Jump to content

Ми волимо пиво!

Оцени ову тему

Pivo s batinama ili čokolada?  

8 члановâ је гласало

1. 1. Pivo s batinama ili čokolada?

• Čokolada
      2
    • Pivo s batinama.
      6

Препоручена порука

• 3 years later...

Хахахаха,браво царе,па нисмо ми гори од ових што се бију... :)))

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Занима ме каква су ваша мишљења о таквој врсти активности/разоноде као и о њиховој спојивости са нашом Православном вером.

:)))

11940261_1176969448985827_1050213206_n-6

http://mudrolije.org/drheterosadin-sto-se-ne-organizuje-neki-limunada-fest/

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

А нене, ово је тема о пиву и православљу, не о пиву као таквом. Дакле не пиво, само по себи,   већ у садејству са православљем. Дакле какве су последице, какво дејство пиво има на православне конзументе, да не кажем практиканте (пошто се ова реч све чешће користи, кад је нпр реч о јогу, борилачким вештинама, куглању, боћању). Дакле акценат је на тој фузији на самом акту испијања, а не на пиву као таквом, самом по себи. 

Predukus carstva nebeskog  samo  su za stolom još i Avram,Mojsije i cela božija ekipa....može i vino malo..kako savetuje Apostol Pavle  :)))  :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Тако је бата Кратосе , вино весели срце човеку, па се то може рећи и за пивџана... :D

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Hank_Hill.png

Hank Hill (aka King of the Hill) je moj uzor iz djetinjstva, jedan neobično prostodušan i uzoran otac i muž, porodičan čovjek u jednom malom gradiću u Teksasu.Pivo kao što se vidi na slici, a u seriji se to još bolje primjećuje, je sastavni dio Hank-ovog dana, kojeg najčešće u zajednici ispija sa svojom bratijom prijateljima.Hank je oličenje onogo što Miroslav J. kaže, dobrota, ljubav....kod Hank-a se uočava ona spoljašnja uzdržanost, karakteristična za muškarce, posebno imajuću u vidu da je rodom iz Teksasa, ali iznutra je prisutna sažaljivost i patnja sa čitavom tvorevinom.Ljudi kao Hank su naslednici Carstva Nebeskog.

Подели на овим сајтовима

Надам се да је тема шала и да следећа тема неће бити "Православље и дување траве". joooj

Bilo je takvih tema ranije kad su libertarijanci bili aktivni na ovom forumu.

Подели на овим сајтовима

Постоји ли у самом чину испијања пива, почевши од отварања флаше (или активирање ручке од точилице), точења, приношења кригле/чаше, узношења исте те на крају у самом чину конзумирања, некакво сакрално дејство или утицај на саму личност конзумента? Нарочито ме ту збуњује појам сливања. Свакако, након тог чина нераздељивост је неупитна, али ме буни појам сливености.

Ако може неко ко је стручан да ми одговори на ово питање.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Само умерено.... и но проблемо.

Него, пиво као да ствара неку жеђ и жељу за "још" више од осталих алкохолних пића. Барем се мени тако чини. Ефекат попут газираних безалкохолних пића.

Можда због тога што је и пиво газирано пиће... :.mislise.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...