Jump to content

Ваш омиљени парфем?

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Или овај коментар

A da ga naprskamo sa malo Secretins Magnifique“?
– Ne, ne smemo kršiti Ženevsku konvenciju...

Da, korišćenje ovog mirisa znači nanošenje nepotrebnih patnji i trebalo bi biti kažnjivo.

Ovo je Smrad. Smrdi opako, ružno i, što reče moj prijatelj, pogano i pakleno. Nasty. Izbljuvak Fredija Krugera bio bi prava divota u odnosu na ovo, a nema ni jedne jedine ljudske izlučevine koja ovako smrdi, da ih ne pominjiem poimence... znači, ništa kao ovo. Ogavno. Svako ko kaže nešto drugo, ne treba mu verovati.

Dakle, danas smo otišli do Metropolitena puni entuzijazma i vere da ćemo doživeti nešto novo i neponovljivo. I jeste neponovljivo, jer drugi put uzeti u ruku bočicu u kojoj je ovo zlo čudovište već je mazohizam, a kamoli njegovom sadržinom zagaditi vazduh.

Možda zbog „simpatičnog“ crteža na etiketi, Matori je pokazao rezervu prema varijanti da ono s***nje prsne na kožu, ali zato sam ja bila tu da se zaletim... Kakva jeziva greška. I vrlo, vrlo teško popravljiva. Ne samo da smrdi preko granice bola, već i silažira do besvesti, a još je i neotklonjiv sa kože. Vremenom postaje sve odvratniji. Napisala bih na šta tačno smrdi, ali me je sramota. Ono što ste eventualno zamislili, pomnožite sa hiljadu i opet nećete imati predstavu koliko je, malo je, premalo je reći gadno.

Ove sekrecije možda bi i mogle imati neku upotrebnu vrednost – npr. udaljiti partnera od sebe ukoliko vam nije do seksa sa njim u narednih 200-300 godina. Ili da ga prospete na kožno sedište automobila omraženog bivšeg muža. Ili da rasterate putnike iz gradskog prevoza. Korišćenjem ove grozote mogu se ozbiljno narušiti ljudska prava... Jedini je problem što ćete pritom i vi poželeti da iskočite iz sopstvene kože, s obzirom da nositi gas masku ponekad ume da bude neprikladno. Doduše ovo dno dna od olfaktorne senzacije izaziva toliko gađenje i sablazan, da gas maska zaista dođe kao jedna od varijanti za razmatranje.

Da citiram dragog nam znate koga „Ko je s ovim vek proživeo, no pakao mu neće teško pasti“. I da dodam – ma kakav vek, jedan udah je dovoljan da poželite da vas nema. Ovo je ultraodvratno, ultraružno i ultravulgarno, kao mirisni ekvivalent nečeg najstrašnijeg što se da zamisliti. Ovo je mirisna psovka, i to neka neoprostiva.

Ne verujete – proverite. Nadam se samo da bih ja tada bila bar par kilometara daleko.

I još ovo za kraj. Nadam se da dragi prijatelji sa Pm neće da nam zamere šaradu od dole. Toliko smo bilo pokidani da smo morali bol, jednostavno d apodelimo sa vama! Toliko je bolelo da je prosto neshvatljivo. Bogu hvala i Žensan što tzv. parfem nisam stavio sebi na ruku. Siguran sam da bih morao da je sasečem do korena. Kapiram ja umetnost i te refo, čak ga neko i kupi, i tu smo informaciju dobili, verovali ili ne?! Ali ovo nazvati parfemom, a još više prijatnim je ravno vrunskom umnom poremećaju! Još uvek sam toliko pissed off da bih mnogo toga napisao, ali se bojim da to ne bi bilo nimalo u sklada sa reputacijom sajta! Etat Libre d`Orange Secretions Magnifiques- Neka te je sram, do kraja sveta!!!

Подели на овим сајтовима

А овај коментар на Величанствене излучевине је покидао :)

Recimo da su sezonska izdanja dizajnerskih mirisa pret-a-porter od jeftinih materijala, hrana na kiosku koja nema neke dobre sastojke ali ispunjava tibu. Recimo da su niche parfemi osobeno i talentovano skrojeni modeli od kvalitetnijeg štofa. Možda se ne svide, ali imaju poruku i nisu prevara. Recimo da su parfemi od strogo prirodnih sastojaka koncept zdravog življenja u skladu sa prirodom. Možda ne traju, ali blaže telo i dušu. Recimo da bergamot ima hrastov lišaj, lavanda ima kumarin, Guerlain ima tradiciju, Žulijet ima oružje, Hermes ima Žan Kloda a istovremeno i Jelenu. Recimo da vam je sve to dosadilo. Kažete da hoćete revoluciju? Evo vam Slobodna Država Pomorandže. 

Njome upravljaju adolescenti koji se zezaju sa našim odnegovanim nosevima. Pao im je šaka spektrograf mirisa, pala im je šaka crna knjiga organske hemije i evo ih kako remiksuju, podsecaju, pokrštavaju sve one lepe mirise koje smo brižno otkrivali i skladištili na tamnim i suvim mestima u našim stanovima. Ponosno koristite Joy, Samsaru, ili First? Evo vam paklo duvana pride u Jasmin et Cigarettes. Tamjanski ste tip? Evo ga u deda mrazovoj vreći sa slatkišima. Tamjan i Žvake, kako da ne.

Želite sirov bezobrazan parfem koji evocira telesne izlučevine, a možda i njihovo uzajamno mešanje? Pa.. nećete ga dobiti u ovoj radosno oslikanoj boci osim ako imate radikalno drugačiju biohemiju od moje. Ali, radikalno. Dobijate, kažu, izvesni nitril, koji je blizak rođak izvesnog cijanida. Da li je to faktor M? Ne znam, ali negde unutar Secretions Magnifiques postoji faktor mučnine koji proizvodi blago, ali izvesno gađenje, a sa dodatnim udisanjem javlja se ideja povraćanja. Da ne pominjem jeretičke ideje tipa "kud sam se i zablentavio u ove parfeme, lepo su mi ljudi govorili". Navikavanje ne dolazi u obzir, jer ga organizam odbacuje na fiziološkom nivou, a ni zaborav nije lak jer mučnina traje bar sat vremena posle kobne inhalacije. 

Ovaj parfem deluje kao neprijatelj ideje lepote, zdravlja, ugodnosti, privlačnosti, uostalom - ratuje sa ogromnom većinom shvatanja o parfemima, a bilo bi tu bogme posla i za inspekciju bezbednosti i zdravlja. U njemu ipak ima nekih prijatnih sastojaka, nije smrdljiv ni preoštar, nije čak ni kinky, ali faktor M čini ga nevidljivim objektom automatskog gađenja, bez da postoji asocijacija na neku poznatu gadnu tvar.

Pošto sam shvatio da je kompozicija neobjašnjiva, razmišljao sam o poreklu provokativnog imena. Ako je tema zaista bila gruba senzualnost telesnosti, onda je promašena. Ne osećam telesne sokove. Ako je u pitanju estetika gadnog zašto seksualna konotacija? Ja bih mu dao naziv La Nausée. Egzistencijalni angst, mučnina to sam ja. Ovako, najpre verujem da je SM igra slova i poruka olfaktornog Sado-Mazohizma. Ako se ne ubrajate u ljubitelje pomenutog žanra, možda je bolje da upoznavanje sa ELO kolekcijom započnete od nekog drugog parfema. Ja ću prelaziti na drugu stranu ulice čim naslutim veličanstvenu izlučevinu.

Подели на овим сајтовима

Am in love 1306_womens

375x500.669.jpg

https://www.fragrantica.com/perfume/Lacoste-Fragrances/Lacoste-Pour-Femme-669.html

Нисам мислила да ми се ове ноте могу свидети. :) Много лепши од "сродника" му - Bright crystal и Sentiment (Escada).

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

@Џуманџи inače, i ja sam čula za Jasmin da prodaju kopije, i ne samo Jasmin, nego većina parfimerija

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

@Џуманџи inače, i ja sam čula za Jasmin da prodaju kopije, i ne samo Jasmin, nego većina parfimerija

Па да. А скоро сам чак прочитала на другом форуму да продају непостојеће амбалаже, типа од 75мл која се уопште не производи (за тај конкретни парфем, а што је особа проверила на официјалном сајту куће).

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Снежана рече

Koji je izvor tih informacija ? Stvarno me zanima.

Ja sam u tom parfemskom svetu dovoljno dugo i nikad nisam čuo primedbu na Jasmin...ali baš nikad.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Џуманџи рече

Па да. А скоро сам чак прочитала на другом форуму да продају непостојеће амбалаже, типа од 75мл која се уопште не производи (за тај конкретни парфем, а што је особа проверила на официјалном сајту куће).

Ne verujem. :D

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Broken рече

Koji je izvor tih informacija ? Stvarno me zanima.

Ja sam u tom parfemskom svetu dovoljno dugo i nikad nisam čuo primedbu na Jasmin...ali baš nikad.

ja imama lično iskustvo, kada sam uporedila parfem koji sam ja kupila u Jasminu sa istim tim parfemom koji je kupljen u Parizu, nije mogao da se poredi, u pitanju je Light blue.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, ana čarnojević рече

awwwww Drakkar.

tako je mirisala moja prva ljubav:cmizdrenje:

kupovala mu tetka.

Одличан је... Мирише на неко време које је иза нас, чиста стара берберница, ти тазе обријан и подшишан...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

Сербин у којему нема лукавства :)))

Син сад све купује преко нета.

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

Син сад све купује преко нета.

Ја сам чула од познаница за више случајева (није као да имам пара да купујем редовно, да се разумемо :D ), али барем знам где да не купујем и онда када имам. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...