rusiji, putin je problem, da je glupi kordun na mjestu putina tramp nikad  ne bi raketirao siriju ko sinoc sto je uradio, jerbo bi znao da ce to skupo da izadje, ja bi im zvekno nosac aviona i koju krstaricu jer to mogu,a oni znaju da ja bi, zato im ne bi na pamet pripadale takve i slicne ideje, ovako sa putinom mogu da se igraju, ta on nije bio u stanju svoj narod u ukrajini otvoreno da brani...

Evo jos jednog sto bi da se bije... :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Evo jos jednog sto bi da se bije... :D

brate ja imam dusu i zao mi je neduznog sirijskog naroda koji prolazi ono sto sam ja licno vec prosao, nisam ja neki drekavac sa interneta, ja sam kroz rat prosao, ako moram opet nek moram, samo ne volim tirane, bolje je brate posteno umreti nego trpiti tiranstvo, ja ga ne mogu trpiti i gotovo, takav mi horoskop.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, obi-wan рече

Sirija je vec pocela sa obnovom, ima ko to da radi, fala Bogu. A ovo slavlje je itekako vazno, jer u sebi nosi preko potreban optimizam za dalji zivot. I u ranijim velikim ratovima su mnogi bivali jos gore razoreni, pa nisu pricali ovakve gluposti, nego su negovali najbolju nadu u buducnost. I nisu se razocarali - njihove zemlje su obnovljene, ljudi su ponovo nastavili da zive normalno.

Слике говоре више од хиљаду речи:

20-photos-describe-the-WAR-577a13d723d23

10293597_770904579647258_828164323615438

10397063_770900089647707_434545859010988

20-photos-describe-the-WAR-577a13f1b387f

tumblr_me8p7ayPO41rwqfvwo1_1280.jpg

Тако изгледа држава коју Русија ,,брани". Сирија, као прелепа земља, цвет Блиског Истока, је претворена у прах и пепео, народ се закрвио и настрадао, велики део напустио Сирију. Земља је оштећена и требаће дуго да се то поправи. Ни најгорем непријатељу не бих пожелео такву судбину, а ни такву ,,одбрану". 

Упореди пример Сирије са, рецимо, примером Израела који је амерички савезник и коме никад није било ни близу да се деси нешто слично Сирији. Дакле, слабо Руси бране своје савезнике и ја ником не желим такву ,,одбрану". 

Најдаље, мене бре брига и за Америку и за НАТО, и за Русију и за Путина, и за Асада и за Трампа, мени је само жао несрећног сиријског народа, мени је Сиријаца и Сирије жао. Што је народ страдао, што се рат десио, итд. То је жалосно.

За Амере, Русе, политичаре (на које се ти и остали палите) ме баш брига, за људе је највише жао. Хвала Богу да нема већег рата и да га неће бити, доста је више са страдањем сиријског народа. Само ти указујем да се дефинитивно не исплати бити руски савезник. То је поента сукоба у Сирији. 

пре 52 минута, obi-wan рече

Kad se sloze Grigorije rusoljub i PS amerikanofil, odma` znas kol`ko je sati. :D

Американофил? Не буди смешан брате. Ако сам критичан према руској државној политици (не народу и култури коју волим), не значи да сам ,,американофил". Такви острашћени ставови приличе троловима разних боја, а ја ипак верујем да ти то ниси. 

Рекох на чијој сам страни, на страни несрећног сиријског народа, чије ме страдање боли и зато ми је жао. За мене је пораз то што је Сирија разорена а народ страдао. За мене је то пораз. А за тебе очигледно је ,,победа" то што ће Асад можда остати на власти. 

Е ту се наше перцепције разликују. Али, глупо је тврдити због тога да сам ја ,,нато-трол". То је стварно глупо, приличи детету незрелом а не озбиљном човеку. 

пре 56 минута, obi-wan рече

Na tvoju veliku zalost, takvi kao ti su u znatnoj manjini. Jer ko ima pameti vec je mogao da vidi da ovakva diplomatija i terenska aktivnost, kakvu sad npr. vode Rusi (sutra mozda Kinezi, Brazilci, Bog sami zna), daje itekako zrele i kvalitetne rezultate - mnogo manje krvoprolica, mnogo vise konkretnih uspeha na terenu.

Како нема крвопролића? А Украјина? А Сирија?

Ок, не тврдим, нити сам тврдио да Русија изазива та крвопролића, али Русија не спречава да се то деси, она или уопште не штити или слабо штити своје савезнике. И то је факт. Опет, то је критика према руској државној политици. Не кажем да су Руси требали да изазову ,,трећи светски рат и сличне будалаштине, нити би до истог дошло, то су глупости, нико не жели трећи светски рат. 

Само кажем, врло су слабо заштитили своју савезничку државу. Права заштита би била да је Русија уопште спречила да до рата у Сирији дође. Тако Амери штите своје савезнике-они никад неће допустити да се Израелу деси нешто слично Сирији. Тако се и штити савезник. 

Ако је Русима савезник Сирија, требали су спречити њено страдање. А мени се чини да они управо то нису урадили. И сматрај ме ти ,,нато-тролом" (брига ме за шта ме било ко сматра, ја добро знам ко сам а натофил и американофил сигурно нисам), али за мене је ово факт. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kordun рече

brate ja imam dusu i zao mi je neduznog sirijskog naroda koji prolazi ono sto sam ja licno vec prosao, nisam ja neki drekavac sa interneta, ja sam kroz rat prosao, ako moram opet nek moram, samo ne volim tirane, bolje je brate posteno umreti nego trpiti tiranstvo, ja ga ne mogu trpiti i gotovo, takav mi horoskop.

Vrati se samo par strana unazad, malo o`ladi usijanu glavu, i potrudi se da procitas ono o cemu smo pisali. I bice ti jasno.

Jer, prosto mi je neverovatno da neko ko taj rat uopste ne prati detaljno, dadne sebi luxuz da prica kojesta, i da priziva nasilje i ubijanje.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kordun рече

Не вреди брате, ти си ,,дрекавац", ,,интернет-ратник", можда ћеш до краја постати и натофил. А само зато јер си рекао истину-да Русија није браннила Сирију како ваља. Али, некима кад то чују скоче ко опарени, они би волели једноумље ваљда, да сви мисле као они. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...