dzo ni Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 занимљиво писање једног стручњака за полио на тему скорашњег појављивања полиа у Украјини: yes, we discussed this a couple of weeks ago with Bill...it was actually expected, since Ukraine had a huge gap in vaccine coverage the last two years, which was not due to the civil war in Donbas, but just lack of money and infrastructure...plus it happened in Zarpatskaya oblast, near Uzhgorod (I was hiking with a friend nearby at the Slovak and Polish border long time ago, really pristine region)...this city is one of the major gateways to EU for refugees, from the Middle East, Africa etc. nobody talks about it now with refugees from Syria...the two cases in Ukraine are reverted viruses originating from the oral vaccine...as stated in BBCnews article, the major problem is lack of awareness, in the Western hemisphere, there is no public memory of Polio, since it has been wiped out. The former Soviet Union was one of the first places in the world to successfully apply the oral Polio vaccine, when during Cold War the American scientist Sabin lost the vaccine race against his countryman Salk whose "killed vaccine" got licensed in the US; disappointed, Sabin went to Soviet Union and could achieve an agreement for a massive vaccine trial with the oral vaccine. Since 1990s we know that the latter can revert to highly pathogenic virus and even spread...this is what happened in Ukraine... and it is not another novel by Borislav Pekic ;-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Na samo da bih te silom spricao nego bih te silom odveo u zatvor ako ubijes coveka i takodje silom odveo u ludnicu ako se ponasas destruktivno po okolinu (i silom kaisevima vezao za krevet ako povredjujes sebe). Silom bih ti oteo bombu iz ruku ako se s njom setas gradom (a vrlo verovatno bih te u tom procesu i ubio... Silom naravno Па нормално, ако сам насилан онда ти можеш да ме спречиш применом силе. Ако нисам насилан, онда нема разлога за то. Ја нисам против вакцина, напротив. Сматрам да су један од највећих изума човечанства који је спасио милионе живота. Само ми не пада на крај памети да некога силом шприцам... Стварно ми није јасно како цивилизовани људи могу себи да тако нешто дозволе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Тек сад сам наш'о архивски материјал из овог поста изнад, опростите. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Ја нисам против вакцина, напротив. Сматрам да су један од највећих изума човечанства који је спасио милионе живота. Само ми не пада на крај памети да некога силом шприцам... Стварно ми није јасно како цивилизовани људи могу себи да тако нешто дозволе. Добро, хајде да занемаримо све практичне проблеме твог става који су ти предочени, а које си изигнорисао сакривањем иза либертаријанске догме и прихватимо да нико нема право да на силу вакцинише одрасле људе и тиме им дозволи да буду расадници вируса. Нека прихватимо и то да невакцинисани имају право да раде шта хоће, а да је на осталима да се се заштите ”недружењем” са невакцинисама. Игноришимо и аеродроме и позоришта и биоскопе и јавне површине (које не треба да постоје, све треба да буде приватно). Игноришимо и чињеницу из блиске историје да је вариола искорењена ”насилном” вакцинацијом. Али шта ћемо са децом? Имају ли право ретардирани родитељи да не вакцинишу децу иако је потпуно јасно да је њихова одлука крајње ретардирана, ирационална и штетна по децу? Плутон, Paradoksologija, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Па нормално, ако сам насилан онда ти можеш да ме спречиш применом силе. Ако нисам насилан, онда нема разлога за то. Ја нисам против вакцина, напротив. Сматрам да су један од највећих изума човечанства који је спасио милионе живота. Само ми не пада на крај памети да некога силом шприцам... Стварно ми није јасно како цивилизовани људи могу себи да тако нешто дозволе. Zasto bi smatrao nasilnim coveka koji sedi mirno u kaficu, pijucka espreso dok u ruci sasvim mirno drzi kasikaru? Ako ne vakcinises dete a moje dete nije primilo vakcinu iz zdravstvenih razloga, ti vrsis pasivno nasilje. Zato bih ti silom naredio da to uradis. Nemam problem s tim. Плутон је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Игноришимо и чињеницу из блиске историје да је вариола искорењена ”насилном” вакцинацијом. Нећемо игнорисати ни чињеницу из још блискије историје у којој је и свињски грип такође искорењен вакцинацијом. Мис'им, гледам и ја филмове. Е сад, да ли је тај грип уопште и постојао, то је друга ствар, ал' сама та чињеница да је искорењено нешто чије је и само постојање уопште дискутабилно у нас се може сматрати успехом. И нипошто не умањује нашу загледанос' у светлију будућнос', при чему нам је, наравно, човек највеће богатство. Натан and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 ... а које си изигнорисао сакривањем иза либертаријанске догме и прихватимо да нико нема право да на силу вакцинише одрасле људе и тиме им дозволи да буду расадници вируса. Нека прихватимо и то да невакцинисани имају право да раде шта хоће, а да је на осталима да се се заштите ”недружењем” са невакцинисама. Игноришимо и аеродроме и позоришта и биоскопе и јавне површине (које не треба да постоје, све треба да буде приватно). Игноришимо и чињеницу из блиске историје да је... У поставци си "изигнорисао" да је супериорно вакцинисани грађанин, поред тога што је самог себе прогласио меродавним, актом вакцинације наводно постао и имун, па самим тим логично исходи како нема ни потребу "заштите недружењем са невакцинисама", нити да изигнорише "и аеродроме и позоришта и биоскопе и јавне површине (које не треба да постоје, све треба да буде приватно (?)" док ту "чињеницу из блиске историје" ваља прихватити, али искључиво у форми вица јер једино тако и егзистира. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Zasto bi smatrao nasilnim coveka koji sedi mirno u kaficu, pijucka espreso dok u ruci sasvim mirno drzi kasikaru? Зато што си тако вакцинисан аутоматски и имун на шрапнеле&гелере, седео ти у кафичу и пио пичу, ил' не. Теоријски, чак си и на дуду супериоран. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 У поставци си "изигнорисао" да је супериорно вакцинисани грађанин, поред тога што је самог себе прогласио меродавним, актом вакцинације наводно постао и имун, па самим тим логично исходи како нема ни потребу "заштите недружењем са невакцинисама", нити да изигнорише "и аеродроме и позоришта и биоскопе и јавне површине (које не треба да постоје, све треба да буде приватно (?)" док ту "чињеницу из блиске историје" ваља прихватити, али искључиво у форми вица јер једино тако и егзистира. Tako je to kad se izignorise sva biologija koja nam je ostala od DarviLa. Pa se izignorise i cinjenica da ako je broj vakcinisanih ispod x% ta vakcina vrlo lako moze da izgubi bilo kakvu zastitnu funkciju jer gle cuda virus mutira u nevakcinisanima pa moze bez po sale da zarazi i vakcinisane. Ali boli tebe uvo, ti i onako znas da evolucije nije dokazana. Justin Waters, ВИЛМА and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Tako je to kad se izignorise sva biologija koja nam je ostala od DarviLa. Pa se izignorise i cinjenica da ako je broj vakcinisanih ispod x% ta vakcina vrlo lako moze da izgubi bilo kakvu zastitnu funkciju jer gle cuda virus mutira u nevakcinisanima pa moze bez po sale da zarazi i vakcinisane. Ali boli tebe uvo, ti i onako znas da evolucije nije dokazana. Мис'иш Daredevilа? Па то ти тамо по... Него, има л' кише код вас in Disneyland? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Мис'иш Daredevilа? Па то ти тамо по... Него, има л' кише код вас in Disneyland? Ima, ima, liju trolovi ko iz kabla. Pitao me jedan malo pre, si vido zuba zelenoga, reko cek da vidim da nije na forumu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 @ Grizly Либ. став (противљење обавезној вакц.) би имао смисла у либ.држави. У држави која то није, посебно где држава покрива трошкове лечења, либ. став је противречан. У либ.држави би вакцинацију "исфорсирале" фирме мед.осигурања. Привид слободе појединца би се очувао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Ima, ima, liju trolovi ko iz kabla. Pitao me jedan malo pre, si vido zuba zelenoga, reko cek da vidim da nije na forumu. Добро ето, лепо_фино_позитивно, распитив'о се неко за мене сиротог... Рец' тамо и како сам овде шатролозима проб'о да скренем пажњу на "Леминг синдром", чисто да им не мутира у глави, чак отворио и нову тему... ал' шта сад, viva la evolucion in Disneyland! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Зато што си тако вакцинисан аутоматски и имун на шрапнеле&гелере, седео ти у кафичу и пио пичу, ил' не. Теоријски, чак си и на дуду супериоран. A sta ja sad da radim sa tom bajkom? da je pricam deci? Sta da radim sa realnoscu koja kaze da iako sam vakcinisan niko mi ne garantuje 100% zastitu? Superiornost se podrazumeva svaki put kad vidim dudu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 28, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2016 Ako ne vakcinises dete a moje dete nije primilo vakcinu iz zdravstvenih razloga, ti vrsis pasivno nasilje. Zato bih ti silom naredio da to uradis. Nemam problem s tim. Не контам ово, шта је ту по теби "nasilje", а шта би ти ту "silom"? Па ваљад је и једини разлог вакцинисања заправо "zdravstveni razlog"? А не рецимо да би... ta vakcina vrlo lako moze da izgubi bilo kakvu zastitnu funkciju ... те шатролози убеђивали како "zastitnu funkciju" организма обавља искључиво "vakcina", и како је то искључиви услов човековог имунолошког система, а успут ти ту и, не знам ни ја сад, држали монологе у форми замишљеног дијалога, и то на неку неодређену тему. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука