Гости Guest ага пије млеко Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Сад ме човек питао на ФБ а ја не умем да му одговорим пошто то не практикујем,мало сам слаб са народним обичајима: "Poštovani gosp. molim za savet šta se čini sa jajeтом od prošle god. koje je bilo čuvarkuća? HVALA " Зна ли неко, шта да му одговорим? hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Отвориш уста и појеш. У чему је ствар. Ја јео Ускршње јаје које је разбијено стајало годину дана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Отвориш уста и појеш. У чему је ствар. Ја јео Ускршње јаје које је разбијено стајало годину дана.ви Руси сте стварно храбри и имуни на све!!Ја то не бих могао да једем... И шта, да му кажем да га поједе ? Јел то Ваш (коначан) одговор ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Baca se u najblizi potok ,reku,jezero ! Imao sam slican problem i taj odgovor sam dobio od mog Paroha pa sam tako i postupio ! Problem je bio sto sam ja pored 2 jajeta imao i nekoliko flasa sa vodicom (neke su se i ukvarile) pa sam bacanje morao da izvrsim pod okriljem noci kako me preko dana neki neznaveni alas nebi optuzio da trujem ribu ili nesto slicno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Сад ме човек питао на ФБ а ја не умем да му одговорим пошто то не практикујем,мало сам слаб са народним обичајима: "Poštovani gosp. molim za savet šta se čini sa jajeм od prošle god. koje je bilo čuvarkuća? HVALA " Зна ли неко, шта да му одговорим? hvala Однесеш у Цркву да се спали.Ја стављам остатке у кесу (од славског колача, кољива, брикета, ... бадњака,..) и све убацим у за то предвиђену металну канту-буре, у порти Цркве. То се спали и нема бринеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Zasto mora u Crkvu pa ima valjda i on sibicu u kuci ako je i to jedan od nacina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Zasto mora u Crkvu pa ima valjda i on sibicu u kuci ako je i to jedan od nacinaПа не знам , ваљда да не би бацио у контејнер. Не знам где Црква то одлаже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Ipak mislim da je moj Pop upravu sto se tice bacanja u reku e sad mogli bi oni Dverjani pored tolikih tribina i da naprave jednu na temu "Sta ciniti sa Jajetom od proslog Vaskrsa " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Зар и за Васкрс отровне стреле? Дај, одложи (себе ради), имаћеш 362 дана за пљување по Дверима. А и није тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Obzirom na simboliku koje nosi takvo jaje bezveze ga je bacati u kontejner ili wc! možda ga treba spaliti u peci ili slično... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Зар и за Васкрс отровне стреле? Дај, одложи (себе ради), имаћеш 362 дана за пљување по Дверима. А и није тема. Maso zezam se i nije ni pljuvanje ni zlonamerno! Prema njima se odnosim kao i prema svemu drugome u javnom zivotu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Сад ме човек питао на ФБ а ја не умем да му одговорим пошто то не практикујем,мало сам слаб са народним обичајима: "Poštovani gosp. molim za savet šta se čini sa jajeм od prošle god. koje je bilo čuvarkuća? HVALA " Зна ли неко, шта да му одговорим? hvala На ТВ су рекли да се то јаје закопа код неког дрвета, да би било плодно. Мислим да је поента у томе да се оно не баци у ђубре. Остало је сујеверје, рекло би се. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Сад ме човек питао на ФБ а ја не умем да му одговорим пошто то не практикујем,мало сам слаб са народним обичајима: "Poštovani gosp. molim za savet šta se čini sa jajeм od prošle god. koje je bilo čuvarkuća? HVALA " Зна ли неко, шта да му одговорим? hvala На ТВ су рекли да се то јаје закопа код неког дрвета, да би било плодно. Мислим да је поента у томе да се оно не баци у ђубре. Остало је сујеверје, рекло би се. Dobar metod za onog ko zivi na selu a sta da radi covek u velikom gradu ! Zamisli da ga vide komsije sa asovom i jajetom kako pravi rupu na zelenoj povrsini ,, sudija za prekrsaje mu ne gine a i zeleni ima da ga gone Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Такво јаје (чуваркућа) се може појести (тако је радио блаженопочивши П. Павле - увек се прво омрсио са тим јајетом - јер се то јаје не квари никад,можете сами проверити). Може се закопати у земљу,ако постоје такве могућности,или чак закопати у црквеној порти,дати (питати) свештенику,црквењаку да спали у црквеној пећи (ако је има - пошто ретко,ретко која црква има то). Или бацити у текућу воду (реку,поток). Бацање у контејнер или неко нечисто место не долази у обзир. Hristos vaskrse "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Зар и за Васкрс отровне стреле? Дај, одложи (себе ради), имаћеш 362 дана за пљување по Дверима. А и није тема. Maso zezam se i nije ni pljuvanje ni zlonamerno! Prema njima se odnosim kao i prema svemu drugome u javnom zivotu Добро, добронамерно пљување Hristos vaskrse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука