Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 2 минута, Justin Waters рече

slamske zemlje imaju problem sa Izraelom iskljucivo zbog Palestine.

То је само један од разлога, а заправо је прави циљ уништење Израела. Те земље не желе да Израел постоји. И то је факт. У арапским и исламским земљама Јевреји не смеју да постоје.

Мислим да је то много више од пуког проблема са Палестином. 

пре 3 минута, Justin Waters рече

Nema tu nikakvog antisemitizma, i nije tu nista razvijano od vremena Muhameda.

Наравно да јесте. Сам Мухамед је истребио три јеврејска племена (и то по исламским изворима) у Медини, Куран је препун антијеврејских тврдњи, затим хадиси и на крају исламска есхатологија која говори да ће ,,имам Мехдија" да треби Јевреје. О томе сам доста читао и нема ту ничег нејасног.

пре 5 минута, Justin Waters рече

Jevreji su regularno zivjeli u islamskom kalifatu, imali su i zlatno doba jedno vrijeme.

Живели су ко грађани трећег реда, без права. Често су били убијани, протеривани, насиулно исламизовани чак (иако то и сам Куран забрањује). Постоји читава историја прогона Јевреја у исламским земљама. 

Османска империја јесте била толерантна, али далеко од тога да није било прогона, тешког насиља и злочина. Било је. Антисемитизам и данас постоји у исламским земљама, то је факт. Уче децу да мрзе Јевреје и то је факт. 

пре 9 минута, Justin Waters рече

A da je bilo stradanja, i netrpeljivosti prema jevrejima, ništa drugačije što nije priličilo onom vremenu, i što i ostali poput Vizantije i drugih carstava nisu radili sa Jevrejima. 

Па ја нисам ни правдао прогоне над Јеврејима у Европи, само сам напоменуо да је тога било и у исламском свету. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Православни Србин рече

Иначе, има код нас један Палестинац, доктор, рођен тамо и као дете живео тамо, као младић дошао у СФРЈ. И он прича како су они, као мала деца, од својих родитеља били учени и подстицани да камењем гађају израелску војску. Па дал нормални родитељи могу да терају своју децу да гађају било чију војску, шта мислиш?

Ne znam koje si ti Palestince upoznao. Ja lično znam pravoslavni sirijski par koji živi u Bosni već 5 godina i oni iz dna duše nepodnose Izrael. Također na fejsbuku sam imao pravoslavnog Palestinca iz Hebrona koji iz dna duše nije podnosio Izrael i često je objavljivao postove vezane za stradanje Palestinaca na zapadnoj obali i Gazi. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Grizzly Adams рече

Која земља је другачија, леба ти? :)

Nemo` se ljutis, ali ovaj odgovor ti je na nivou pijanca koji je pijan pao pod sto. Mnogo je zemalja, fala Bogu, koje nisu ni blizu takve.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Аурор рече

"Palestina" je kukavičje jaje koje Arapi podvaljuju ostatku sveta.

Ma da u Gazi i Zapadnoj obali uopšte ne postoje ljudi koji pate zbog izraelskog ilegalnog širenja naselja, reketiranja i granatiranja koja nisu isključivo i samo izazvana kada prvi počnu Palestinci, već samo neki tamo teroristi koji bi gađaju Izrael kamenjem i nemaju drugog posla. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Nemo` se ljutis, ali ovaj odgovor ti je na nivou pijanca koji je pijan pao pod sto. Mnogo je zemalja, fala Bogu, koje nisu ni blizu takve.

Ма што ћу се љутим... :)

Ти имаш своје мишљење, ја своје. Доста сам се бавио том темом пре десетак година, читао разне књиге, гледао документарце, пратио вести итд. Сад више не пратим, схватио сам да су битне само паре. :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

Ne znam koje si ti Palestince upoznao.

Ja sam na fakultetu upoznao jednog.

Gledali na Google Earth, pokazivao mi gde je živeo kao mali (Aškalon/Askalon, pominje se i u Novom Zavetu), kaže da su posle morali da pređu odatle, da je Izrael loš itd. Ja ga pitao "a jel, a što ste gađali raketama?", on onako malo ućuta... I kaza "Ako smo!" :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

pate zbog izraelskog ilegalnog širenja naselja

Како то тачно "пате" због нечијег насеља?

Ја дођем и негде направим кућу, зашто неко због тога "пати"?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Православни Србин рече

Наравно да јесте. Сам Мухамед је истребио три јеврејска племена (и то по исламским изворима) у Медини, Куран је препун антијеврејских тврдњи, затим хадиси и на крају исламска есхатологија која говори да ће ,,имам Мехдија" да треби Јевреје. О томе сам доста читао и нема ту ничег нејасног.

Jevreji se u Kuranu tretiraju kao hrišćani, i zovu se narodima knjige koji mogu biti prihvaćeni u islamskom društvu ako plaćaju porez i poštuju šariju i naravno ne bore se protiv islama. 

пре 7 минута, Православни Србин рече

Живели су ко грађани трећег реда, без права. Често су били убијани, протеривани, насиулно исламизовани чак (иако то и сам Куран забрањује). Постоји читава историја прогона Јевреја у исламским земљама. 

Османска империја јесте била толерантна, али далеко од тога да није било прогона, тешког насиља и злочина. Било је. Антисемитизам и данас постоји у исламским земљама, то је факт. Уче децу да мрзе Јевреје и то је факт. 

Ne trećeg nego drugog reda kao i hrišćani, i ko je u ono doba bio prvog reda, ako nije bio musliman? Znaš li kako su se nepravoslavni tretirali u Vizantiji? Nemoj projektovati savremenu toleranciju sa srednjevjekovnim društvenim odnosima.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Nemoj to da spominješ brate. Sve to sa državnim strukturama imaš i u Iranu što se tiče Jevreja. To nisu nikakvi argumenti. To oko života muslimana u Izraelu je samo manje više šminka. Većina musllimana u Izraelu živi na okupiranoj Golanskoj visoravni i nemaju tamo Bog zna kakva prava. 

Иран јесте толерантнији од других арапских држава, то признајем, али има политику да Израел не треба да постоји. Мислим да је јасно зашто се Израел баш нешто не слаже са том идејом.

Није шминка, чим ти имаш Арапе у израелској војсци, који ту војску и ту државу сматрају својом, то знасчи да није шминка. Чистзо сумњам да ћеш наћи Јевреја који ће да се бори за Иран, али Арапа који ће за Израел има. Да, имају своја политичка права. 

647980.jpg

Арапи-хришћани у израелској војсци:

DSC_2191.jpg

Арапи муслимани израелски војници:

idfarabs2_a4ff96fee19e3a9f265e0b18a0c747

Арапске муслиманке у израелској војсци:

1118438_orig-e1458240115866.png

Израелски Арапи-војници ИДФ:

faces-e1458238819222.jpg

И тако даље. Дал Иран може да се похвали јеврејским војницима спремним да се боре за њега? И дал мислиш да би сер ови Арапи борили за неку државу која оће да истреби њихов народ? И дал мислиш да би се борили да их та држава стварно малтретира и не даје им права?

Не, братре, није то шминка, Израелима унутрашње демократско уређење, то је факт. Ту су ови Арапи пронашли своје место и живе у Израелу. Е сад, израелска спољна политика је итекако проблематична, али нема спора да су на унутрашњем плану најбоља држава на Блиском Истоку. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Како то тачно "пате" због нечијег насеља?

Ја дођем и негде направим кућу, зашто неко због тога "пати"?

Ja koji sam jači od tebe fizički, dođem na tvoj posjed i napravim kuću sa tendencijom da ću se i dalje širiti na tvojoj imovini, ometati tvoje kretanje a ti nemaš mogućnost da me istjeraš odatle? 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Jevreji se u Kuranu tretiraju kao hrišćani, i zovu se narodima knjige koji mogu biti prihvaćeni u islamskom društvu ako plaćaju porez i poštuju šariju i naravno ne bore se protiv islama. 

С тим што пише да су лаковерни, да су погазили завете и да ће имеци њихови припасти муслиманима. Видим да ниси прокоментарисао чињеницу да је и сам Мухамед истребљивао Јевреје. 

пре 3 минута, Justin Waters рече

Ne trećeg nego drugog reda kao i hrišćani, i ko je u ono doba bio prvog reda, ako nije bio musliman? Znaš li kako su se nepravoslavni tretirali u Vizantiji? Nemoj projektovati savremenu toleranciju sa srednjevjekovnim društvenim odnosima.

Да, као и хришћани били су терорисани и убијани од муслимана. Па, мислим да сам то и рекао. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Ja koji sam jači od tebe fizički, dođem na tvoj posjed i napravim kuću sa tendencijom da ću se i dalje širiti na tvojoj imovini, ometati tvoje kretanje a ti nemaš mogućnost da me istjeraš odatle? 

Па они не праве куће ни на чијем поседу и имовини, него на ненасељеним местима. И никога не дирају нити ометају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

С тим што пише да су лаковерни, да су погазили завете и да ће имеци њихови припасти муслиманима. Видим да ниси прокоментарисао чињеницу да је и сам Мухамед истребљивао Јевреје. 

Да, као и хришћани били су терорисани и убијани од муслимана. Па, мислим да сам то и рекао. 

Јустин има неку своју верзију ислама, не вреди расправљати се... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...