Jump to content

Насиље у породици

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zbog spamovanja teme imaš opomenu

Anastasija

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Одговори 378
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Дико, ти си мало побркао лончиће.

Нико не каже да је патријархални начин живота у средњевјековној Србији крив зато што нека будала шамара жену. Будале су шамарале жене како тада тако и сада. Разлика је у томе што тада жена није смјела да писне о томе, не дај Боже да се некоме пожали или тражи заштиту. Сада, међутим, има шансу да се избави од тога, сама чињеница да то више није табу и да се јавно о томе говори је велики помак напред у односу на то вријеме.

Нико не напада традиционалне вриједности, једино што не можеш да нас убиједиш да је једна од тих вриједности малтретирање жене.

Подели на овим сајтовима

једино што не можеш да нас убиједиш да је једна од тих вриједности малтретирање жене.

Е ово је већ нешто...овоај мозак ради у петој :)...још да Меги научи да овако "спушта" дуже би живјела :229229229:

Зоси тренутно ради на прозводњи разних средстава з амучење, само да му доставим цртеже...

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Ja imam predlog,

Nastja neće upotrebljavati izraze kao "patrijarhalno zatucano nasleđe",

a Dikan neće pisati više o Kandićkoj

i za ime svijeta hoće li neko ostavit spojler umjesto čitave pjesme Banoviću Strahinjo

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

:) :229229229:

Шалу на страну а и Кандићку..омашили сте ви не ја - зашто?

Паа треба причати, наравно, и те жене су мученице...али како им помоћи, ајде?

Замисли да те бије нека будала, имаш дјецу и да сад "бЉиц" о томе пише? Од чега ће жена живјети, кад нико паре не даје? Ко ће јој помоћи? Ко јој гарантује да је неће прогањати?

Ја мислим да је рдугачије да попа прича са њим него судија. Знам жену којује муж тукао, он Србенда  аш затуцана, она стрнкиња. Њени богати, у њеној земљи, ту јој родитењи, полиција, све, ал џаба...завршило се да је лик погинуо у колима. Може завршити како хоћеш, али тешко је помоћи тим женама, ПРЕтешко ако саме "не стану на црту" таквим ликовима.

Било је тога вазда и биће...на западу кога су вам пуна уста, то није ништа боље него код нас и НИШТА боља помоћ се не пружа тим женама. Једино што јој комуна може дати стан, плаћати, а то код нас нема.

Проблем је као и све...враћање хришћанским вриедностима и ПРИСТУПУ браку са тих вријености. А ово су ПОСЛЕДИЦЕ! Ето ви расправите па помозите тим женама. Само како ћете? Ту је квака!

Уређене државе, са парама у буџету су то слабо или никако ријешиле...о ТОМЕ причам.

Ето, ајде, нађемо једну и дамо јој сви по 100тку евра! Ајде...ма оћемо шипак! Лко је шупљити по форуму. Нађи једну па је прими у стан са двоје дјеце...ајде! Како нећеш и како нећу.

Дај људи де сентиманталистичко-популистичке приче манимо се тога.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Само би се осврнуо на невладине организације,јер кажете да оне са овим немају ништа.

Већ сам рекао, јавно мнење данас контролише и спроводе НВО.

Њихове ударне снаге су антихришћанске,секташке,атеистичке,геј-лезбо,феминистичке,секуларне грађанске групације,чији је циљ показати стање што горим,да би оне дошле до изражаја и спроводиле систематско уништавање свих традиционалних вредности,засноване пре свега на хришћанским темељима.

Отуда и та суманута процена,да је свака друга-трећа жена у Србији злостављена!

И уместо да се спас и помоћ траже у јединој сигурној кући,под именом "Црква", они граде куће од цигала,мислећи да тиме решавају проблеме.

Уствари једини циљ им је уништити породицу,растурити је,и осудити злочинца...

И те жене које ви зовете партијахално затуцане, управо и остају ту,не би ли ипак сачували породицу...

А ко не може носити тај крст, изволте,развод,сигурна кућа,полиција,код маме и тате, то зависи искључиво од ње саме,јер како је слободно ушла у брак,нико јој ту слободу не може одузети,ако жели из њега изаћи...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

:)

Па да, али сујета увијек конта да је она центар свијета, па ако није онда све наводи на то да буде.

Поготово ако јој докажеш и покажеш да гријеши. Не доказујеш јој и не оказујеш да би је омаловажио, него пошто је јавни форум, да и други не би покусали отровну кашу...али сујета онда каже: "Е, ово је МОЈ форум, овдје ће да се пише шта МЕНИ одговара".

И кад би наставио да се "праћаш" са сујетом она би и Бога присвојила и пројектовала да је њен, и да: како то, да то нема везе са мном.

Са сујетом СВЕ има везе, али НИШТА нема ако јој не одговара.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Zoske,Kandićka nema nikakve ni idirektne veze sa nasiljem u porodici,ostatak tvog posta neću da komentarišem,jer ne odgovara istini u praksi.Diko sa tobom je razgovor nemoguć,tako da neću više ni da pokušavam.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

а сад ћемо се сви помало вратити на тему.

Зосима, умољавам те да више не истичеш, додуше индиректно нечију нацију и да саговорницима алудираш на безпотребност вршења физиолошких потреба.

Дико такође те умољавам да се држиш теме ако је могуће без непотребних примјеса типа "феминизма", "кандићке", НВО сектора итд...

дакле, братски вас умољавам...

брат Владан

Подели на овим сајтовима

Усвајам, није потребно умољавање и објаснићу се:

Мотив за мој провокативни али добронамјерни начин дисусије (овдје) је следећи:

1.Са жаљењем примјећујем да њуди/жене имају исти приступ дубокој проблематици попут овога о чему се прича овдје, по истом шаблону као неке особе/организације које трују наше друштво - који и које "штап у точкове" свему ономе што Црква покушава васпоставити међу нама

2.Терминологија - надам се изречена "на прву" (мада и таква опомиње)- сама за себе говори да је приступ проблему нетрадиционалан и нехишћански.

3.Да бих мало "зачакао" вијуге дискутовао самкако сам дискутовао...и видим постигао циљ, али и пробудио не баш братско-сестринску реакцију. Но можда сам ја некога и саблазнио овдје, "тешко онима који саблажњавају",каже писмо...додао бих да то не даје право саблажњенима да узвраћају на саблажњив начин, па да саблажњени постану саблажњитељи, пказујући тако да су уствари били они који саблажњавају.

Но добро...нешто смо научили сви једни од других, а и показали сви: да силно пропагаторство љубави које чинимо, треба и да примјењујемо, а не амо пропагирамо.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Zoske,Kandićka nema nikakve ni idirektne veze sa nasiljem u porodici,ostatak tvog posta neću da komentarišem,jer ne odgovara istini u praksi.Diko sa tobom je razgovor nemoguć,tako da neću više ni da pokušavam.

Ти знаш АнО да те ја волим...иако то не показујем, али то смо се сагласили да љубав не тражи разлоге, зар не.

Сматрам да треба да усмјерите тему ка томе како помоћи тим женама и да УРАДИТЕ нешто на томе.

Ја бих, али оптужиће ме да их мувам.

Угодна ддискусија.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

хм помоћи, доста дискутабилно...

1. Мислим да би едукативне методе од најранијих дана усмјерене рецимо ка основцима (радионице, предавања) доста помогле упознавању са овом нестретном назови темом...

2. када се већ јави насиље у породици Држава да преузме бригу о оштећеном супружнику

3. јаче и ригорозније  ЗАТВОРСКЕ казне ка починиоцима

из искуства које сам стекао управо у једној невладиној организацији која се између осталог бавила проблематиком насиља у породици знам како се затвореници рецимо КПЗ "Зеница" опходе према силоватељима, педофилима и СИЛЕЏИЈАМА.... али о томе боље да не пишем...

Подели на овим сајтовима

1. Мислим да би едукативне методе од најранијих дана усмјерене рецимо ка основцима (радионице, предавања) доста помогле упознавању са овом нестретном назови темом...

2. када се већ јави насиље у породици Држава да преузме бригу о оштећеном супружнику

3. јаче и ригорозније  ЗАТВОРСКЕ казне ка починиоцима

из искуства које сам стекао управо у једној невладиној организацији која се између осталог бавила проблематиком насиља у породици знам како се затвореници рецимо КПЗ "Зеница" опходе према силоватељима, педофилима и СИЛЕЏИЈАМА.... али о томе боље да не пишем...

Па то је оно што сам "чачкао". Коме корист од "јој људи, еее, знате ли да бију жене, да дјеца испаштају, јесте чули ово, оно".

ШТА урадити?Има, парадоксално звучи, стопут горег насиља од батина. Рецимо ако мужизбије жени, она покупи дјецу, "стане му на црту" што би се рекло, и почне нов живот...значи да јој је то било за неко добро (полако Меги сада са закључцима), јер све је по Божјем допуштењу.

Али има тортуре цио живот, све се надаш биће боље, а никад боље, и све што остајеш дуже, теже се ишчупати: заједница "снажи", дјеца расту, још сада кредити заједнички - заједнички каиш који стеже.

Гдје су егоисти, најчешће продукти едиповог комлекса, везани з амејку, који буквално "фино и лијепо" поједу као црв душе и дјеци и супругама, па ајде, оно, ако који шамар, јелте падне шта је то у односу на ону другу тортуру.

Тешко рјешив, нерјешив проблем. Зато треба ко како може помоћи, али радити на сузбијању тога, а зна се како се ради - промјеном свијести ПРЕДсупружика.

Препуштам тему АнИ, јер јој је тијесно у мом "присуству"...а и рекао сам шта сам имао...о узроцима...последице зна свако.

Знам ја да ћу умријети али ако ме Бог не васкрсне џаба таламудим о смрти.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

3. јаче и ригорозније  ЗАТВОРСКЕ казне ка починиоцима

Nisam "ljubitelj" nevladinih organizacija,dosta toga lošeg su donele na ovim prostorima i iza njih se često krije nešto što nema veze sa humanitarnim radom.Ipak ne treba ih sve generalizovati.Zahvaljujući pojedinim nevladinim organizacijama problem nasilja u porodici kod nas je izašao na videlo.Počelo je da se priča o tome,a ne da se gura i krije pod tepih.A kad o nečem počne javno i bez tabua,predrasuda i zabluda da se priča to je već pomak napred.Slažem se da je edukacija neophodna pa i u ovome.Naravno najlepše bi bilo da smo svi pravi Hrišćani,da živimo mislimo i delamo Hrišćanski,ali nismo,da jesmo ova tema ne bi ni postojala kao ni ovaj problem.
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...